featured

SOL fiyat tahmini ve Solana ekosisteminde 1 doların altında en iyi kripto paralar

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasası hafta sonunda Bitcoin’le birlikte yatay bir seyir izliyor. Altcoinler haftalık kazançlarını korumaya çalışırken Solana daha iyi fiyat performansı göstererek bir miktar toparlanma sergiledi.

Ayrıca beşinci büyük altcoinle birlikte Solana ekosisteminde 1 doların altında başarılı bir performans sergileyen kripto paralar özellikle dikkat çekiyor. Ekim ayının son haftasına girerken iyimserliğin yükselmesi ile Solana ekosistemindeki 1 doların altındaki kripto paralar değerlendirmek için iyi bir kaynak olabilir.

Solana ekim sonunda 160 dolarlı aşabilecek mı?

SOL fiyatı hafta sonu boyunca son iki günde 154 dolardan 161 dolara çıkarak ortalama bir performans yaşadı. Güncel olarak 158.80 dolardan işlem gören altcoinin fiyatı haftalık mum grafiğinde alçalan trendden çıkmaya çalışıyor. Haftalık olarak yüzde 8 değer kazanan Solana’nın aynı zaman içinde işlem hacmi yüzde 18 arttı. Açık faiz oranında yüzde 16’lik bir yükselme görülüyor ve hacimde yüzde 18 yükseliş OI artışını destekleyerek sağlıklı bir büyümeye işaret ediyor.

Ancak açık pozisyonlarda yüzde 1’lik küçük düşüş görüldü. Fiyat 50 ve 200 EMA’nın üzerinde hareket ediyor. Altcoin için 160 doların üzerinde en önemli direnç seviyesi 162 dolar olacaktır. Uzun bir süre yatay bir trendde hareket eden  SOL fiyatının önümüzdeki hafta kilit açma etkinliği dolaşımdaki token arzındaki artışla dalgalanma yaşayabilir.

Solana ağında 1 doların altında 2 başarılı kripto para

Jüpiter (JUP)

Solana yerel borsası Jüpiter’in tokenı JUP fiyatı, son 24 saate başarılı bir yükselişle yüzde 9,76’lik bir fiyat artışı yaşadı. Güncel olarak 0,93 dolardan işlem gören kripto para, 1 dolara doğru ilerleme sergiliyor. Günlük hızlı yükselişinin ardında ise geçtiğimiz hafta Jüpiter, Ape Memes’i başlatarak önemli bir gelişmeye imza attı. Resmi paylaşımlara göre Pro performans, mobil kolaylık, herkes için kullanılabilirlik gibi kolaylıklar sunarak dikkat çekti. APE ve JUP fiyatı birlikte başarılı bir yükseliş sergiledi.

Analist World Of Charts Kaynak: X

Analist World of Charts ise JUP fiyatının eşiği aşması durumunda yeni bir atak beklediğini açıklamıştı. 1,22 dolar seviyesinden alçalan üçgen modeli oluşturan bu grafikten çıkmaya hazırlandığını açıklayan analist, JUP fiyatının önümüzdeki haftalarda 1 doların üzerinde bir yükseliş sergilemesini bekliyor. Teknik grafiğinde ise cumartesi günkü artışla 200 EMA’nın üzerine çıktı. Bollinger Bantları genişlerken sıfır seviyesine doğru yükselen para akış endeksi CMF, yatırımcı ilgisinin yükseldiğini gösterdi.

The Graph (GRT)

Solana ekosisteminde en büyük AI token olan The  Graph token fiyatı, son bir günde yüzde 2 yükselerek 0,16 dolarlık sınırı aştı. Pozitif bölgede işlem gören GRT tokenın güncel fiyatı 0,1715 dolar. 0,15 dolarlık önemli desteği aşarak yükseliş sinyali veren yapay zeka kripto parası, 0,17 dolarlık destek üzerinden yukarı yönlü momentum sergiliyor.

Geçtiğimiz hafta Katman-2 ağı Unichain ile entegrasyon kurarak sorunsuz veri akışı sağlamak için avantaj sunan The Graph, DeFi uygulamaları için daha hızlı ve uygun maliyetli çözümler sunmaya başlayarak daha geniş bir kitleye hitap etmeye başladı. Bu entegrasyon sayesinde zincir üstü verileri kolayca düzenlenebilir.

solana
GRT token teknik grafik CMF ve RSI Kaynak: Coinmarketcap

Altcoinin teknik grafiğinde Bollinger Bantları daralmaya başladı ve bu da fiyat hareketliliğini bir miktar düşürüyor. Fiyat 200 EMA’nın altında, kısa vadeli 50 EMA’nın üzerinde yer alıyor. Para akış endeksi (CMF) 0 (sıfır) çizgisine yaklaşarak pozitif bölgeye doğru hareket ediyor. Bu gösterge altcoine olan para girişinin ve ilginin arttığını gösterir.

Göreceli Güç Endeksi (RSI) ise 55 seviyesinde nötr bölgede bulunuyor. Altcoin için takip edilecek direnç noktaları 0,1795 ve ardından 0,19 dolar seviyesi olacaktır. Kripto piyasasındaki güçlü bir yükselişle 0,22 dolar seviyesine doğru bir artış gösterebilir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.