Solana ağı başka bir saldırıyla karşı karşıya kaldı
Solana ağı başka bir saldırıyla karşı karşıya kaldı

Solana ağı başka bir saldırıyla karşı karşıya kaldı; İşler SOL için kötüye mi gidiyor?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Solana blok zinciri, ağın hızını yavaşlatan bir DDoS saldırısına uğradı.
  • Siber güvenlik meraklıları, saldırının Solana’nın PoH konsensüs çerçevesinin güvenlik kusurlarını yansıttığını söylüyor.
  • Olayın Solana ile ilgili endişeleri artırması muhtemel.

Kripto Para Haber – Solana ağı, dağıtılmış bir hizmet reddi (DDoS) saldırısına maruz kaldı. Saldırı ilk olarak Solana merkezli NFT platformu Blockasset tarafından bildirildi.

Blockasset bir tweet’te, Solana ağındaki token dağıtımının uzun zaman aldığını, çünkü DDoS saldırıları nedeniyle blok zincirinin aşırı yüklendiğini söyledi. Bu, genellikle çok sayıda cihaz veya bir botnet ile karakterize edilen bu tür bir saldırının tipik bir örneğidir ve bir ağı çevrimdışına almak için spam trafiğine boğar.

Solana ağı, daha öncede bu tür saldırıyla karşı kaşıya kalmıştı. Eylül ayında meydana gelen ilk olay, blok zinciri ağının yaklaşık 17 saat boyunca kapalı kalmasına neden oldu ve botların isteklerle Solana tabanlı bir DEX olan Raydium’a spam göndermesinden kaynaklandı. En son DDoS saldırısının benzer bir kökü vardı ancak ağı çevrimdışı hale getiremedi.

Sonuçlar sonuncusu kadar vahim olmasa da Solana ağı için iyi bir görünüm değil. Bu, ağ için endişelerin artmasına neden oluyor. Cyber ​​Capital’in kurucusu ve CIO’su Justin Bons’a göre, Solana ağına tekrarlanan saldırılar, ağ Geçmiş Kanıtı (PoH) protokolünün ciddi tasarım kusurlarının bir sonucu.

Bons, ağın yüksek verim elde etmesine yardımcı olan bir özellik olan PoH ile Türbini birleştirme seçeneğinde delikler açtı. Kombinasyonun “hız için güvenliği feda ederken, takasın sonuçlarını görmezden geldiğini” söyledi.

Bu sonuçlar, PoH’in saldırılar için kolayca hedeflenebilen deterministik bloklara izin vermesi gerçeğini içerir. Saldırganlar sıradaki bir sonraki blok üreticisini tahmin edip seçebildiğinden, Solana determinist olarak kendisini kolayca saldırıya açık bırakır. Ek olarak, zayıf güvenliğe katkıda bulunan, Türbin’in blok zincirindeki işlemleri, aynı zamanda saldırıya uğrayabilecek küçük doğrulayıcı gruplarına ayırmasıdır. Bons, ağın fikir birliği mekanizmasının zayıf güvenlik değerlendirmesinin Solana’nın geliştirilmesinin kötü niyetini ortaya koyduğunu tahmin etti.

Genel olarak, DDoS saldırısı olayı, özellikle dolaşımda geliştiricilerin iddia ettiğinden daha fazla SOL tokeni olduğu ortaya çıktıktan çok kısa bir süre sonra gerçekleştiği için, piyasa katılımcıları için endişe ve belirsizliği artırmaya bağlıdır. Bons tarafından da yapılan açıklama, bir piyasa yapıcı cüzdanında gizlenmiş 12 milyon SOL tokenini daha ortaya çıkardı.

İddialara yanıt veren Solana geliştiricileri, kripto paraların yalnızca piyasa oluşturma amacıyla kullanıldığını ve dengeyi yeniden sağlamak için tokenleri yakmaya söz verdiklerini belirtti.

Bununla birlikte, ekosistemi büyümeye devam ettikçe Solana ağı umut verici görünmeye devam ediyor. SOL’un fiyatı da umut verici. Yılbaşından bugüne, SOL yaklaşık % 11.119 arttı. SOL şu anda günde yaklaşık %7.66 düşüşle 168$ civarında işlem görüyor.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir