featured

Bitcoin’i geride bırakan iki altcoin: SOL ve AVAX yükselişi sürecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Solana Haberleri: Kripto para piyasası oldukça zor bir hafta geçirdi. Bitcoin 64 bin seviyesinden 59 bine kadar geriledi. Hafta başında yaşanan bu düşüşün ardından yeniden 61 seviyesine yükselerek 60 ile 62 bin arasında yatay bir seyir izledi. Son bir haftada yüzde 4,50 değer kaybeden BTC’ye karşı altcoin piyasasında canlanmalar var. SOL, AVAX, LTC, DOT haftalık yüzde 5 ile 11 arasında kazanç elde etti.

Solana (SOL) neden yükseliyor?

28 Haziran Cuma erken işlem saatlerinde yüzde 7’lik fiyat artışı yaşayan Solana, ETF haberleri ile yükselişe geçti. Solana ETF haberleri, VenECK şirketinin SEC’e Solana ETF başvurusunu iletmesinin ardından geldi. İlk resmi başvuru olarak kabul edilen bu başvurunun ardından BlackRock, Fidelity, Grayscale gibi firmaların da yeni başvurular yapması bekleniyor.

Bununla birlikte Solana ETF’lerinin kabulüne dair Bloomberg ETF Analisti James Seyffart görüşlerini paylaştı. X gönderisinde Solana ETF’lerinin 2025 yılında piyasada işleme başlama ihtimali olduğunu açıkladı. Gönderide Solana’nın neden emtia olduğunu açıklayan analist, ETF için neden uygun olduğunu şu şekilde dile getirdi:

“Parçalama veya katman 2’ler olmadan tek bir küresel durum makinesi olarak çalışan Solana blok zincirinin benzersiz ölçeklenebilirlik, hız ve düşük maliyet kombinasyonu, birçok kullanım durumu için daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilir. Saniyede binlerce işlemi minimum ücretle mümkün kılan ve geçmiş kanıtı ile hisse kanıtını birleştiren gelişmiş bir güvenlik mekanizması kullanan Solana’nın güçlü ve erişilebilir bir blockchain yazılımı olarak öne çıktığına inanıyoruz.”

Son olarak Solana fiyatı bu yazının yazıldığı sırada 143 dolardan işlem görüyor. EFT haberleri ile kısa süreli bir fiyat dalgalanması yaşayan altcoinin yeniden 172 dolarlık desteğin üzerine çıkması hâlinde yükselişe geçeceği düşünülüyor.

SOL
AVAX teknik grafik

AVAX fiyatında dengeli büyüme

Son 24 saate yüzde 4,74 yükselen Avalanche (AVAX) haftalık yüzde 4 kazançta olan altcoinlerden biri. Bu yazının yazıldığı sırada 28,48 dolardan işlem gören AVAX, piyasa spekülasyonlarının aksine anlık büyümelerin yanında istikrarlı bir ilerleme sergiliyor.

Santiment’in açıklamalarına göre piyasadaki spekülasyonlar nedeniyle anlık büyüme sergileyen altcoinlerden ziyade uzun vadeli büyümeye elverişli olan Avalanche, piyasa hareketlerine karşı daha dirençli. Analistlere göre mütevazi bir yükselişle büyüme gösterebilecek olan AVAX, aynı zamanda merkezi olmayan uygulamaları (dApp’ler) destekleyen, birinci katman bir blockchain platformu olarak Ethereum’a rakip oluyor.

AVAX teknik grafik

AVAX teknik grafiğine bakıldığında son üç gündür yeşil mumla kapanış yapan altcoin, 28 dolarlık direnç bölgesini aşması hâlinde düzenli bir fiyat artışı yaşayabilir. Bununla birlikte blockchain alanında stratejik hamleler fiyat üzerinde önemli rol oynayacaktır.

ETF haberleri ile altcoin fiyatlarında hareketlenmeler yaşanırken meme coin sektörü de haftalık olarak yükseliş eğilimi sürdürdü. En çok kazanan meme coinlerden biri yüzde 13 kazançla PEPE tokeni oldu. Pepe ile birlikte ismi anılmaya başlayan Pepe Unchained, yeni nesil meme coinler arasında yerini alıyor.

Pepe Unchained (PEPU) tokeni

PEPU tokeni kendi blockchain ağına sahip meme coin olarak öne çıkıyor ve teknolojik yapısı ile 100x büyüyecek coinlerden biri olarak ele alınıyor. Pepe coinin devamı olarak lanse edilen kripto projesi; daha iyi hızlı bir altyapı ile daha iyi kazanımlar sunuyor. Ethereum ile Pepe arasında anında köprü kurarak daha düşük işlem ücreti ile yatırımcıya daha fazla kazandıran varlık, ETH’den 100 kat daha hızlı olduğu için hızla büyüyor.

Pepe Unchained Ziyaret Edin

Daha yüksek işlem hacmi kapasitesi ile özel bir blok gezgini olarak geliştirilen PEPU, ön satış aşamasında 0,0081288 dolar gibi düşük ücretlere satın alınabilir. Ayrıca her etapta fiyat artışına gidecek olan PEPU, hızla büyümeyi sürdürüyor. 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin