Hindistan yönetimi ülkede Bitcoin ve kripto konusunda 'açık fikirli' olacak
Hindistan Bitcoin'i yasadışı ilan edecek adımlar atıyor

Şok iddia: Hindistan kripto para birimlerini tekrar yasaklamaya hazırlanıyor!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İddiaya göre Hindistan hükûmeti, ülkede kripto para birimlerinin kullanımını yasaklayacak bir yasa getirmeyi planlıyor. Daha önce Yüksek Mahkeme, kripto para yasağını anayasaya aykırı ilan etmişti.

Kripto para birimleri Hindistan’da bir kez daha yasaklanabilir

Economic Times tarafından paylaşılan habere göre ülkenin maliye bakanlığı bakanlıklar arası istişare teklifini gönderdi. Bakanlık daha sonra planı doğrudan ülkenin başbakanı Narendra Modi altında faaliyet gösteren üst kabineye iletmeyi bekliyor. Bu hareket ayrıca bakanlıklar arası komitenin önerisinin parlamentonun alt meclisinde tasarı olarak masaya yatırılmasına izin veriyor.

Bu yılın başlarında, Hindistan Yüksek Mahkemesi RBI tarafından kripto para yasağını anayasaya aykırı ilan etmiş ve Hindistan’daki tüm bankaların kripto şirketlerine hizmet vermesini sağlamıştı.

Habere göre, bakanlıklar arası istişareler için maliye bakanlığı tarafından bir tasarı hazırlandı. Bu tasarı kabine ve daha sonra Hindistan parlamentosuna gönderilecek. Bakanlıklar arası komitenin daha önceki önerisine benzeyen tasarı eğer onaylanırsa Hindistan’ın kripto topluluğuna büyük bir darbe olacak.

Daha önce yine yasaklanmıştı

Temmuz 2019’un başlarında, daüst düzey bir hükûmet paneli ülkede kripto para birimlerinin kullanılmasına tamamen yasak getirilmesini öneren bir taslak hazırlamıştı. O taslak, kripto para birimleriyle uğraşan herkes için 10 yıla kadar hapis cezası önermişti.

Hindistan Yüksek Mahkemesi daha önce Hindistan Merkez Bankası’nın kripto faaliyetleri için koyduğu bankacılık yasağını anayasaya aykırı ilan etmişti. Hindistan’ın en yüksek mahkemesinin kararı uzun bir yasal savaşın sonucuydu ve Hindistan’ın kripto topluluğu için büyük bir kazanç olduğunu kanıtladı.

https://twitter.com/NischalShetty/status/1271291846233210881

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir