featured

SHIB yatırımcısı iyimser: Shibarium güncellemeleri yeni bir ralliyi tetikleyebilir mi?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İkinci büyük meme coin Shiba Inu’nun katman-2 ağı Shibarium’da önemli güncelleştirmeler yapılacağı açıklandı. Shiba pazarlama yöneticisi olarak bilinen Lucıe’nin son X paylaşımlarda Shibarium K9  Mainnet için geri sayımın başladığını duyuruldu. Yükseltme kapsamında önemli detayları paylaşan Lucie, blokchain ağı ve Web3 oyun projesi Shiba Eternity hakkında birçok detay paylaştı.

Shibarium ağı önemli bir dönüm noktasına ulaştı

Lucie’nin paylaşımına göre 8 gün sonra, 18 Eylül’de K9 Finance, “Bonecrusher” olarak adlandırılan yükseltme yapılacak. Proje lansmanında SHIB ekosistemindeki tokenler için merkezi olmayan finans (De-Fi) alanında bir başlangıç yapılacağı ifade edildi. BONE tokenını için de önemli fırsatlar sunan bu güncelleştirmeler ile knBONE tokenı için kilit açılımı yapılacak. Kilidi açılacak token miktarı tam olarak bilinmemesine rağmen bu etkinliğin likiditeyi arttıracağı için önemli bir gelişme olduğu vurgulandı. Paylaşımda özellikle geliştiriciler için fırsat sunan bu gelişme ile Shibarium ekosistemi daha kapmalı bir şekilde kullanılabilecek.

Paylaşımında K9 Finance’nin birden fazla token ve blokchain için ağ desteği, stake geliri gibi kullanıcıları elde tutmak ve yeni kullanıcı çekmek için özellikler sunacağını açıkladı. Özellikle esnek stake etme seçenekleri ile rekabeti güçlendirmeyi hedefleniyor.

Gelecek planlarının hızlı bir dökümüne de yer veren Lucie, projeleri arasında birden fazla token zincir desteği, likit stake ile ödül kazanma imkânı, gerçek getiriler için stake ve farming özellikleri üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Ayıca uzun vadeli teşvikleri destekleyeceklerini ikinci kez yeniledi. Son olarak Shiba Eternity kapsamında ise oyun projelerine dair güncellemeler mevcut ve güncellemelerin detayları The Shıb Daily üzerinden paylaşıldı.

Shibarium akıllı sözleşmeler 3 aylık zirveye yaklaştı

Lucie farklı bir X paylaşımında katman 2 çözümü Shibarium gerçekleşen sözleşme sayısında önemli bir artış olduğunu vurguladı. Özellikle son 3 ayın en yüksek zirvesine yaklaşan sözleşmesi sayısı daha fazla kullanıcının ağa ilgi gösterdiğini ortaya koydu. Bununla birlikte kullanıcıların DApp’ler oluşturması ve dağıtılması için fırsat sunuldu.

Güncel olarak 17 binin üzerinde akıllı sözleşmeyi barındıran Shibarium ağında daha fazla kullanıcı olması ağın benimsenme oranını yükseltti. Eylül ayında toplam akıllı sözleşme sayısı ile 34 oldu. Sözleşmelerdeki artışın ana nedeni ise Shiba ınu developer portal yanı ShibDEV portalının başlatılmasıydı.

SHIB güncel fiyat görünümü

Yayınlanan son ağ güncellemesi duyuruları ile geniş bir ilgi yakalamasına rağmen Shiba Inu fiyatı geniş anlamda kripto para ekosistemindeki gelişmeler etkisiyle son 24 saate yükseliş gösterdi. Bitcoin ve  DOGE fiyatındaki hızlı artışın öncülüğünde meme coin piyasa değeri yüzde 5 yükseldi. Bu gelişmenin etkisiyle Shiba Inu yüzde 2 arttı.

Diğer meme coinlerin aksine Shıba Inu haftalık zararını henüz kapatamadı ve bu yazının yazıldığı sırada 0,0000135 dolardan işlem görüyor. İşlem hacmi son 24 saate yüzde 41 yükselerek yatırımcı arasındaki iyimserliği de arttırdı. Teknik grafiğine bakıldığında momentumun artması ile 0,000012 dolar bölgesinde destek bulan meme coinin volatilitesini gösteren Bollinger Bantları eylül ayının başından bu yana yatay bir aralıkta ilerliyor.

Shibarium
SHIB teknik grafik BB ve RSI Kaynak: CoinMarketCap

MACD göstergesinde sinyal çizgisi negatif bölgede MACD ile paralel ilerliyor. Momentum hakkında herhangi bir işaret vermeyen MACD çizgisinde yukarı yönlü bir kesişim fiyatların artma olasılığını güçlendirebilir. Ancak Açık Faiz (OI) oranında yüzde 7’lik, hacim oranında ise yüzde 43’lük artış yatırımcı ilgisinin yükseldiğini gösterir. Son olarak SHIB Göreceli Güç Endeksi (RSI) 46 seviyesinde yer alıyor. Ağ güncellemeleri ve artan popülarite ise meme coin fiyatı kısa vadede son bir ayın en yüksek seviyesi 0,000016 dolara çıkabilir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.