featured

Shiba Inu fiyatında büyük sarsıntı: Gözde meme coin’in geleceği hangi yönde şekillenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasasındaki gözde meme coin’lerden bir tanesi olan Shiba Inu’nun (SHIB) vadeli işlem piyasasındaki açık pozisyonları altı ayın en düşük seviyesine geriledi. Bu da, yatırımcı ilgisinin bir miktar azaldığına işaret ediyor. Ancak, SHIB tokenlarının pozitif fonlama oranı, yatırımcıların fiyat artışı beklediğine işaret ediyor. Diğer göstergelerden gelen düşüş sinyalleri ise gözde meme coin’in düşüş trendine devam edebileceğini öne sürüyor.

Son haftalarda Shiba Inu’nun türev piyasasında gözle görülür bir düşüş yaşandı. Bu, 14 Şubat’tan bu yana en düşük seviyesinde olan vadeli işlem açık pozisyonlarının düşmesiyle yansıtılıyor. Bu düşüş, meme coin’in fiyatındaki gerilemeden kaynaklanıyor. Yazının kaleme alındığı sırada SHIB, daha önce 1 Mart’ta ulaştığı fiyat seviyesi olan 0,000014 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Shiba Inu yatırımcılarılarının ilgisi azalıyor  

Coinglass aracılığı ile elde edilen verilere göre, Shiba Inu’nın vadeli işlem açık pozisyonları şu anda 26 milyon dolar seviyesinde bulunuyor. Bu oran, 19 Temmuz’dan bu yana %51 düşerek istikrarlı bir şekilde geriledi. Bir varlığın vadeli işlem açık pozisyonları, henüz kapatılmamış vadeli işlem sözleşmelerinin toplam sayısını ifade eder. Bu oran azaldığında, piyasa aktivitesinde ve varlığa olan ilgide bir düşüş olduğu anlaşılır. Genellikle bu durum, varlığın gelecekteki fiyatına olan güvenin azaldığını gösterir ve dolayısıyla piyasada düşüş sinyali olarak yorumlanır.

Shiba Inu
Shiba Inu açık pozisyonlar

Ancak, kripto para borsalarındaki SHIB tokenlarının ağırlıklı olarak pozitif fonlama oranı, meme coin için bunun doğru olmayabileceğini düşündürüyor.

Özellikle, SHIB fiyatı 6 Mart’ta 0,000035 dolar ile yılın en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra düşüş trendini sürdürdü. Ancak, o zamandan beri ağırlıklı fonlama oranı genellikle pozitif kalmaya devam etti. Bu durum, vadeli işlem yatırımcıları arasında long pozisyonlara olan sürekli talebi vurguluyor. Fonlama oranları, bir varlığın sözleşme fiyatının spot fiyatına yakın kalmasını sağlamak için sürekli vadeli işlem sözleşmelerinde kullanılan bir mekanizmadır. Pozitif olduklarında, varlığı daha fazla alıp fiyat artışı bekleyenlerin, fiyat düşüşü bekleyenlerden daha fazla olduğu anlamına gelir. Bu da bir yükseliş sinyali olarak kabul edilir.

SHIB fiyat tahmini: Gözde meme coin için yükseliş yakın mı? 

Shiba Inu’nun bir günlük grafikteki Göreceli Güç Endeksi (RSI), olası bir fiyat artışına işaret ediyor. Yazının kaleme alındığı sırada bu göstergenin değeri 29,03 seviyesinde bulunuyor. Bir varlığın RSI göstergesi, aşırı alım ve aşırı satım piyasa koşullarını ölçer. 29,03 seviyesi, SHIB tokenlarının aşırı satılmış olabileceğini ve yukarı yönlü bir düzeltme için hazır olduğunu gösteriyor.

Ancak diğer göstergelerden gelen okumalar, bu toparlanmanın yakın vadede gerçekleşmeyebileceğine işaret ediyor. Örneğin, SHIB fiyat düşüşü, azalan Chaikin Para Akışı (CMF) ile birlikte gerçekleşti. Yazının kaleme alındığı sırada Shiba Inu’nun CMF değeri sıfırın altında, -0.15 seviyesinde ve düşüş eğiliminde. Bu gösterge, bir varlığa giren ve çıkan para akışını izler. CMF’nin sıfırın altında olması, piyasa zayıflığının bir işaretidir.

Shiba Inu
SHIB günlük fiyat grafiği

Düşen bir fiyat, azalan ve negatif bir CMF ile birleştiğinde güçlü bir düşüş trendini işaret eder. Düşen CMF, varlığa giren paradan daha fazla paranın çıkışını ifade eder ve düşüş trendini güçlendirerek satış baskısının alım baskısını önemli ölçüde aştığını açıkça ortaya koyar. Bu trend devam ederse, gözde meme coin’in fiyatı 0,000012 dolar seviyesine kadar düşebilir. Bu seviyeye en son 5 Temmuz tarihinde dokunulmuştu. Ancak, kripto para piyasasındaki trend tersine döner ve Shiba Inu’ya daha fazla likidite akışı başlarsa, fiyat 0,000020 dolar seviyesine kadar yükselebilir.

Meme coin yatırımcıları, popüler tokenlar fiyat düşüşleri yaşarken yeni ve yüksek potansiyelli projelere yöneliyor. Özellike erken dönem yatırımcısı olmanın avantajlarının farkında olanlar, ön satış aşamasında olan kripto para projelerini portföylerine eklemek istiyor. Shiba Inu temasını benimseyen ve benzersiz içeriği ile meme coin piyasasına damga vurmaya hazırlanan Shiba Shootout, şimdiden büyük ilgi gördü.

Shiba Shootout tokeni ziyaret edin

Shiba Shootout: Vahşi Batı teması ile yenilikçi bir meme coin

Kripto para piyasasındaki yeni meme coin’lerden bir tanesi olan Shiba Shootout, kullanıcılarına Vahşi Batı temalı benzersiz bir deneyim sunan yenilikçi bir token olarak öne çıkıyor. Akıllı sözleşmelerle desteklenen ekonomik modeli sayesinde SHOOTOUT,  kullanıcılarına güvenli ve verimli bir yatırım imkânı tanırken, eğlenceli ve kazançlı bir ortam sağlamayı hedefliyor. Topluluk odaklı yaklaşımıyla dikkat çeken SHOOTOUT, düzenli etkinlikler ve yarışmalarla kullanıcılarını bir araya getiriyor ve topluluğunu her zaman aktif tutuyor.

Shiba Shootout, token sahiplerine sunduğu staking ve ödüllendirme programlarıyla katılımcılara tokenlerini değerlendirme ve ek kazanç elde etme fırsatı sunuyor. Şeffaf bir yol haritası ve sürdürülebilirlik odaklı planları sayesinde, SHIBASHOOT, topluluk güvenini artırarak uzun vadeli değerini pekiştirmeyi amaçlıyor. Mevcut piyasa fiyatı 1 token için 0,0198 dolar olan meme coin, gelecekte kripto yatırımcılarının gözdesi olmaya aday.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *