featured

Meme coinler düşüyor! Shiba Inu kritik seviyede tutunabilecek mi?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Shiba Inu Haberleri: Haftanın son işlem gününde dalgalı bir seyir izleyen kripto para piyasasında Bitcoin ve altcoinler bir miktar değer kaybetti. Bitcoin 56 bin dolara düşüp yeniden 58 bin dolara hızlı bir şekilde yükseldi. Bu düşüşlerle birlikte Bitcoin ve Ethereum, 6 milyarlık bir para çıkışı yaşadı. Meme coin sektörü ise yüzde 1 ile yüzde 5 arasında önemli kayıplar verirken Japon yeninin carry trade dönmesi ile kripto piyasası daha fazla karıştı. Piyasa analistleri bu gelişmelerin yeniden bir Kara Pazartesi etkisi yaratacağını düşünüyor.

Meme coinlerde son durum (16 Ağustos): Belirsizlik sürüyor!

Bitcoin’in değer kaybıyla son 24 saate yüzde 2’nin üzerinde düşüş gösteren meme coin sektörü 39,6 milyar dolara geriledi. CoinGecko listelemesine göre piyasa değeri açısından en büyük meme coinler yüzde 1 ile 5 arasında değer kaybetti. Bir süredir balina hareketlerinin etkisinde olan Pepe, yüzde 5,75’lik bir gerileme ile 0.0579 desteğinin altına düştü. WIF token ise Pepe coin ile benzer bir düşüş sergileyerek yüzde 5 gerildi.

Buna karşın DOGE, SHIB, BRETT ve FLOKI yüzdü 1’i aşmayan minimal kayıplar gösterdi. Önümüzdeki hafta sonunda kayıpların derinleşip derinleşmeyeceği izlenirken Korku ve Açgözlülük Endeksi’nin geçen haftadan bu yana 48 seviyesinden 41’e gerilemesi ile tahminler belirsizliğin süreceği yönünde yoğunlaşıyor.

SHIB fiyatına genel bir bakış

Kara Pazartesi’nden bu yana haftanın en düşük seviyesinden toparlanmaya çalışan Shiba Inu fiyatı, 11 Ağustos’ta 0,000014 destek bölgesinin altına düştü. Son 7 günde yüzde 4’ün üzerinde değer kaybı yaşadı ve bu yazının yazıldığı sırada 0,0000134 dolardan işlem görüyor. Bu seviyede SHIB için önemli destek noktası 0,000012 dolar oluyor. Meme coin bu seviyenin üzerinde tutunabilirse son 5 ayın en düşük seviyesinden yeniden yükselebilir.

Shiba Inu
Shiba Inu teknik grafik

Ancak yeni bir düşüş 0,000010 dolar seviyesine tehlikeli bir gerilemenin yaşanmasına yol açabilir. Teknik grafiğine bakıldığında 200 günlük Üssel Hareketli Ortalama, 50 EMA’nın üzerinde yer alıyor. MACD indikatöründe sinyal çizgisi ile MACD çizgisi aynı bölgede hareket ediyor ve MACD çizgisinin yukarı yönlü trendine devam etmesi bir yükseliş işareti olarak ele alınabilir.

Shiba ekosistemini bekleyen gelişmeler

Bununla birlikte SHIB yanma oranlarında yaşanan düşüşler de topluluk arasında huzursuzluk yarattı. Shibburn verilerine göre son 24 saate yanma oranı yüzde 45 düştü. Shytoshi Kusama, topluluğun bu isteğini geri çevirmeyerek daha uzun kalıcı stratejiler ile toplam arzı azaltmanın önemini açıkladı. 

Bunun yanında 20 Kasım’da Tayland’da düzenlenmesi planlanan ShibaCon etkinliği ilk olması açısından topluluk açısından büyük önem taşıyor. Shiba Inu’nun tanıtımı için iyi bir fırsat olarak değerlendirilen etkinliğin pazarlama açısından meme coine katkı sağlayacağı ve bunun uzun vadede fiyatlara olumlu yansıyacağı düşünülüyor.

SHIB yatay seyrederken kazanç getiren proje: Shiba Shootout

Shiba Inu fiyatı bir süre daha belirsizliğini sürdürecek gibi görünürken Shiba Shootout, meme coin hayranlarını oyna-kazan sektörü ile buluşturan bir proje olarak öne çıkıyor. Shiba Shootout, Vahşi Batı kasabasında hız, strateji ve risk barındıran macera oyunu olarak öne çıkıyor. Ancak oyun içinde oyuncular önemli kararların alınmasında söz sahibi olabiliyor. Benzer ayırt edici noktaları ile Shiba Shootout oyun tokenleri arasında lansman sonrası 100x yapacak coinlerden biri olabilir.

Shiba Shootout tokeni ziyaret edin

Shiba Shootout projesini ayırt edici diğer bir nokta ise tasarruf heybeleri, kement oyunları ile token kazanma fırsatının yanında yüksek staking avantajları ile pasif gelir elde etme imkânı oluyor. Proje dinamik ödül sistemi ile güncel yıllık yüzde 985 getiri sunar. Ancak katılım arttıkça bu oranların giderek düşmesi erken alımda katılımcıya büyük avantaj sağlar. Son olarak bu yazının yazıldığı sırada 1 SHIBASHOOT tokenı 0.0199 dolardan satışa sunuluyor.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir