featured

SHIB fiyat analizi: Yanma oranında yüzde 2,814 artış fiyatı nasıl etkileyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son bir aydır yatay bir çizgi üzerinde hareket eden ikinci büyük meme coin Shiba Inu, yanma oranında önemli artış yaşadı.

Son 3 aydır SHIB fiyat tahmini, küresel piyasa hareketlerinin de etkisiyle dar bir aralıkta seyretti. Şubat ayında yaşanan hızlı yükselişin ardından kritik destek bölgesi 0.000021 doların üzerinde tutunmayı başaran ve 0.000030 ile 0.000021 arasında işlem gören meme coin, yanma oranındaki artışla desteklendi. Yanma oranındaki bu ciddi artışın SHIB fiyatı üzerinde etkili olup olmayacağı takip ediliyor.

SHIB yanma oranındaki en büyük artış

Shiba Inu’nun yanma oranlarını paylaştığı remi web sitesi Shibburn üzerinden alınan verilere göre son 24 saate SHIB yanma oranı yüzde 2,814 oranında artış gösterdi.  Buna göre pazartesi gününden toplam 6,880,574 dolarlık Shiba Inu tokeni yakılarak soğuk cüzdanlara gönderildi. Son bir gün içinde gerçekleştirilen bu işlem, 3 farklı yakım işlemi ile tamamladı. Bunun yanında 11 Haziran Salı günü de yakım işlemi sürerek yüzde 427’lik bir artış gösterdi. İki farklı cüzdandan toplam 566,790 dolarlık token yakıldı. İlk zamanlardan bu yana toplam yakılan token oranı ise 410 katrilyonu geçmiş durumda.

Meme coinin yanma oranı piyasadaki token oranını düşürmesine rağmen son 24 saate geniş anlamda kripto piyasasında yaşanan gerileme ile Shiba Inu fiyat tahmininde düşüş görüldü.

11 Haziran SHIB fiyat analizi

Bitcoin fiyatının 69 bin doların altına düşmesi ve 66 bin dolara kadar gerilemesi ile SHIB başta olmak üzere meme coinler ve altcoinler önemli bir düşüş gösterdi. Bitcoin ile önemli bir korelasyon içinde olan SHIB fiyatı, son 24 saate yüzde 4,47 gerileyerek bir aylık destek seviyesi olan 0,000023 doların altına indi. Bu yazının yazıldığı sırada 0,00002214 dolardan işlem gören varlık, işlem hacminde yüzde 21,19’luk kayıpla yatırımcı ilgisinde azalma ile karşı karşıya.

Shiba Inu meme coin
SHIB teknik grafik ve RSI Kaynak: CoinMarketCap

Teknik grafiğine bakıldığında son 2 gündür düşüş pozisyonunda kırmızı mum yakan meme coine ait Göreceli Gün Endeksi (RSI) 40’dan 38’e geriledi. RSI endeksinin 30 bölgesine yaklaşması aşırı satım bölgesini işaret ederken varlığın ticaret gücünün azaldığını da gösterir. Düşüş eğiliminin sürmesi hâlinde 0,000021 dolar seviyesine kadar gerilebilecek olan varlığın orta vadede 0,000019-18 dolara kadar geri çekilmesi olası.

SHIB ve DOGE balina işlemlerinde yükseliş

Shiba Inu fiyatı düşüş hareketini sürdürürken yarım trilyondan fazla varlık Whale Alert üzerinden edinilen bilgiye göre bilinmeyen bir adrese taşındı. Bu işlemi DOGE transferi izledi ve  200,000,000 dolar değerinde DOGE tokeni bilinmeyen bir Robinhood cüzdanına aktarıldı.

Bununla birlikte kripto para piyasasında konsolidasyon sürecinin devam ettiği görülüyor. Piyasadaki bu düşüş eğilime karşın yeni çıkan meme coinler Shiba Inu için önemli bir rakip oluyor.

Base Dawgz fiyatındaki hızlı artış sürüyor!

Kripto para piyasasına yeni giriş yapan meme coin Base Dawgz, her etapta yeni bir fiyat artışına giderek fiyatını yükseltiyor. Her 7 günde bir yeni bir etaba geçerek fiyatı yüzde 5’lik bir artışla yükselen yeni meme coin, güncel olarak 0.00502 dolardan satılıyor. Toplam 923.841 dolarlık birikim toplayarak hızla büyümeyi sürdüren DAWGZ tokenlerinin ise birçok özelliği bulunuyor.

Base Dawgz Ziyaret Edin

Base Dawgz, BASE ağının yanında Ethereum, Solana ve AVAX gibi toplam 5 farklı ağ üzerinde işlem gören bir meme coin olarak öne çıkıyor. Ayrıca airdrop yapan kripto coinlerden biri olan proje, staking ve ödül tabloları ile kullanıcıya farklı şekillerde token kazanma imkânı veriyor. Toplam arzın yüzde 20’sini staking ödüllerine ayıran token, düşen piyasa şartlarına karşın ön satış aşamasında değerlendirilebilecek bir varlık oluyor.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin