Bir süredir devam eden ABD Menkul Kıymetler Borsası (SEC) ile Binance arasındaki kripto varlık menkul kıymetler davasında SEC yeni bir düzeltmeye gitti. Karara göre Solana gibi kripto paralar artık menkul kıymet kabul edilmeyecek.
30 Temmuz’da Solana hakkında alınan bu karar, daha önce Binance coinin (BNB) menkul kıymet olmadığına dair kararından sonra geldi ve bir altcoinin daha menkul kıymet kategorisine dahil olmadığını gösterdi.
SEC: “Solana gibi kripto paralar menkul kıymet değildir”
SEC’in Binance kurucu ortaklarından Changpeng Zhao’ya karşı açtığı davada alınan karara göre birkaç üçüncü taraf kripto varlık menkul kıymet olarak geçiyordu. Daha önce BNB coinin menkul kıymet olmadığına dair verdiği karar ile çelişen bu karar düzeltildi. Kararı değiştiren SEC, başta Solana olmak üzere Solana gibi kripto varlıkları menkul kıymet statüsünden çıkardı.
Bu kararla birlikte başta Solana olmak üzere çeşitli altcoinler bir süre SEC’in baskısından kurtulsa da SEC’ın üçüncü taraf kripto varlık menkul kıymetlerinin neleri kapsadığını belirlemek zor. Menkul kıymet olarak kabul ettiği SAND, MANA ve ALGO gibi tokenlerin yanında Cardano (ADA) ve Polygon (MATIC) gibi kriptoların menkul kıymet sayılmaması gerekir.
Buna karşın kararın ardından SOL ETF’lerine karşı beklentiler yükseldi. Ethereum ETF’lerinde yaşanan önemli çıkışların ardından Solana ETF’lerine yönelik beklentiler düşmüş olmasına rağmen son gelişmelerin stop ETF’leri olumlu etkileyeceği düşünülüyor.
Solana fiyat analizi: Düşüşler kısa süreli mi?
Kripto para piyasası 30 Temmuz’da Bitcoin’in 66 bin dolara gerilemesiyle önemli bir düşüş yaşadı. Bu düşüşle birlikte yüzde 3 değer kaybeden kripto piyasa değeri, 2,4 trilyon dolara geriledi. En iyi altcoinler arasında ise en fazla düşüş yaşayan kriptolardan biri Solana oldu. Solana fiyatı son 24 saate yüzde 5,30 değer kaybederken SOL coinin işlem hacmi yüzde 20 yükseldi.
Teknik grafiklere bakıldığında SOL coinin toplam kilitli değerinde yükselme yaşandı. Aynı zamanda aktif adres sayısında yaşanan yükselişle tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ayrıca Solana’nın haftalık bazda ilk kez toplam işlem ücretleri arttı. Maksimum Çıkarılabilir Değer’de Ethereum’u geride bıraktı.
İşlem hacmindeki artışla birlikte 181,60 dolardan işlem gören SOL fiyatında Göreceli Güç Endeksi, 61 seviyesinde yer alıyor. Hareketli ortalamalara bakıldığında 20 günlük hızlı EMA, 50 günlük yavaş ortalamanın üzerinde yer alıyor. Fiyatın altında yer alan EMA endeksi, SOL için yükselişin süreceğini işaret ediyor.
Solana grafikleri uzun vadede umut vadetse de altcoinler ve meme coinler, gün içinde kritik düşüşler yaşıyor. Popüler meme coinler arasında yer alan PEPE, yüzde 4 düşerken DOGE yüzde 3 geriledi. Buna karşın piyasaya yeni çıkan ve Eylül 2024’te DEX borsalarında listelenecek olan 2024’ün yeni çıkan oyna-kazan tokenı Meme Games (MGMES), 298,432.63 USDT toplayarak dikkatleri üzerine çekti.
Meme Games ile yeni bir kripto oyun heyecanı
2024 Olimpiyatlarından esinlenen Meme Games, 5 farklı meme karakterinin yarışmasına dayanır. Yarışlar blockchain teknolojileri ile desteklenir ve böylece yarışmacıların yüzde 20 eşit kazanma şansı bulunur. Ayrıca erken alımda yüzde 20 bonus veren platformda olimpiyat oyunlarına benzer kategorilerde yarışan meme karakterler, galibiyet sonrası MGMES tokenı kazanma şansı yakalar. Oyun içinde kazanılan tokenlar, staking avantajları ile pasif gelir sağlamak için de kullanılabilir. Dinamik bir ödül sistemine sahip olan Meme Games, bu yazının yazıldığı sırada yıllık yüzde 771 pasif getiri sunar.
Son olarak yeni bir etaba geçmeye hazırlanan ve böylece fiyat artışına gidecek olan MGMES tokenları 0.0091 dolardan satışa sunuluyor. Listeleme sonrasında büyüme potansiyeli taşıyan Meme Games projesi, meme yarışmacılar ile eğlenceli bir oyun deneyimi sunar.
Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.