featured

Ripple SEC davası temyize gidecek mi? Spekülasyonlar artarken XRP fiyatı yükseliyor!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto paralar hafta sonu karışık bir seyir izlerken XRP fiyatı, SEC’in itiraz kararına olumlu baktığına dair karmaşık haberlerin ortasında kaldı. Ripple tarafından SEC’in itiraz başvurusunda bulunması ve kazanması düşük bir olasılık olarak görülmesine rağmen, SEC tarafında Yargıç Torres’ın kararına olumlu bakılmadığı biliniyordu. Bununla birlikte tüm bu spekülasyonların ortasında XRP fiyatı son 24 saate yüzde 4’den fazla yükseldi.

SEC karara itiraz edecek mi?

Dava sürecinde itiraz hakkı için başvuru sona yaklaşırken SEC’ın eski avukatı yaptığı açıklamayla gündeme geldi. İsmini gizleyen avukat SEC’in karara muhtemelen itiraz edeceğini söyledi.

  “Herkes gerçekten kararın yanlış olduğuna, iyi bir yasa olmadığına ve itiraz edilmesi gerektiğine inanıyor.”

2024 Temmuz ayındaki 125 milyonluk ceza ödenmesine dair dava sonucuna itiraz edilmesi hâlinde bile Yargıç Torres’ın kararının geçersiz kılınmasının düşük bir ihtimal olduğu düşünülüyor. Bunun yalnızca  SEC yanlısı bir avukatın dava sürecine getirilmesi hâlinde mümkün olabileceği de açıklandı.

XRP güncel fiyat görünümü: Altcoinin fiyatı nasıl tepki verecek?

XRP, Ripple vs. SEC dava sürecinin yeniden başlaması ile uzun ve yıpratıcı bir hukuki mücadeleye girecektir. Spekülasyonların ardından XRP Captain ismiyle X üzerinde paylaşımlarda bulunan analist, bu tür bir gelişmenin ardından altcoinin fiyatında ayı piyasası ortasında yüzde 21’lik bir düşüş yaşanabileceğini ifade etti.

Son olarak Bitcoin yükselirken geçtiğimiz hafta boyunca yatay bir seyir izleyen altcoin, son iki ayda birçok kez boğa çıkışı yaparak direnç seviyelerinin altına geriledi. Bu dikkat çekici geri çekilmeler birçok analiste göre altcoinin yakın zamanda piyasa hareketlerinden bağımsız yükselebileceği görüşünü ortaya çıkardı.

XRP
XRP teknik grafik BB ve RSI Kaynak: coinmarketcap

XRP fiyatı bu yazının yazıldığı sırada yüzde 4’ün üzerinde bir fiyat artışı gösterdi ve 0,58 dolardan 0,61 dolara ulaştı. Bir gün içerisinde işlem hacmi yüzde 36 arttı. Coinglass verilerine göre Açık Faiz (OI) oranı yüzde 8,45 yükseldi ve bu yükselişi hacimdeki yüzde 124’lük artış destekledi. Teknik grafiğinde Bollinger Bantları genişleyerek volatilitenin yükseldiğini gösteriyor. Pozitif DI endeksi yükselirken trendini gücünü gösteren ADX yatay seyrediyor. Son olarak RSI 61 seviyesinde bulunuyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.