Bitcoin dipten toparlanmaya başladı: Yükseliş sürecek mi? Analist açıkladı
Bitcoin dipten toparlanmaya başladı: Yükseliş sürecek mi? Analist açıkladı

Şaşırtan gelişme: Bitcoin madenciliği bu ülkelere kayıyor

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para Haber – Bitcoin madencilik piyasası, neredeyse hiç kimsenin bahsetmediği büyük bir değişimin ortasında yer alıyor.

Genesis Mining’in operasyon başkanı Philip Salter, geçtiğimiz günlerde Bloomberg’e yaptığı açıklamada, madencilerin Çin’den İskandinav ülkelerine, yani İsveç ve Norveç’e kaydıklarını belirterek bu durumun, gelişmekte olan endüstride “en büyük gelişmelerden biri” olarak tanımlandığını söyledi.

Daha güvenli

Salter, şu anda küresel hash gücü silahlanma yarışında hüküm süren komünist Çin’in aksine bu batılı ülkelerin daha güvenli ve daha istikrarlı olarak görüldüğünü vurguladı.

Bitcoin yatırımcıları daha halka açık hale geldikçe ve daha fazla istikrar ve güvenlik aradıkça, Çin’deki madencilikten İsveç gibi batı ülkelerindeki madenciliğe çok önemli bir stratejik geçiş olduğu vurgulanıyor.

Şirketin Boden tabanlı veri merkezinin karlılığının, tarihsel olarak yağışlı hava ve devam eden Bitcoin rallisi nedeniyle üç kattan fazla arttığını vurgulanıyor:

Hiç kâr etmediğimiz zamanlar oldu, ancak geçen yıl kârlılığımız üç kattan fazla arttı.

“Çin koini” anlatısı

Bitcoin, uzun zamandır “Çin koini” olmakla eleştiriliyor.

Chris Larsen, ülkenin otoriter hükümetinin nihayetinde blok zincirindeki işlemleri “bloke edebileceğini veya tersine çevirebileceğini” iddia ederek, kanıt olmadan bir makale yaznıştı.

Kripto para madenciliğinin en az yüzde 65’i Çin’de yoğunlaşmış durumda. Bu da Çin hükümetinin bu protokoller üzerinde kontrol sahibi olmak için gereken çoğunluğa sahip olduğu ve işlemleri etkin bir şekilde engelleyebileceği veya tersine çevirebileceği anlamına geliyor.

XRP’ye bağlı şirket, son SEC davasını engellemek için başarısız bir son çare çabasında, hem Bitcoin hem de Ethereum’un Çin tarafından kontrol edilen kripto para birimleri olduğunu söyledi. Bu doğrulanmamış iddialar, en büyük iki topluluğun üyelerinden güçlü eleştiriler almıştı.

Ancak Çin, madenciler için engel oluşturmaya devam ederken sektördeki hakimiyetini kaybetmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz ay, madencilerin kripto paraları Yuan’a çeviremedikleri için elektrik faturalarını ödemekte zorlandıkları bildirilmişti. Kripto para borsaları, Eylül 2017’den beri ülkede yasaklandı.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir