altcoin

Santiment’e göre ekimde artan kurumsal ilgiyle en iyi performans gösterecek 3 altcoin

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altcoin haberleri: Kripto para piyasası geçtiğimiz hafta İran-İsrail savaşının gerginliği ile hızlı bir düşüş yaşadı ve Bitcoin kritik bir geri çekilme ile 61 bin dolara geriledi. Altcoinler geçtiğimiz bu haftada yüzde 10-12 değer kaybetti. Güncel olarak kripto paralar mevcut pozisyonlarını korumaya ve toparlanmaya çalışarak yatay bir seyir izliyor. Bu gelişmelerin ortasında zincir üstü analiz firması Santiment, kurumsal ilginin yükseldiği üç altcoini belirleyerek ekim ayında bu altcoinlerin toparlanabileceğini açıkladı.

XRP, Bitwise ETP dosyalaması ile ilgi görüyor

SEC, temmuz ayında karara çıkan Ripple davasındaki sonuca itiraz ederek XRP fiyatında yüzde 11’lik bir düşüşe neden oldu. Altcoin üzerindeki satış baskısı sürerken güncel olarak XRP önemli bir destek seviyesi olan 0,52 dolarda tutunmaya çalışıyor. SEC’in temyiz başvurusundan önce Bitwise CEO’su Hunter Horsley, 2 Ekim’de Form S-1 kayıt başvurusunda bulunarak yatırımcıların yeni apolitik varlıklara erişiminde fırsat yaratmak için XRP ETP’leri için çalışmalara başladığını açıklamıştı.

altcoin
XRP 1 aylık fiyat grafiği Kaynak: CoinMarketCap

Santiment bu gelişmeyi esas alarak Bitwise dosyalaması nedeniyle XRP’nin kurumsal gelişmelere açık ve büyüme sergileyebileceğini açıkladı. Ayrıca SEC’in temyiz başvurusunun geçmiş tartışmaları alevlendirdiğini açıkladı. Bu gelişmelerin ortasında XRP ana destek noktası olan 0,52 dolar seviyesini korumaya çalışıyor. Panik satışların azalması ile altcoinin toparlanabileceği ve ekim rallisi ile yükselebileceği tahmin ediliyor.

Aptos (APT) Japonya’ya açılıyor

Santiment analizine göre kurumsal ilginin arttığı altcoinlerden biri olan Aptos (APT) HashPalette’i Inc. şirketini satın alarak Asya’daki blok zincir konumunu güçlendirmeyi hedefliyor. Japon pazarında önemli ortaklıklar kurarak büyümeyen altcoin aynı zamanda Franklin Templeton’ın Aptos blok zincirinde OnChain tokenleştirilmiş ABD Hükümet Para Fonu’nu başlatması ile gündeme geldi. Artan kurumsal ilgiyle toparlanma belirtileri gösteren APT coin, düşen piyasa şartlarında yüksek performanslı altcoinler arasına girmeyi başardı.

APT 1 aylık fiyat grafiği Kaynak: Coinmarketcap

Son 24 saate yüzde 12 yükselerek son bir ayın en yüksek seviyesine ulaşan Aptos, 8,98 dolardan işlem görüyor. Büyük bir yükselişi işaret eden altcoinin işlem hacmi yüzde 62 yükseldi ve fiyatı günlük mum grafiğinde 50 ve 200 EMA’nın üzerinde işlem görüyor. Teknik grafiğine bakıldığında Bollinger Bantları genişleyen bir aralıkta fiyatın volatiliteye açık olduğunu gösteriyor. MACD endeksi yukarı yönlü hareket ediyor ve Göreceli Güç Endeksi (RSI) 69 seviyesinde aşırı alım bölgesi olan 70 sınırında yer alıyor.

Chianlink (LINK) altcoini blok zincir alanında gelişiyor

Uzun bir süredir analistlerin izleme listesinde olan LINK, SWIFT ile kurduğu ortaklıkla Santiment’in listesinde yer alıyor. LINK; SWIFT ortaklığı ile 2025 yılına kadar blok zincirde dijital varlık işlemlerini pilot olarak başlatmak için adım atan ve aynı zamanda çalışabilirlik alanında önemli gelişmeler ile kurumsal olarak ilginin yükseldiği bir kripto varlık oldu.

Analiz firmasının verdiği bilgilere göre Chainlink Zincirler Arası Birlikte Çalışabilirlik Protokolü (CCIP) ve blok zincir ağlarını birbirine bağlayarak başarılı sonuçlar elde etmeye başladı. Kurumsal blok zincir erişimini kolaylaştıran Chainlink, piyasa şartlarında pozitif bir seyir izliyor.

LINK 1 aylık fiyat grafiği Kaynak: CoinMarketCap

LINK fiyatına bakıldığında son 24 saate yüzde 4,97 yükselen altcoin, geçen haftaki kaybını bir miktar telafi etmeyi başardı. Bollinger Batları yatay bir seyirde hareket ederek fiyat oynaklığının mevcut piyasa ile aynı olabileceğini gösteriyor. Fiyat 200 ve 50 günlük EMA’nin altında yer alıyor. Göreceli Güç Endeksi (RSI) yukarı yönlü hareket ederek 45 seviyesinde yer alıyor. LINK fiyatı toparlanmaya devam ederse ilk olarak geçen haftaki en yüksek seviye olan 11,3 doları kısa vadede yeniden test edebilir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.