featured

Zincir üstü analiz firmasına göre yakın bir gelecekte sıçrama yaşayabilecek 10 altcoin

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekim ayının ilk haftasında küresel olaylar etkisiyle Bitcoin ile birlikte altcoinler de önemli kayıplar yaşadı. Haftalık olarak Ethereum, Solana ve XRP gibi piyasa lideri kripto paralar, çift haneli kayıplar gösterdi. Zincir üstü analiz firması Santiment ise son bir haftada balina aktivitelerinde önemli artış görülen kripto paraları sıraladı ve fiyat düşüşlerinde yüksek balina faaliyetlerinin yükseliş sinyali olabileceğini paylaştı.

Balina işlemleri büyük artış gösteren altcoinler

Santiment’e göre CRO, AAVE gibi altcoinler geçen hafta balina işlemlerinde büyük artışlar gösterdi. Analiz firmasının listesine göre Cronos (CRO) balina işlemlerine en fazla konu olan kripto para oldu. Son bir haftadan bu yana balina işlemleri yüzde 255 artan CRO güncel olarak 0,078 dolardan işlem görüyor ve benzer altcoinler gibi haftalık olarak negatif bölgede.

Balina aktiviteleri en fazla artan ikinci token yüzde 100 artışla AAVE oldu. Son yedi günde yüzde 10 kayıp yaşadı ve güncel olarak 144 dolardan işlem görüyor. Grayscale fonu aracılığıyla kurumsal yatırımcının ilgisini çeken altcoin, bu sayede geçen hafta düşen piyasa şartlarında başarılı bir performans gösterdi.

altcoin
Balina aktivitesi yükselen 10 altcoin / Kaynak: Santiment X

Üçüncü sırada ise Ethana USDe yüzde 82’lik artışla bulunuyor. Yüzde 75’lik artışla dördüncü sırada DAI token bulunuyor. Piyasa değeri açısından 20. sırada bulunan stablecoin DAI, geçtiğimi hafta yatay bir seyir izleyerek değerini korudu. Balina faaliyetlerine konu olan diğer bir stablecoin ise Polygon üzerinden yüzde 57’lik artışla USDC oldu. Aynı zamanda Polygon üzerinden yüzde 50 artışla AAVE ‘de balina faaliyetlerinin odağındaydı.

Bunun yanı sırada TON coin balina aktivitelerinde yüzde 50 artış yaşandı. Son bir haftada TON coin yüzde 10’luk bir kayıp yaşadı ve güncel olarak 5,15 dolardan işlem görüyor. IMX ise yüzde 36’lik bir artış gösterirken Arbitrum (ARB) balina faaliyetleri yüzde 25 arttı. ARB fiyatı güncel olarak 0,54 dolardan işlem görüyor ve kripto para son bir haftada piyasa ile birlikte yüzde 15 geriledi.

Genel olarak altcoin piyasasında balina aktivitelerinin takip edilmesi gerektiğini açıklayan analiz firması, özellikle değeri düşen ve aniden balina aktivitesi yaşayan kripto paralara dikkat edilmesi gerektiğini hatırlattı. Bu kripto paralar yakın bir gelecekte önemli fiyat sıçramaları yaşayabilir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.