featured

Samson Mow: Bitcoin düşerken yapılacak en iyi 4 hamle

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son yaşanan düşüşler, kripto para piyasasında kısa vadeli yatırımcı arasında paniği önemli ölçüde arttırdı. Bitcoin ve altcoinler, haftalık ortalama yüzde 3 ile 10 üzerinde bir kayıp yaşadı. Makro ekonomik veriler ve eylül ayına dair tarihsel tahminler çöküş teorilerini güçlendirse de Glassnode raporu, Bitcoin yatırımcılarına dair son verilerin çok kötü olmadığını ortaya koydu. Ayrıca Bitcoin savunucusu Samson Mow, Bitcoin fiyatı düşerken kazandıracak taktikleri açıkladı.

Glassdone Raporu: Yatırımcı hâlâ kârda

Glassnode, kripto piyasasında kâr zarar durumuna yönelik raporla gündeme geldi. Firma yaşanan son düşüşlerde kâr zarar durumunun göründüğü kadar kötü olmadığına dikkat çekerken Bitcoin’in gerçekleşmemiş kayıplarının piyasa değerinin yalnızca yüzde 2,9’luk bir kısmını oluşturduğunu açıkladı.

Analiz firmasının verilerinde gerçekleşmemiş kâr/zarar oranı is 6:1 seviyesinde. Bu oran ortalama yatırımcının hâlen beklenilen seviyesinde kaldığını gösterirken çoğu yatırımcının düşüşlere rağmen hâlen kârda olduğunu da ortaya koymakta.

BTC gerçekleşmemiş kâr / zarar Kaynak: Glassnode

Raporda BTC’nin 73 bin dolara ulaşmasının ardından gerçekleşen kârlar önemli oranda azalmıştı. Bu olay piyasada aşağı yönlü trendi güçlendirdi ve satıcı risk oranı daha düşük aralığa geriledi. Kâr ve zararın dengede kaldığını ortaya koyan veriler ayrıca piyasada önemli bir hareketin de işareti olabilir.

Raporun dikkat çektiği diğer bir nokta kısa vadeli yatırımcının piyasa baskısının çoğunluğunu oluşturduğu oldu. Kısa vadeli yatırımcı grubunda gerçekleşmemiş kayıpların oranı ayı piyasası kayıplarına henüz ulaşmadı. Bu kayıpların daha ziyade 2019’da yaşanan çöküş ile benzer olduğunu ortaya koydu.

Bitcoin düşerken yatırımcıların izleyebileceği 4 taktik

Bitcoin fiyatı son bir ayda yüzde 9’un üzerinde bir geri çekilme yaşadı. Ağustos ayının ortalarında 64 bin dolar seviyesinden eylül ayının ikinci haftasında 54 bine kadar geriledi. Üstelik Arthur Hayes, Ali Martinez gibi piyasa analistleri, eylül sonuna doğru düşüşlerin derinleşebileceğini dile getirdi.

Benzer bir görüşe sahip olan ünlü Bitcoin hayranı Samson Mow ise Bitcoin’in kripto piyasasındaki düşüşle birlikte bir miktar daha gerileme yaşanabileceğinin altını çizmişti. BTC fiyatındaki düşüşler ile birçok şirketin BTC biriktirdiğine de göze çarparken Mow, yatırımcı için dört farklı taktikle düşen piyasada nasıl ticaret yapılacağını anlattı.

Samson paylaşımında mevcut piyasa şartlarını ele alarak ayı piyasasına inanan yatırımcılara ilk olarak uzun vadeli yatırımcıların düşüşlerde BTC biriktirmeye devam ettiğini açıkladı. Birinci madde HOLD + biriktir iken ikinci maddede HODL+ biriktirmeyi bırak oldu. Üçüncü seçenekte yatırımcının her şeyi satıp piyasadan çıkabileceğine dair bir tercih yapabileceğinden bahsetti. Son olarak dördüncü seçenekte yatırımcının her şeyi satıp yeniden dipten alım yapılabileceğini ifade etti.

Bu aşamada dip noktasının alım seviyesi olup olmadığına dikkat çekiyor. Alım noktasından daha fazla düşüşün yaşanması mümkündür. Ancak genel teori daha önce ulaşılan seviyeye yeniden ulaşacağı yönündendir diye açıklama yaptı.

Bu seçenekler arasında tek kazanan seçeneğin 1 numaralı seçenek olduğunu ifade ederken Bitcoin fiyatının er ya da geç 1,0 milyon dolara ulaşacağını düşündüğünü açıkladı.

8 Eylül: Kripto piyasasında son durum

Son olarak kripto piyasasına baktığımızda Bitcoin, geçen cuma günkü pozisyonunu koruyup 54 bin dolar bölgesinde kalamaya devam ediyor. TON, BNB, SOL gibi altcoinler gün içinde hafif toparlanma göstererek yüzde 1 ile 3 arasında toparlandı.

Bitcoin
Kaynak: CoinMarketCap

AVAX fiyatı son sert düşüşün ardından yüzde 4 toparlayarak haftanın son gününde yüzde 2’lik bir kârla haftayı kapadı. Buna karşın  HNT, SUI ve UNI altcoinleri haftalık çift haneli kazançlar elde etti.

Haftalık olarak meme coin piyasasına bakıldığında en iyi performansı yüksek potansiyeli meme coin olan WIF göstererek yeniden 1,5 doların üzerine çıkmayı başardı.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.