featured

Ripple davasında son gelişmeler ve güncel XRP fiyat analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple, SEC ile olan dava sürecinde sona yaklaşırken ödeme yöntemleri konusunda önemli bir gelişmeye imza attı. Ripple geliştiricileri gerçek fon kullanmadan gerçek zamanlı ödeme için yeni bir özellik geliştirdiğini açıkladı.

Ripple yeni API ödeme yöntemi

Ripple, mevcut müşterileri için tanıttığı özelliği satın almadan önce dene şeklinde tanıttı. Ödeme API’sine eklenen “Try It” özelliği etkileşimli bir deneyim sunmayı sağlıyor. Buna göre işlem tamamlanmadan kullanıcılar API emirleri gönderebilir ve yanıt alabilir.

Ripple açıklamalarına göre yeni başlayan geliştiriciler için de birçok avantaj sağlayan bu uygulama işlem sayfasından çıkmadan nasıl yanıt alındığını görebilmeyi sağlar. Şu anda test edilebilir durumda olan Ripple Ödeme API’sı, yeni süreci kolaylaştırırken yenilikçi bir çözüm sunduğu için beğeniliyor.

Ripple SEC davasında son gelişmeler

Ripple SEC davasında yaşanan son gelişmelerin nihai kararı etkileyeceği söyleniyor. Ripple’in, SEC’in ceza istemine karşı Binance davasının cevabına atıfta bulunması yeni tartışmalar ortaya çıkardı. Önceki süreçte SEC Ripple’dan 2 milyar dolarlık bir ceza talep etmişti. Ripple cezanın aşırı olduğunu vurgulayarak 10 milyon dolardan fazla olmaması gerektiğini dile getirdi.

Ayrıca SEC’i, düzenleyici netlik ve uygulamalar konusunda aşırı yetki kullanmakla suçladı. SEC ise Ripple’in bu hamlesinin konuyla ilgisi olmadığı ifade etti ve Binance davasının örnek gösterilmesinin Ripple’in ceza indirimi konusunda onu haklı çıkarmadığını söyledi.

XRP fiyat analizi: XRP yükselme işaretleri mi gösteriyor?

Kripto para piyasası 4 Temmuz Perşembe günü itibariyle Bitcoin üzerindeki satış baskısının artmasıyla 57 bin dolara gerilemesinin ardından düşüşe geçti. Kripto piyasa hacmi iki gün üst üste yüzde 4’ün üzerinde düşüş yaşadı. Bu düşüş altcoin fiyatlarını da aşağıya çekti ve son 24 saate XRP fiyatı yüzde 6,71 düşüş yaşadı. Bu yazının yazıldığı sırada 0,45 dolardan işlem gören altcoin, haftalık yüzde 3 değer kaybetti. Son düşüşlerin genel piyasa şartlarına bağlı olduğunu dile getiren analistler, XRP fiyatı hakkında olumlu beklentilere sahip.

Popüler analist Crypto Rover, son X paylaşımında XRP fiyatının yeni bir kavşakta bulunduğunu açıkladı. 5 yıllık grafik üzerinden görüşlerini açıklayan analist, grafikte simetrik üçgen modellini işaret ederek iki farklı senaryoyu akla getirdi.

XRP ripple
XRP teknik grafik / RSI

Fiyatın dar bir aralıkta işlem gördüğünü ifade eden bu grafik modeli, sonraki süreçte altcoinin her iki yöne de güçlü bir hareket gerçekleştirebileceğini gösterir. Teknik grafikte RSI 14 değerinin 48’den düşerek 32 bölgesine gerilediği görülür. Bu da satış baskısının arttığını işaret ediyor.

Uzun bir süredir fiyatın üzerinde hareket eden Ichimoku Bulutu’nda orta vadede temel hareketi gösteren temel çizgi kısa vadeli fiyat tahminlerinde kullanılan mavi çizginin üzerinde yer alıyor ve bu da kısa sürede düşüşün devam edebileceğini işaret ediyor.

Piyasa düşerken kâr getirecek alternatif kripto paralar

Kripto para piyasasında düşüşler sürerken yatırımcılar yüksek staking ile getiri avantajı sunan Base Dawgz coine yöneliyor. Ön satış aşamasına başladığından bu yana 2.360.946 dolarlık birikim topladığını açıklayan proje; ETH, SOL, BSC ve AVAX gibi çoklu zincir üzerinde işlem gören meme coin olarak öne çıkıyor. Ayrıca airdrop yapan tokenlerden biri olarak öne çıkan Base Dawgz, staking avantajları ile kazanç elde etmenizi sağlar.

Base Dawgz Ziyaret Edin

Kripto para piyasası düşerken pasif gelir elde etmek isteyenler için alternatif olan Base Dawgz staking yapan kullanıcılarına toplam arz üzerinden yüzde 20 pay ayırdığını açıkladı. Şu an için Ethereum ağından staking yapılan projede, belirli bir süre kilitlenen tokenları ön satış sonrasında talep etmek mümkündür. Son olarak 0.00581dolardan işlem gören DAWGZ tokenları her etapta fiyat artışı ile yükselecek.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin