featured

Ripple SEC davası sona erdi! XRP fiyatında çift haneli yükseliş heyecanı başladı

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaklaşık dört yıldır devam eden Ripple SEC davası nihayet sona erdi ve XRP fiyatı çift haneli artışla yatırımcı arasında heyecan yarattı. SEC davası sürecinde 7 Ağustos Çarşamba günü Ripple’ın 125 milyon dolar ceza ödemesi kararlaştırıldı ve ardından ODL satışları ile ilgili konu gündeme geldi. Her iki durumda da Ripple’in lehine sonuçlanan yasal sürecin ardından XRP fiyatı yüzde 22’lik bir yükseliş sergiledi.

Ripple SEC davasının sonucu neleri kapsıyor?

4 yılı aşkın bir süredir kripto para piyasasının gündeminde olan Ripple SEC davası, ABD Bölge Yargıcı Analisa Torres’ın Ripple Labs’a 125 milyon ceza vermesi ile sonlandı. SEC’ın 900 milyonluk ceza talebinin altında olan bu miktar, Ripple için bir avantaj sağlamanın yanında bu zor süreci sonlandırdığı için yatırımcıyı da rahatlattı.

Ek olarak Torres, öngörülü davranarak gelecekte olası benzer durumların yaşanmaması için Ripple’ın gelecekte menkul kıymetler yasalarına aykırı hareket etmesini önleyici tedbirler getirdi. Yargıcın kararına göre Ripple Labs gelecekte menkul kıymet satacağı durumlarda bu talebini resmi kurumlara iletmek zorunda kalacak. Perakende müşteriler ile kurumsal müşteriler arasında bir ayrıma giden bu yasada geçmişte kayıtlı olarak Ripple’ın XRP satmasının yasayı ihlal etmediği kararına varılmıştı. Ancak kurumsal satışlarda aynı kararın geçerli olmadığını sonucu gündeme geldi.

Dava sürecinin ardından gündeme gelen XRP coini hızlı ödemeler için bir köprü olarak kullanan ODL satışları, Yargıç Torres’ın kararı ile menkul kıymet yasası kapsamının dışında tutulacak. Avukat Jeremy Hogan’in açıklamalarına göre ODL satışları, internetin anında bilgi aktarımına izin vermesi ile neredeyse sıfır maliyetle değer aktarımı sağlar. Hogan’ın belirttiğine göre bu transfer, SEC kararına tabi olmamalıdır; çünkü satışlar ABD yargı bölgesinin dışında gerçekleşir.

Güncel teknik analiz: XRP fiyatı yükselmeye hazır!

XRP fiyatı, Ripple SEC davasının sonuçlanmasının ardından yüzde 22 arttı ve altcoin bu yazının yazıldığı sırada 0,6192 dolardan işlem görüyor. İşlem hacminde yüzde 264’lük muazzam bir yükseliş sergiledi ve piyasa değeri son bir günde yüzde 15 yükseldi. Teknik grafiğine bakıldığında uzun yeşil mumlar oluşturan XRp coin 0,64 dolarlık desteği yeniden test etti. MACD indikatörü negatif bölgeden çıkarak yeniden sıfırın üzerine yükseldi ve bu da kısa vadeli pozisyonların güçlendiğini işaret ediyor. 21 günlük Hareketli Ortalama (EMA), 50 günlük EMA endeksinin üzerinde hareket ediyor ve 56 seviyesine ulaşmış durumda.

Ripple XRP
XRP teknik grafik RSI ve DMI endeksi

CoinMarketCap verilerine göre DMI endeksinde ise pozitif DI, negatif DI çizgisini yukarı yönlü keserek fiyat üzerinde yukarı yönlü baskısın devam edeceğini işaret ediyor. Trendin gücünü gösteren ADX çizgisi ise 25 seviyesinin üzerine çıkarak 28 seviyesinde yer alıyor ve trendin daha güçleneceğini gösteriyor. Son olarak Göreceli Güç Endeksi, 6 Ağustos’tan bu yana 38 seviyesinden 58’e çıkarak aşırı alım bölgesine ulaştı.

Heyecan yaratan yeni meme coin: Base Dawgz

Blockchain alanında yeni teknolojiler ile her geçen gün büyüyen kripto sektöründe beş farklı ağ üzerinde işlem gören yeni meme coin Base Dawgz, ön satış aşamasında büyümeyi sürdürüyor. Toplam 2.842.596 dolar toplayarak önemli bir başarıya imza atan proje; BASE ağı dışında  ETH, SOL, BSC ve AVAX üzerinde işlem görecek. Böylece hızlı ve sorunsuz bir çalışabilirlik ve merkeziyetsizlik sunan proje, birden fazla blok zincir üzerinde işlem görebilir.

Base Dawgz Ziyaret Edin

Son olarak projenin getiri potansiyeline bakıldığında airdrop yapan coinlerden biri olan Base Dawgz projesi, sosyal medyada benimsenmeyi arttırmak için toplam arzının yüzde 15’ini airdrop ödüllerine ayırdı. Böylece DAWGZ tokenı kazanma fırsat veren projede 1 DAWGZ tokenı 0.007414 dolardan satışa sunuluyor. Her yeni etapta fiyat artışına gidecek olan DAWGZ tokenlarını erken alımda daha düşük rakamlara satın alma şansı bulunuyor.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir