featured

Ripple kritik ortaklığı duyurdu: XRP fiyatı 1 doların üzerine çıkabilir mi?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

XRP Haberleri: Kripto para piyasası son çöküşün ardından toparlanmayı sürdürürken Ripple DIFC ortaklığını duyurdu. Ripple, İnocasyon Merkezi aracılığıyla yaptığı işbirliği kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri ile inovasyonu geliştirmek adına DIFC merkezi ile işbirliğine gittiğini açıkladı. Küresel çapta kripto benimsenmesini arttırmayı hedefleyen bu gelişme, XRP kullanım durumunu yaygınlaştıracak.

Ortaklık ile XRP Ledger benimsenmesi artacak

Resmî web sitesinde yapılan açıklamaya göre DIFC ve Ripple arasında gerçekleşen ortaklık, her iki şirketin blockchain teknolojileri alanında uzmanlığını birleştirerek kripto benimsenmesini arttırmayı amaçlıyor. Blockhain şirketlerinin büyümesine katkı sağlayacak olan bu gelişme ile inovasyon teşvik edilecek.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, düzenleyici ortamın teşvik edilmesini vurgularken bu ortaklığın XRP benimsenmesinde önemli rol oynayacağını açıkladı. Özellikle Orta Doğu’da XRP Ledger (XRPL) üzerinden blockchaini geliştirmek için yeni küresel kullanım durumlarını hızlandırmak adına anlaşma kapsamında 1 milyar XRP taahhüt edildi. Bu sayede geliştiricilere finansal desteğin yanında teknik ve ticari destek sağlamak hedefleniyor.

7 Ağustos teknik analiz: XRP fiyatı nasıl etkilenecek?

Pazartesi yaşanan düşüşlerin ardından toparlanma belirtileri gösteren XRP, son 24 saate yüzde 2,81 yükseliş sergiledi. Bu, son bir haftalık kaybını bir miktar telafi etmeyi başarmasını sağladı ve altcoin basın saatine göre 0,5155 dolardan işlem görüyor. Kritik destek noktası 0,502 doların üzerinde tutunmaya çalışan XRP fiyatında yükselişle birlikte işlem hacmi yüzde 40 düştü.

XRP
XRP teknik grafik

Teknik grafiğine bakıldığında Göreceli Güç Endeksi 42 seviyesinde yer alıyor. Buna karşın DMI endeksinde negatif DI 31 seviyesinde yer alırken pozitif DI 16 seviyesinde bulunuyor. Trendin gücünü gösteren ADX indikatörü ise 5 Ağustos Pazartesi gününden bu yana yatay (nötr) bir seyir izliyor.

21 günlük yavaş basit hareketli ortalama (SMA) 50 günlük SMA’nın üzerinde bulunuyor. EMA seviyesi ise 0,54 seviyesinde yer alıyor. Fiyatın bu seviyeyi aşması hâlinde altcoin için yeni bir yükseliş beklenebilir. Son olarak fiyatın yönü hakkında fikir veren Ichimoku Bulutu’nun üzerinde işlem gören XRP fiyatı, piyasa iyileşmesi ile birlikte bu trendi koruyabilirse kısa sürede toparlanabilir.

XRP fiyatını ne bekliyor?

DIFC ortaklığı ile önemli bir adım atan Ripple, XRP coinin benimsenme oranını yükseltmeyi hedefliyor. Bu ortaklık XRP için küresel çapta benimsenmeyi arttıracak. Ancak kara pazartesinin ardından başarılı bir toparlanma sergileyen XRP fiyatı için Ripple SEC davası daha önemli bir nitelik taşıyor. Yarın gerçekleştirilmesi planlanan kapalı toplantının nasıl sonuçlanacağı önem taşıyor. Olası bir uzlaşma hem XRP’nin konumunu güçlendirecek hem de yasal belirsizliği ortadan kaldırarak fiyat üzerinde olumlu bir etki yapacaktır.

Sonuç olarak altcoinin fiyatı halen belirsizliğini korurken yaşanan son gelişmeler yatırımcılar ve analistler arasında iyimser bir etki yarattı. Dark Defender ve Javon Marks gibi kripto analistleri altcoin fiyatında iyileşme beklediğini ve grafiklerde boğa sinyalini yakalayan modeller olduğunu açıkladı. 0,50 seviyesinin üzerinde istikrarını korumaya çalışan XRP şu anda belirsizliğini korusa da yatırımcı yeni çıkan altcoinlere de şans veriyor.

2024 Olimpiyatlarının kripto parası: Meme Games

2024’ün en yeni oyna-kazan kriptolarından biri olan Meme Games, rekabetçi bir ortamda 5 farklı meme karakterinin olimpiyat oyunlarında yarışmasına dayanıyor. Her yarışmacının eşit kazanma şansına sahip olduğu oyunlarda katılım için yüzde 25 bonus veriliyor. Şu ana kadar 345,891.53 USDT topladığını açıklayan Meme Games, yeni bir etaba geçmeden önce daha avantajlı fiyatlardan satın alınabilir.

Meme Games’i Ziyaret Edin

Aynı zamanda staking avantajları ile yüksek pasif gelir sunan Meme Games tokenları, bu yazının yazıldığı sırada 0.0092 dolardan satılıyor. Erken alımda hem avantajlı fiyatlar sunan hem de daha büyük APY’den yararlanma şansı veren projede şu anda yıllık yüzde 624 getiri şansı bulunuyor.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir