featured

Ripple CME Group’ta listeleniyor: XRP fiyatında hedef 1 dolar

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasası için kritik bir süreci kapsayan Ripple, SEC davası sona yaklaşıyor. Kripto uzmanları, Ripple için nihai karar ve uzlaşma ihtimalleri üzerine yoğunlaşırken XRP fiyatı, CME Group ve CF Benchmark haberleri ile birlikte ETF haberlerinin etkisiyle yükselmeye başladı.

Bununla birlikte geçtiğimiz yıl 13 Temmuz’da Hâkim Analisa Torres’in XRP’nin menkul kıymet olmadığına dair verdiği kararın yıldönümünün kutlanması topluluk arasında iyimserliği yükseltti.

XRP yeni listelemesini duyurdu

Ripple CEO’su Brand Garlinghouse tarafından X üzerinde paylaşılan bir gönderiye göre 29 Temmuz’dan sonra XRP dolar oranı ve endeksleri önemli bir türev piyasası olan CME Grup ve CF Benchmark’larında listelenecek. Brad Garlinghouse( @bgarlinghouse) paylaşımına göre bu gelişme kurumsal kripto ürünlerine yönelik ilk adımı ve XRP için önemli bir işbirliğini ifade ediyor.

“Kurumsal kripto ürünlerine doğru atılan ilk adım, güvenilir bir kıyaslama referans oranına sahip olmaktır. Görmek güzel @CMEGgrubu ve @CFBenchmarks XRP endeksi için bunun üzerinde iş birliği yapın. Piyasa konuştu.”

Ripple SEC davasında çeşitli sorunlarla yüzleşirken XRP’nin önemli bir türev piyasası olan CME Group’ta listelenecek olması benimsenme oranını arttırarak topluluk arasında güveni bir kez daha tazeledi.

XRP fiyatı
Kaynak: X

Ripple vs. SEC davasında son gelişmeler

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında Yargıç Torres, XRP satışlarının ve hayır kurumlarına yapılan XRP dağıtımlarının menkul kıymet işlemi niteliğinde olmadığını belirterek Ripple’in yanında yer almıştı. CEO Garlinghouse bu kararın yıl dönümünü X üzerinden kutladı.

Buna karşın SEC’in sert bir tutum içinde olduğunu dile getiren Garlinghouse, SEC’in kripto sektörüne karşı hukuksuz bir savaş yürüttüğü konusunu kendisini eleştirdi. Ayrıca SEC’in yalnızca Ripple’a yönelik değil kripto teknolojilerine karşı savaştığını ve yanıldığını dile getirdi.

XRP fiyatı yüzde 10’un üzerinde yükseldi

Listelenme ve kutlama haberlerinin ortasında üst üste son üç gündür yükselmeyi sürdüren XRP, son 24 saate yüzde 10 yükseldi ve 0,44 dolardan 0,51 dolara çıktı. İşlem hacmi yüzde 64 artan XRP coin, piyasa değerini yüzde 7 arttırdı.

Teknik grafiğinde son dört gündür yeşil mum yakan XRP fiyatı yeniden Ichimoku bulutunun üzerinde işlem görüyor. MACD endeksine bakıldığında fiyat hâlen negatif bölgede yer almasına rağmen sıfır bölgesine yaklaştı ve sinyal çizgisinin üzerine çıktı.

ripple
Kaynak: CoinMarketCap / XRP RSI

Göreceli Güç Endeksi (RSI) 50 çizgisinin üzerine çıkarak 63’e yükseldi. Yükselme potansiyeline işaret eden bu endeks, trendin yön hakkında olumlu işaret veriyor.

DMI endeksinde +DI 29 seviyesinde -DI’yı kesmiş durumda. Bu, XRP fiyatı üzerinde yukarı yönlü baskıyı işaret ediyor. Teknik göstergeleri olumlu yönde hareket eden XRP fiyatı, bu yazının yazıldığı sırada 0,5132 seviyesinde yer alıyor ve genel piyasa şartlarına karşı haftalık olarak yüzde 18,44 yükseldi.

XRP yükselirken PlayDoge yeni bir eğlence sunuyor!

XRP fiyatındaki toparlanma kripto para piyasasında olumlu bir etki yaratırken oyna-kazan tokenları arasında yer alan PlayDoge, eğlenceli oyun teması ile dikkat çekiyor. Yeni çıkan P2E tokenları arasında yer alan PlayDoge (PLAY), sanal bir evcil hayvan beslenmesine dayanıyor.

PlayDoge Tokenı Ziyaret Edin

İkonik Doge meme parasını Tamagotchi tarzı oyun ekosistemine taşıyan proje, PLAY tokeni kazanmak için birçok fırsat sunuyor. Bu projede sanal evcil hayvanın bakımının yanında staking üzerinden de gelir sağlamak mümkün oluyor. 3 yıl boyunca staking ödülleri dağıtacak olan PlayDoge’da tahmini yıllık ödül bu yazının yazıldığı sırada yüzde 70 getiri sunuyor.

PlayDoge tokenı toplam 5,640,840.52 USDT topladığını açıkladı. Ön satış aşamasında olan proje 0.00518 dolardan satışa sunuluyor ve her yeni etapta fiyat artışına giderek değer kazandı. Erken alımda avantajlı fiyatlar ile satın alınabilecek olan PLAY tokenlarını ETH, USDT ve kart ile satın almak mümkün.

 

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir