featured

Ripple balinaları önemli oranda XRP biriktirdi: XRP büyük bir yükseliş dalgasına mı hazırlanıyor?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Faiz indiriminin ardından altcoinler yükselirken yatay hareket ederek tepki çeken XRP, balina hareketleri ve Grayscala’nın XRP Trust’u yeniden başlatması ile gündeme geldi. Son iki günde dalgalı bir seyir izleyen altcoin, 0,60 dolara ulaşamadı. Piyasa yükselirken önemli bir direnç noktasına ulaşamadığı için topluluk arasında hayal kırıklığını tetikleyen XRP fiyatında balina birikimleri ile önemli bir fiyat artışı yaşanabileceğine dair spekülasyonlar ortaya çıktı.

Grayscale XRP Trust’u yeniden yatırımcıya açtı

5 Eylül’de başlatılan XRP Trust, Grayscale şirketinin son paylaşımlarından birinde yeniden erişime açıldığı açıklandı. Gönderinin ardından kurumsal yatırımcının yeniden altcoine yönelmesi, altcoine dair ETF’lerinin yeniden gündeme gelmesini sağladı.

Sınır ötesi ödemelerde avantajlar sunan altcoinin ETF’sine dair olumlu sinyaller veren Grayscale, resmi web sitesinde yatırımcılar için net varlık değerinde (NAV) özel abonelikleri yeniden başlattı. Güncel olarak hisse başına NAV bedelini 11.79 olarak açıklayan şirket, altcoinin güçlü performansına vurgu yaptı.

Artan balina faaliyetleri fiyatı nasıl etkileyecek?

Whale Alert ve Santiment gibi analiz firmalarının açıklamalarına göre Ripple balina hareketleri önemli ölçüde yükseldi. Günlük olarak bakıldığında son 24 saat içinde en son  yapılan transfer bilinmeyen bir cüzdandan Bitso borsasına 25,930,000 XRP coini oldu. Yaklaşık 15,319,500 dolara karşılık gelen bu transfer yalnızca son büyük transferlerden biriydi.

Transferler kripto para analisti Ali Martinez’inde dikkatini çekti. Analist, son paylaşımlarından birinde son 10 günlük balina aktivitelerini Santiment üzerinden inceleyerek verileri paylaştı. Buna göre yalnızca 10 günde 380 milyondan fazla tokenı satın alındı ve bunun ortalama değeri 228 milyar dolar.

Son zamanlarda balinaların birikim yapması topluluk arasında potansiyel bir ralliden önce yeni bir fiyat artışının yaşanabileceğini akıllara getirerek heyecan uyandırdı.

Güncel XRP fiyat görünümü

XRP fiyatı son bir haftada yüzde 2 yükseldi. Güncel fiyat görünümüne bakıldığında 0,58 dolardan işlem gören altcoinin fiyatı 200 günlük SMA’nın üzerinde yer alıyor. Teknik grafiğe bakıldığında son dört gündür zayıf mumlar oluşturan altcoinin momentumun düşük olduğunu görülüyor.

XRP
XRP teknik grafik SMA ve RSI kaynak: CoinMarketcap

Ancak Bollinger Bantları genişleyerek fiyat oynaklığının artabileceğini gösterirken DMI endeksinde pozitif DI, sinyal çizgisinin altında yer alıyor. Son olarak RSI göstergesi aşağı yönlü hareket ederek 59 seviyesine indi.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.