featured

Popüler meme coin, yüzde 10’dan fazla kazandırdı: Sırada ne var?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meme coin haberleri: Kripto para piyasası Bitcoin ETF girişleri ile 9 Temmuz Salı gününe pozitif bir eğilim ile başladı ve kripto piyasa değeri yeniden 2,12 trilyon dolara çıktı. Bu yükselişle birlikte meme coinler de bir miktar toparlanma gösterdi. Ancak Solana tabanlı en büyük meme coinlerden olan BONK, piyasa hissiyatından farklı olarak son bir günde yüzde 25’lik bir ralli ile dikkatleri üzerine çekti ve CoinmarketCap sıralamasına göre en büyük dördüncü meme coin oldu.

BONK meme coini neden yükseliyor?

Dogwifhat’ı (WIF) geride bırakan BONK son bir günde gösterdiği hızlı yükseliş ile en büyük dördüncü meme coin arasına girdi. WIF tokenı geride bırakarak en büyük Solana meme coini olan BONK, balina satın alma haberleri ile yükselişe geçti. Kripto balina hareketlerini takip eden FishTheWhales’den alınan verilere göre 6.326.030.335,80 Bonk coin satın alındı.

160.043,28 dolara karşılık gelen bu balina hareketi, fiyatın ivme kazanmasına katkı sağladı. Balina hareketleri ortasında yükselen BONK, ayrıca bir yakma teklifi ile de güç kazandı. BONK DAO hesabından yapılan açıklamaya göre DAO’ya gönderilen BONK’un Q2 miktarını temsil eden 84B BONK’u yakma teklifi geldi. Buna göre Bonk tokenın yakılması topluluk oylamasına sunuldu ve web sitesinde açıklama yapıldı.

“BONK DAO, hazinesinden 83.917.950.070 BONK’un BURN’unu öneriyor. Bu, BONK DAO’nun BONKBot ile Q2’de yaptığı gelir paylaşım anlaşmasından kazandığı BONK’un %100’ünü temsil ediyor. DAO karar alma sürecinde topluluk katılımını artırma isteğini yansıtan, Bonk’u olan herhangi bir cüzdan, oylama süresince (6 gün) BONK yatırarak oylamaya katılabilecek ve oylama ağırlığı toplam arzın karşılık gelen yüzdesine eşit olacak. Oylama sonunda yatırılan tüm BONK’u çekebilirsiniz.”

Buna göre DAO 84 milyar dolarlık token yakma teklifi balina hareketleri ile birlikte yükselişi tetikledi.

BONK fiyat analizi

BONK fiyatı bu yazının yazıldığı sırada yüzde 10’luk bir yükselişle 0,00002608 dolardan işlem görüyor. Gün içinde en yüksek 0,000027 dolara ulaşan meme coin piyasa hareketinin etkisiyle bir miktar geri çekildi. İşlem hacminde yüzde 48’lik bir artış gösterdi ve piyasa değeri açısından yüzde 6,54’lük büyüme ile 1,791,514,393 dolara ulaştı.

Bonk meme coin
BONK teknik grafik / SMA

Teknik BONK grafiği incelendiğinde çift dip formasyonu oluştuğu görülüyor. DMI endeksine +DI 21 seviyesinde negatif DI’nın üzerinde işlem görüyor. Göreceli güç endeksi 50 bölgesinin üzerinde 55 seviyesinde işlem görürken satın alma bölgesine doğru yükseliş eğilimi gösteriyor. 50 günlük SMA endeksi yatay bir seyir izliyor. Mevcut yükseliş trendi yükselen trend içinde hareket ederken BONK fiyatının sonraki hamlesi yakında takip ediliyor.

Bununla birlikte meme coin sektöründe dikkat çeken ön satışlardan biri de Base Dawgz oluyor. DAWGZ tokeni, ön satış aşamasında işlem gören airdrop yapacak coinlerden biri oluyor ve kısa sürede topladığı büyük birikim oranı ile dikkat çekiyor.

BONK yükselirken Base Dawgz 2.430.889 dolar topladı

Altı farklı ağda işlem görerek çoklu zincir deneyimi ile 100x yapabilecek tokenlerden biri olan Base Dawgz token, merkeziyetsiz yapısı ile sorunsuz çalışabilirlik sunuyor. Base ağıyla birlikte ETH, SOL, BSC ve AVAX’ta işlem gören DAWGZ tokenı, sıralanan her ağ üzerinden sorunsuz bir şekilde talep edilebilir. Ayrıca meme coin projesi stake avantajları da sunar. Toplam ödüllere arzın yüzde 15’ini ayıran Base Dawgz projesi, bir süre satın alınan tokenları kilitleyerek pasif gelir elde etmeye imkân verir.

Base Dawgz Ziyaret Edin

Son olarak bu yazının yazıldığı sırada 0.0061 dolardan işlem göre meme coin, her etapta fiyat artışına giderek erken alımda avantajlar sunuyor.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir