featured

Analist Peter Schiff, Bitcoin ve Ethereum için yatırımcıyı uyardı!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum fiyat tahmini: Kripto para piyasası dramatik düşüşlerle mücadele ederken Bitcoin 53 bin seviyesine geriledi. Üst üste birkaç gündür süren bu hızlı düşüş, kripto piyasa değerini yüzde 6 düşürerek son beş ayın en düşün seviyesi 2,02 trilyon dolara indirdi. Piyasadaki kayıplar derinleşirken ünlü ekonomist ve kripto para yorumcusu Peter Schiff, başta Ethereum olmak üzere Bitcoin desteği ve fiyat düşüşleri hakkındaki görüşlerini X platformu üzerinden paylaştı.

Ethereum’da düşüş bekleniyor!

Peter Schiff, son X paylaşımında iki lider kripto paradaki düşüşleri değerlendirdi. Analist paylaşımında Ethereum’un son düşüşle birlikte önemli bir desteğin altına gerileyebileceğini ifade ederek ETH’nin mart ayındaki zirvesine atıfta bulundu. Ethereum geçtiğimiz mart ayında 4 bin dolara ulaşmıştı.

Bu zirveden yüzde 30 gerileme gösteren ETH bu yazının yazıldığı sırada 3 milyar dolarak altına düşerek 2,954 dolar seviyesine geriledi. Ethereum fiyatının ETF lansmanına erken tepki verdiğini ifade eden analist, ETF söylentileri sırasında alım yapan yatırımcıların ETH coini satmak için gerçek lansmanı beklemediğini dile getirdi. Bu satışlar ise fiyat üzerindeki baskıyı arttırarak düşüşleri derinleştirdi.

 

ethereum
Ethereum teknik grafik ve RSI

Bunun yanında Analist Schiff, Ethereum fiyat tahmini için 1,500 dolarlık bölgeyi işaret ederek bir düşüş beklediğini dile getirdi. Bu düşüş Ethereum fiyatında yüzde 49’lük bir kayıp anlamına geliyor. Ethereum teknik grafiğine bakıldığında ise son iki gündür, yeşil bir mum diken ETH’un RSI endeksi 61 seviyesinde yer alıyor.

Bitcoin ETF’leri para kaybediyor

Bitcoin fiyatındaki düşüşlere de değinen analist, BTC fiyatının 53,550 dolara gerilemesini yorumladı. Bu düşüş ADB doları cinsiden rekor seviyeden yüzde 27,5’lik bir düşüş anlamına geliyor. Bu kayıp, atın cinsinden fiyatlandırıldığında ise yüzde 38’lik bir düşüş anlamına geliyor. Ayı piyasasının henüz bitmediği ve daha uzun bir yolu olduğunu açıklayan Schiff, uzun vadeli yatırımcıyı uyardı.

Bitcoin fiyatına bakıldığında BTC bu yazının yazıldığı sırada son 24 saate yüzde 4’lük bir düşüş gösterdi ve 55.257 bin dolardan işlem görüyor. Gün içinde 53 bin seviyesinden hafif bir toparlanma gösteren varlığin işlem hacmi yüzde 45 arttı. EMA 9 endeksi, üste üste dört gün kırmızı mum yakan BTC için 62’den 58 seviyesinde geriledi. Göreceli Güç Endeksi ise 2 Temmuz’dan bu yana 43 seviyesinden 25’e kadar geriledi. RSI 30 desteğinin altında aşırı satış bölgesine girerek kayıpların daha da derinleşebileceğini işaret ediyor.

Bitcoin teknik grafik ve RSI değeri

Bitcoin ve Ethereum ile birlikte altcoinler de önemli düşüşler yaşıyor. Meme coin ekosisteminde piyasa değeri kaybı yüzde 9’un üzerine çıkarken yapay zekâ tokenlerinde kayıplar yüzde 6’ya ulaştı. Piyasa hacmi açısından büyük altcoinler değer kaybederken yatırımcı yeni çıkan tokenlere yöneliyor.

Yapay zekâ ile meme coinleri birleştiren token: WienerAI

WienerAI, kripto para piyasasına yeni bir soluk getirerek meme coinleri AI teknolojileri ile birleştiriyor. Yapay zeka coinlerden olan proje, sibernatik bir proje olarak en iyi doge parası olma yolunda ilerliyor. Meme coin, herhangi bir ücret talep etmeden düşük gas ücretleri ve yüksek staking ödülleri ile öne çıkar. Bu yazının yazıldığı sırada yıllık yüzde 161 ödül veren token, Ethereum ağında 2 yıl boyunca token dağıtımı yaparak kullanıcıya pasif gelir elde etme fırsatı veriyor.

WienerAI Ziyaret Edin

Ayrıca tahmine dayalı arayüzü ile yeni yatırımcılar için önemli bir teknik araç sunan WAI tokenı şu ana kadar 7,065,642.43 dolar topladığını açıkladı. Hızla büyüyen projede 1 WAI token, 0.000725 dolardan satışa sunulur. Ethereum, kart ve USDT ile alım yapılabilen WienerAI ön satış projesi hızla büyüyen yapay zeka tokenlerinden biri olmayı hedefliyor. 

 

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir