featured

Pepe Coin fiyatındaki büyük düşüşün ardından geri dönüş umutları: Takip edilmesi gereken kritik seviyeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para dünyasının gözde meme coin’lerden bir tanesi olan PEPE, son zamalarda fiyatındaki dalgalanmalar ile gündemde. PEPE’nin fiyatı, önümüzdeki günlerde mevcut düşüş trendini derinleştirebilirecek bir modelin içinde işlem görmeye başladı. Son 24 saat içinde %6’nın üzerinde bir kayıpla karşılaşan bu meme coin, şu anda ciddi bir satış baskısıyla mücadele ediyor. PEPE, geçmişte tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaşarak yatırımcılarını sevindirse de, son dönemde yaşanan fiyat düzeltmeleri ile bu momentumunu kaybetmiş gibi görünüyor.

Ancak grafikler incelendiğinde, yükselişe işaret eden bir modelin oluşma aşamasında olduğu görülüyor. Eğer bu model bozulmadan kalırsa trendin yönünüm değiştirme potansiyeline sahip olacaktır. Peki, PEPE fiyatının sıradaki hareketi hangi yönde olacak?

Yükseliş modeli meme coin’i hareketlendirebilecek mi?

PEPE fiyat
PEPE fiyat grafiği

PEPE, geçtiğimiz hafta önemli fiyat düzeltmeleri yaşadı. CoinMarketCap verilerine göre, gözde meem coin’in değeri son yedi günde %7’nin üzerinde bir düşüş kaydetti. Şu anda 4,5 milyar doları aşan piyasa değeri ile gözde meme coin 0,00001089 dolar civarında  işlem görüyor.

Grafiklere baktığımızda, PEPE’nin grafiğinde simetrik bir üçgen formasyonu oluşturduğunu görüyoruz. Bu, geri dönüşün bir işareti olabilir. Ancak kötü haber şu ki, meme coin bu modelin alt sınırının da altına düştü. Eğer bu düşüş modeli devam ederse, yatırımcılar fiyatın 0,00000898 dolarda bulunan destek noktasına kadar gerilediğine şahit olabilirler.

Diğer yandan, boğalar güç kazanır ve modelin üst sınırını kırmayı başarırsa, PEPE’nin yeniden tüm zamanların en yüksek seviyesini test etme olasılığı yüksek. 

PEPE’nin geleceği ne olacak? 

PEPE satış baskısı

Fiyatın gelecekte hangi yönde hareket edeceğini görmek için zincir üstü veri analizi yapılabilir. Santiment aracılığı ile elde edilen verilere göre PEPE üzerindeki satış baskısı geçen hafta önemli ölçüde arttı. Özellikle borsalardaki arz keskin bir şekilde yükseldi. Bu, yatırımcıların ellerindeki PEPE token’larını borsalara taşıyarak satışa hazırlandıklarını gösteriyor.

Aynı zamanda borsalar dışındaki arzın düşmesi, meme coin’in üzerindeki satış baskısının yüksek olduğunu işaret ediyor. Piyasa genelinde satış baskısı hâkimken, balinalar olarak adlandırılan bazı büyük yatırımcıların PEPE biriktirmesi dikkat çekici bir durum. Bu da ardaki artışla doğrulanmaktadır. Ancak şu anda fiyatın grafikte oluşan yükseliş modelinin üst çizgisini aşma oladılığı zayıf görülüyor.

Teknik göstergelerden Göreceli Güç Endeksi’ne (RSI) bakıldığında, şu anda düşüşte olduğu görülüyor. Bu da daha fazla düşüş eğilimine işaret eder. Ayrıca, MACD göstergesi ayıların avantajlı bir konumda olduğuna işaret ediyor. Bununla birlikte, Chaikin Para Akışı (CMF) yukarı doğru ilerleyerek boğaların lehine bir hareket sergiliyor.

Eğer gözde meme coin, düşüş trendine devam ederse 0,000009 dolar seviyesi kritik bir öneme sahip olacak. Çünkü, PEPE fiyatının bu destek noktasından toparlanma şansı bulunuyor. Eğer boğalar güçlenerek bir atağa geçerse, tüm zamanların en yüksek seviyesi test edilmeden önce 0,0000136 dolara bir yükseliş gelebilir.

Base Dawgz: Meme coin yatırımcılarına alternatif seçenekler

Kripto para dünyasının en yeni ve heyecan verici oyuncularından biri olan Base Dawgz ($DAWGZ), yatırımcıların dikkatini hızla çekti. Ön satışının ilk dakikalarında 200,000 doları aşan fon toplayarak büyük bir ilgi gördü. Base zincirinin yenilikçi gücünü kullanan bu proje, köpek temalı eğlenceli yapısı ve share-to-earn (paylaşarak kazan) özelliği ile meme coin piyasasında fark yaratmayı hedefliyor. Ayrıca, yakında sunulacak staking ödülleriyle yatırımcılara daha fazla kazanç imkanı sağlamayı planlıyor.

Base Dawgz Ziyaret Edin

Base Dawgz, sadece Base zinciri üzerinde çalışmakla kalmıyor; Ethereum, Solana, BNB Chain, Avalanche ve Polygon gibi çeşitli platformlarda işlem yapabilme yeteneği ile yatırımcılara geniş bir işlem özgürlüğü sunuyor. Aşamalı ön satışında şu anda $0,00554 gibi düşük bir fiyata sahip olan $DAWGZ tokenları, ETH, SOL, BNB, AVAX ve USDT ile kolayca satın alınabiliyor. Bu çok zincirli yaklaşım, Base Dawgz’ı meme coin dünyasında öne çıkarıyor ve yatırımcılara benzersiz fırsatlar sunuyor


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin