featured

9 Eylül haftası kripto para piyasasında takip edilmesi gereken önemli gelişmeler

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz hafta zor bir dönemden geçen kripto para piyasasını gelecek hafta da karışık bir gündem bekliyor. ABD TÜFE verilerinden Trump ile Harris tartışmasına kadar birçok gelişme piyasaları meşgul edecek. Kripto paralar açısından bakıldığında airdrop duyuruları, Bitcoin ETF’lerin yönelik haberler ve zor bir hafta geçiren TON ekosistemine dair gelişmelerin netleşmesi bekleniyor. Ayrıca Binance listeleme duyuruları da haftanın gündeminde yer alacak gelişmeler arasında.

Başkanlık seçimi tartışması ve TÜFE verileri

10 Eylül’de Trump ve Harris arasında başkanlık seçimine dair tartışma yapılacak. Doğrudan kripto piyasasını etkileyecek bir gelişme olarak ele alınmamasına rağmen tartışma sonucunda ortaya çıkacak tablonun kısa vadeli piyasa duyarlılığı üzerinde etkili olabileceği düşünülüyor.

Çünkü  Trump’ın ABD’yi kripto ve altcoin için dünyanın merkezi yapacağı söylemleri piyasa açısından spekülatif etkiler yarattı. Buna karşın Kamala Harris’in tutumu belirsiz ve kriptolar konusunda parti içinde görüş ayrılıkları yaşandığı biliniyor.

 11 Eylül’de Fed faiz kararından önce ağustos ayına ait son enflasyon verileri olan TÜFE verileri açıklanacak. Bu gelişme faiz indirim oranı üzerinde etkili olabilir. Fed faiz kararının ise bir sonraki hafta çarşamba günü 18 Eylül’de açıklanması planlanıyor.

Kripto paralar ile ilgili gelişmeler

9 Eylül’de Bitcoin ve Altın Hibrit Borsa Yatırım Fonu başlatılabileceği düşünülüyor. STKD Bitcoin&Gold ETF fonu adı ile işleme alınacak fon, Bitcoin vadeli işlemleri ve ETF’ler ile altın vadeli işlemleri bir araya getirecek. Bu araç özellikle kısa vadeli piyasa düşüşlerinden yatırımcıyı koruyan bir seçenek olacak çünkü daha istikrarlı bir yatırım aracı olarak işlev görecek.

10 Eylül’de, geçen ay Coinbase‘de başlayan Polygon PoS işlem süreci bitiyor ve yükseltme sürecinin tamamlanmasından sonra MATIC kullanımını olanaklı olacak. Bununla birlikte Crypto.com’un  MATIC tokenlarının POL’a yükseltilmesi için MATIC işlemleri askıya alınacak.

12 Eylül’de TON ekosistemi Açık Lig Sezon 6 adlı bir gelişmeyi açıklayacağını paylaştı. Bu gelişmenin ekosistemi iyileştirecek birçok yükseltmeyi kapsayacak ve TON coin fiyatının iyileşmesine katkı sağlayabilir.

13 Eylül Binance MATIC çiftlerini POL ile değiştireceğini açıkladı. MATIC işlem çiftleri yerine POL işlem çiftleri ticaret konacak ve bekleyen emirler iptal edilecek. Kaldırılan çiftlerin yerine OL/BNB, POL/BRL, POL/BTC, POL/ETH, POL/EUR, POL/FDUSD, POL/JPY, POL ve TRY, POL /USDC ve POL/USDT spot ticaret çiftleri kullanıma başlanacak.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.