featured

Önümüzdeki hafta izlenmesi gereken 2 kritik altcoin

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altcoinler eylül ayının üçüncü haftasında Fed faiz indirim kararı ile genel bir yükseliş yaşadı. Ağustos ayından bu yana alçalan trende hareket eden Solana ve Chianlink gibi altcoinler ise hafta içi elde ettikleri kazanımların bir kısmını hafta sonu kaybetti. Kritik direnç seviyelerinde tutunmaya çalışan altcoinlerin önümüzdeki hafta yakından izlenmesi gerekiyor.

Analist Solana fiyatını tahmin ediyor

Bitcoin fiyatındaki artışla birlikte yükselişe geçen Solana fiyatı son iki gündür 144 dolar desteğinde karışık bir seyir izliyor. Yükseliş momentumunu kaybeden ve cumartesi gününden bu yana 149 dolar bölgesinden 143 dolara düşen altcoin, bu seviyeden toparlanmayı başaramazsa önümüzdeki hafta daha büyük bir düşüş trendi ile karşılaşabilir.

Kripto para analisti Ali Martinez son paylaşımlarından birinde Solana grafiğini ele alarak altcoin hakkında görüşünü aktardı. Analiste göre Solana yakında 154 doları aşmazsa ve bu seviyenin altında bir reddedilme ile düşüş trendi başlayabilir. Bir sonraki destek noktasının ise 85 dolar olabileceğine dair uyarıda bulundu.

SOL altcoin
Solana 1 haftalık fiyat grafiği

Güncel teknik grafiğine bakıldığında 143 dolardan işlem gören Solana fiyatı, yüzde 2’den fazla değer kaybetti. Para akışını gösteren CMF, gerileme gösteriyor ve Bollinger Bantları daralan aralıktan sonra genişleyerek fiyatın volatiliteye açık olduğunu işaret ediyor. RSI endeksi ise aşağı yönlü hareket ederek 54 seviyesinde yer alıyor.

Chainlink altcoini token kilidi açma etkisinde

Chainlink fiyatı da son bir gün içinde yüzde 2,66 geriledi ve haftalık kazancının bir miktarını kaybetti. 11.16 dolardan işlem gören LINK için token kilidi açma etkinliği gündeme geldi. 208 milyon değerinde LINK token kilidi açılarak Binance borsasına transfer edildi.

Geçen aydan bu yana üçüncü token açma kilidi olan bu gelişmenin fiyatı baskılayarak piyasadaki LINK arzını yükselteceği tahmin ediliyor. Token kilidi açımından sonra kripto para fiyatında küçük düşüşler yaşanması LINK fiyatının geleceğini kısa vadede belirsizleştirdi.

altcoin
LINK 1 haftalık fiyat grafiği

Teknik verilerine bakıldığında işlem hacmi son bir günde yüzde 10’un üzerinde düştü. Fiyat 200 günlük EMA’nın altında ve pozitif DI aşağı yönlü hareket ederken -DI yukarı yönlü hareket ediyor. Satış baskısının artması ile altcoinin fiyatı 11 doların altına düşebilir. Aksine toparlanması hâlinde 11.40 doların üzerine çıkması bekleniyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.