New York
Bu şanslı coinler hangileri?

New York eyaleti 8 kripto paraya yeşil ışık yaktı: Bu şanslı coinler hangileri?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasalarına yönelik talebin %30’dan fazlası ABD piyasalarından geliyor. New York Eyaleti ise ABD’nin finans merkezi olarak biliniyor. Nasdaq Borsası, New York Borsası, Dünya Ticaret Merkezi, Wall Street ve birçok bankanın genel merkezi New York Eyaletinde bulunuyor.

Bilindiği üzere ABD federal bir yönetim sistemine sahip. New York Eyaleti, Menkul Kıymetler Borsa Komisyonu (SEC) gibi merkezi kuruluşların da ötesinde mevzuat çıkarma ve standart koyma yetkisine sahip. Bu nedenle ABD piyasalarında işlem yapmak isteyen bir uluslararası finansal kuruluş, SEC gibi merkezi kuruluşlardan izin alması gerekiyor. Eğer bu işletme New York’ta (Wall Street’te) faaliyet göstermek istiyorsa New York Eyaletinin yetki verdiği bir kuruluştan lisans alması lazım. New York Eyaleti tarafından yetkilendirilmiş kurum ise New York Eyaleti Finansal İşlemler Departmanı (NYDFS).

New York eyaleti 8 kripto paraya yeşil ışık yaktı!

New York Eyaleti Finansal İşlemler Departmanı (NYDFS) 8 kripto paraya ticaret lisansı verdi. 10 kripto para ise gözetim için gerekli lisansı aldı.

3 Ağustos’tan itibaren listelenme ve ticaret lisansı alan kripto paralar şunlar: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Binance USD (BUSD), Gemini Dolar (GUSD), Pax Gold (PAXG), Paxos Standar Token (PAX).

Gözetim izni alan kripto paralar ise yukarıdaki 8 kripto paraya ek olarak Ripple (XRP) ve Ethereum Classic (ETC).

Yukarıdaki kripto paraların kurumsal piyasalardan yatırım çekmesi için önemli bir adım oldu. Ayrıca şunu da hatırlatmakta yarar var. Grayscale Yatırım Şirketi, portföyünde bulunan 4 kripto para NYDFS’nin lisans verdiği 8 kripto para arasında. Bu kripto paralar: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) ve Litecoin (LTC).

Ripple’ın ticaret izni alamaması XRP yatırımcıları için hayal kırıklığı.

Cryptopotato.com

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir