MoneyGram ve Ripple arasındaki ortaklık resmen sona erdi: Bundan sonra ne olacak?
MoneyGram ve Ripple arasındaki ortaklık resmen sona erdi: Bundan sonra ne olacak?

MoneyGram ve Ripple arasındaki ortaklık resmen sona erdi: Bundan sonra ne olacak?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para Haber – Blockchain şirketi Ripple Labs, MoneyGram International ile ortaklığının resmi olarak feshedildiğini duyurdu.

Ripple ile MoneyGram ortaklığı neleri içeriyordu?

Ripple, 2019’da para transfer şirketinden 30 milyon dolarlık hisse satın aldıktan sonra MoneyGram ile ortaklığa girdi. Raporlara göre, ortaklık Ripple’ın sınır ötesi ödemeler için RippleNet ve On-Demand Liquidity’yi (ODL) kullanmasına izin vermekti.

Ortaklığın bir parçası olarak MoneyGram, XRP şeklinde teşvikler aldı. Bilhassa halka açık dosyalarda açıkça görüldüğü gibi, MoneyGram XRP’yi elinde tutmadı ve kripto para birimini alır almaz sattı. Ortaklık, binlerce kullanıcının yurtdışında işlem yapmasına ve ailelerine para göndermesine izin verdi.

Gelecekte tekrar bir araya gelebilirler

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse konuyu şöyle açıkladı:

“Dijital varlıkların ve Blockchain teknolojisinin dünya çapındaki milyarlarca tüketicinin yararına küresel ödemelerdeki statükoyu değiştirme vaadine hâlâ inanıyoruz. RippleNet ve On-Demand Liquidity (ODL) aracılığıyla birlikte milyarlarca doları işledik.”

Şirket fesih nedenlerini belirtmezken, Garlinghouse bir tweet’te her iki şirketin de gelecekte ortaklığı yeniden gözden geçirmeye açık olduğunu açıkladı:

“Dijital varlıkların ve Blockchain teknolojisinin dünya çapındaki milyarlarca tüketicinin yararına küresel ödemelerdeki statükoyu değiştirme vaadine hâlâ inanıyoruz.”

SEC davası Ripple için tüm manzarayı değiştirdi

Geçen yıl, Ripple ve kurucuları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından 1,3 milyar dolarlık kayıtsız menkul kıymetler teklifi yürütmekle suçlandı. Şikayete göre, Ripple, 2013’ten başlayarak, XRP olarak bilinen dijital varlıkların ABD’deki ve dünyadaki yatırımcılara kayıtsız menkul kıymet teklifinde satılması yoluyla fon sağladı. Ripple’ın ayrıca, emek ve piyasa yapma hizmetleri gibi nakit dışı bedeller karşılığında milyarlarca XRP dağıttığı iddia ediliyor.

Şirket, aleyhindeki suçlamaların düşürülmesi için çalışıyor.

Bu ayın başlarında, küresel bir yatırımcı hakları hukuk firması olan Rosen Law firması, Ripple ile ortaklığı konusunda yatırımcılarına yanlış ve yanıltıcı bir açıklama yaptığı iddiasıyla MoneyGram’a karşı da bir toplu dava açtı.

Bu davada MoneyGram, ortaklığın merkezindeki kripto para birimi XRP’nin SEC tarafından kayıtsız menkul kıymetler olarak görüldüğünü açıklamamakla suçlanıyor. MoneyGram, Ripple ile yaptığı ticari anlaşmaya göre işlemleri askıya almıştı.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir