20 Aralık Monero ve Polkadot fiyat analizi: XMR ve DOT için beklenen seviyeler, önemli noktalar
20 Aralık Monero ve Polkadot fiyat analizi: XMR ve DOT için beklenen seviyeler, önemli noktalar

Monero fiyatı son 24 saatte sert yükseldi

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gizlilik odaklı kripto para Monero (XMR) son 24 saatte gösterdiği yükselişle yatırımcılarının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Söz konusu yükselişin planlanan çalışma kanıtı (PoW) algoritması sayesinde gerçekleştiği belirtildi. Monero fiyatı artışını sürdürüyor.

CryptoCompare verilerine göre, XMR son 24 saatlik periyotta %13 arttı ve şu anda 60 dolar civarında işlem görüyor. PoW algoritmasında planlanan bir değişiklik sayesinde madenciler ve ağdaki CPU’ların verimliliği artacak.

Monero fiyatı 24 saatlik grafiği

Monero fiyatı son 24 saatte %13,61 arttı
Monero fiyatı son 24 saatte %13,61 arttı

24 Ekim’de bir kod donması meydana gelmesine rağmen bir Reddit dizisi, söz konusu yükseltmenin 30 Kasım’da gerçekleşeceğini söylüyor. Güncellemenin getireceği en büyük değişiklik, madencilerin ihtiyaç duyacağı RandomX PoW madencilik algoritmasındaki yükseltme olacak.

İkinci büyük değişiklik, hem gizliliği hem de kullanıcı deneyimini geliştirmek için XMR ağındaki uzun ödeme kimliklerinin kaldırılması olacak. XMR böylelikle daha kullanıcı dostu hale gelecek ve borsaların kullanıcılara sunduğu destek hizmetlerine daha az ihtiyaç duyulacak.

ASIC madencileri bir kez daha dışlandı

XMR ağı, ortalamada bir CPU önemli ölçüde daha fazla hash üreteceği için hayli gelişmiş ve hızlanmış olacak. Ağdaki ASIC madencilerinin performansı, tıpkı GPU’lardaki gibi bir kez daha düşecek.

Monero, ASIC madencilerini geçmişte iki kez daha dışlamıştı ve bunun sonucunda hash rate çökmüştü.

cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir