Milyarderler kripto para piyasasına girmek istiyorlar
Milyarderler kripto para piyasasına girmek istiyorlar

Milyarderler kripto para piyasasına neden girmiyor?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü araştırma firması Capgemini tarafından yayınlanan bir çalışmada, milyarderin kripto para piyasasına neden girmediği araştırıldı. Araştırmada yüksek net mal varlığına sahip kişilerin yüzde 29’unun kripto para birimlerine yatırım yapmak istedikleri ancak kendi fon yöneticilerinden yeterli bilgi ve yönlendirme almadıkları ortaya çıktı. Peki tam olarak milyarderler kripto para piyasasına neden girmiyor?

Milyarderler kripto para piyasasına girmek istiyor

Capgemini tarafından yayınlanan yıllık ankette göre yeterli bilgiye ulaşamayan yüzde 29’luk oranın yanı sıra, yüzde 26,9’luk bir kesimde kripto para birimlerine yatırım yapmak için hevesli. Farklı bir bakış açısıyla dünya genelinde önde bulunan zenginlerin yarısından fazlası yakın zamanda kripto piyasasına girecek ya da uzun vadede kripto para piyasasıyla tanışacak. Paris merkezli danışmanlık şirketi olan Capgemeni, emlak, otomobil ve sanat gibi varlıkların dışında en az 1 milyon dolarlık nakit yatırım yapabilecek kapasiteleri olan zengin insanları değerlendirmeye aldı. 2018’in başında dünyada bu kriterlere sahip yaklaşık 15,2 milyon varlıklı insan bulunuyor. Bu varlıklı insanlar dünya ekonomisin yaklaşık  70 trilyon dolarlık  payını elinde bulunduruyor. Capgemini bu rakamın 2025 yılına kadar 106 trilyon dolara çıkmasını bekliyor.

Araştırmada ilginç olan kısım ise, 40 yaş ve altı genç milyarderlerin yüzde 40’ı  kripto paraları ciddi bir şekilde takip edip yatırım yapıyor.  60 yaş ve üstü milyarderler de ise bu rakamın yüzde 13’lerde olduğu görünüyor. Genel olarak yaş ayrımı yapılmaksızın sadece yüzde 34,6’lık bir kesim kendi fon yöneticilerinden kripto para birimi bilgisini aldıklarını söyledi. Bu araştırma sonuçları, fon yöneticilerinin zamanın biraz gerisinde kaldığını gösteriyor. Buna rağmen, geçen yıl en az 167 yeni kripto para cinsinden hedge fonunun işleme başladığını söylemek mümkün. 2017 yılı ve sonrası sayıları giderek artan bu fonlar, çok ciddi kazanımlar sağladı.

Milyarderler kripto para piyasasına neden girmiyor?
Milyarderler kripto para piyasasına neden girmiyor?

Milyarderler piyasaya yavaş yavaş adım atıyor

Ankete göre çoğu zengin kriptolara yatırım yapmasa da geri kalan milyarderlerin yatırımları oldukça ses getiriyor. Rockefeller Vakfı’nın girişim sermayesi kolu olan Venrock Capital firması, bir kripto para yatırım fonu ile anlaşma imzaladı. Yine geleneksel finans devleri, BlackRock ve Goldman Sachs sektöre giriş yaptı. Hatta, kripto paralara karşı şüpheci yaklaşımlarıyla bilinen George Soros dahi sektöre girmek için Nisan ayında çalışmalara başladı. Financial Times tarafından yapılan açıklamada, hedge fonlarından elde edilen kârın bu yıl yüzde 35 oranında düştüğü ve toplamda yüzde 9 hedge fonunun tamamen kapatıldığı bildirildi.

Tabi bu duruma kripto para yatırımcıları tarafından kuşkuyla bakılmalı. Bir taraftan kazanç getirecek yatırımın kokusunu çok uzaklardan alacak fon yöneticilerine sahip milyarderler, kripto paralardan uzak dururken, diğer taraftan milyarder olmak için her şeyini yatıracak kadar kripto paralara güvenen ufak yatırımcılar…

Kripto paralar iyi bir yatırım aracı mı?

Bu durumun ortaya çıkmasının iki sebebi var. Ya gerçekten kriptolar iyi bir yatırım aracı değil ve sadece kripto paralardan gelir sağlayanların bu teknolojiyi gereğinden fazla abartmalarından dolayı popüler oluyor. Ya da gerçekten merkeziyetsiz yapısıyla dönen çarklara çomak sokacağı için savaş enstrümanı olarak görülüyor.

Bu sebeple de, kendi düzenlerinin yıkılmasını istemedikleri için merkezsiz yapıyı desteklemiyorlar. Özellikle son yaşanan olaylara bakıldığında kripto dünyasında ki savaş daha net gözükecek. Piyasa ne zaman canlansa ya bir yasak haberi ya da hack olayları yaşanıyor. Tüm bunlar sanal alemde olan savaşın sonucu hatta Rusya, Çin ve ABD istihbarat servislerinin müdahaleleri bile olabilir. Bir tarafta milyarderler ve güçlü devletler, diğer tarafta geleceğin gücüne inanan yatırımcılar. Bakalım kazanan kim olacak, tüm gelişmeler ve yeni haberler için bizi takip edebilirsiniz.

Financemagnates

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir