Microsoft’un kurucusu Bill Gates ekonominin dijitalleşmesinin sisteme katılımı arttırdığına inanıyor. Gates’e göre, dijital para birimleri dünyadaki fakir toplumlara ve düşük bütçeli bankalara yardımcı olacak.
Bill Gates’in dijital para birimlerine büyük bir hayranlığı var
Bill Gates, geçtiğimiz günlerde dijital varlıkların dünya çapında kendilerini güçlendirmek için ihtiyaç duydukları hız ve maliyet tasarrufunu sağladığını söyledi. Bill Gates’in dijital para birimlerine büyük bir hayranlığı var ve Blockchain teknolojisine yönelik görüşlerini açıkça ifade etmekten çekinmiyor. Gates bir para olarak bazı eksiklikleri nedeniyle Bitcoin’i eleştirirken, son yıllarda dijital varlıklarla arasını düzeltiyor gibi görünüyor. Bill Gates 2014’te Bloomberg’e verdiği röportajda şunları söyledi:
Bitcoin, fiziksel olarak aynı yerde olmanız gerekmediğinden ve elbette büyük işlemlerde paranın oldukça rahatsız edici olabileceğinden, fiat para birimlerinden daha iyi.
Microsoft’un kurucusu: “Yoksullukla mücadelede dijital paralar bir çözüm olabilir.”
Yakın zamanda Gates, büyük finansal sistemlere ve dijital para birimleri sektörüne ilişkin tavsiyelerini paylaştı. Ünlü iş adamı, dünyadaki yoksullukla mücadelede dijital paraların bir çözüm olabileceğini düşünüyor. Ayrıca Gates, nakit ekonomisindeki verimsizliğin, fakirleri daha da fakir hale getirme riskini sürekli olarak artırdığını hatırlatıyor.
Yakın gelecek için iki önceliği sıralıyorum. Öncelikle, yoksulların katılımını arttırmak için politika değişikliklerini yürütmeliyiz. İkincisi, sadece hesap sahibi olmaları için değil, finansal faaliyetlerden faydalanmalarını sağlamak için de bir ölçüm sistemine ihtiyacımız var.
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.