featured

Analist Micheal Poppe, boğa piyasası öncesinde altcoin portföyünü ve stratejisini açıkladı

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altcoin haberleri: Kripto para piyasası hafta sonuna Bitcoin’in 69 bin dolara yükselmesi ile başladı. ABD başkanlık seçimlerine sayılı günler kala BTC ve DOGE politik gelişmelerle kritik seviyeleri test etti. BTC yükseliş eğilimini sürdürürken altcoinler güçlü bir performans sergileyemedi ve haftalık grafikte düşük bir performans gösterdi.

Yatırımcı ilgisi Bitcoin’e kayarken kripto analisti Michael van de Poppe, YouTube kanalında portföy güncellemesini yayınladı. Analist, altcoin seçimine yer verirken yaklaşan boğa döngüsünde nasıl bir strateji izlenmesi gerektiğine dair görüşlerini paylaştı.

Az bilinen altcoinler neden tercih ediliyor?

Analist Micheal Poppe portföyüne dair açıklamalara başlarken daha önce seçtiği dört kripto paradan bahsetti. Listesinde Optimism (OP), Celestia (TIA) Bittensor (TAO), Ethereum Name Services (ENS) dört büyük altcoinin yanında daha az bilinen dört küçük kripto paraya da yer verdiğini açıkladı. Bu coinler arasında Renzo (REZ) Omni (OMNI) Rocket Poll (RPL) Aevo (AEVO) varlıkları ele aldı.

Analist kripto para seçiminde neden az bilinen kriptolara yer verdiğini de açıkladı ve yeni varlıkların daha yüksek getiriye sahip olacağını düşündüğünü açıkladı. Bu seçimlerde riskin arttırdığını açıkladı ve LINK coinle bir karşılaştırma yaptı.

LINK coinin boğa döngüsünde 15x yükselebileceğini ancak yeni kriptolardan daha iyi performans gösteremeyeceğini ifade etti. Piyasa lideri kripto paraların belli bir ATH’ye ulaştığını ve bu seviyeleri aşmakta zorlandığını açıkladıktan sonra yeni kriptolara geçmenin daha mantıklı olduğunu dile getirdi.

Piyasa yükselirken izlenmesi gereken yatırım stratejisi

Altcoinlerin alım ve satım stratejisinde erken satış yapılmamasına değindi. Herhangi bir altcoine yatırım yapıldıysa tam satışın gerçekleştiği ana kadar kripto paranın elde tutulması gerektiğini ancak yükseliş sonrası zirveden düşüşlerin yaşanabileceğini ifade etti. Bu nedenle yatırımcıların pozisyonunu satmaya başlayacağı belli bir seviye tanımlamaları gerektiğini düşünüyor.

2024 Mart ayındaki grafiklerden yola çıkarak satışa başlamak için piyasa iyimserliğini göz önüne almak gerekir. Erken satış yapmamak için aynı dönemde haftalık bazda iyimserlikte kırılmaları izledi. İyimserlik dikey pozisyon almaya başladıktan sonra ne kadar yükselirse risk iştahı açısından piyasayı değerlendirmek gerektiğine vurgu yaptı. Analist, bu noktada satış seviyesini Bitcoin’in durumuna bağlı olarak piyasa hissiyatı inceleyerek belirliyor.

Piyasa genelinde iyileşme görüldüğü ve genel olarak kripto paralarda yükselmelerin yaşandığı dönemlerde piyasada geçmiş referans noktalarını kullanılabileceğini düşünüyor. Tüm coinlerin yükselme döneminden sonra yüzde 30 ile 50 arasında düzeltme yaşadığını ifade etti.

Elde edilen kârı Bitcoin’e yatırdığını ve portföyünü genişletmeye devam ettiğini paylaştı. Kâr alımlarında Bitcoin’e yönelen analist, BTC satmayacağını çünkü sağlam bir para birimi olduğunu düşünüyor. BTC‘nin tarihsel grafiklerde yüzde 80’lik düzeltme gördüğünü ve bu dönemlerde BTC’de kalmanın mantıklı olmadıği görüşünde.

19 Ekim: Altcoin fiyatlarına genel bakış

Güncel olarak Bitcoin fiyatı 68.403 dolar bölgesinde hareket ediyor ve altcoinler mevcut pozisyonlarında seyrediyor. Analistin seçtiği Optimism (OP) haftalık yüzde 1 düşüş gösterdi ve 1,72 dolardan işlem görüyor. Coinmarketcap’a göre Celestia (TIA) fiyatı ise 6.14 dolardan işlem görüyor ve son bir günde yüzde 2 artış gösterdi.

altcoin
TAO fiyat grafiği

Yapay zekâ tokenı Bittensor (TAO) ise yüzde 11’lik düşüşle haftalık en fazla kaybı yaşayan altcoin oldu. Güncel olarak 574 dolardan işlem görüyor. Ethereum Name Services (ENS) ise 17.78 dolardan işlem görüyor ve haftalık yüzde 3 yükseliş gösterdi.

Analistin az bilinen altcoin listesinde Renzo ise son 6 ayda yüzde 40 geriledi. Omnı coin ise son bir yılda yüzde 820 yükselerek 9,28 dolardan işlem görüyor. Aevo ise günlük yüzde 3 yükseliş gösterdi ve haftalık kârda olan kripto paralardan biri. Güncel fiyatı 0,35 dolar olan altcoin temmuz ayından bu yana alçalan bir trendde yer alıyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.