Kripto para birimi endüstrisi büyüdükçe, büyük ölçekli ödeme şirketleri tarafından da görünür hale gelmeye başladı. Son olarak Mastercard‘ın kendi kripto para birimi ekibini bir araya getirdiği ortaya çıktı.
Mastercard, haziran ayında Libra Association’a katılacağını açıklamıştı. Ancak ödeme devi, son bilgilere göre şirket içi kripto para bölümü oluşturarak sektöre bir adım daha girmiş oldu.
İş ilanıyla ortaya çıktı
Şirketin kripto para ekibi oluşturma isteği, yayımlanan son işe alım listesindeki bir soru sebebiyle anlaşıldı. İlgili listede Mastercard şunu soruyor: “En üst düzey ödeme ve kripto para birimleri kesişiminde çalışma isteğiniz var mı?”
Ekip, hem ilgili trendlerin izlenmesinden hem de sektör için yeni ürünler geliştirilmesinden sorumlu olacak. Söz konusu ekibin bir araya getirilmesi, Mastercard’ın bir kart şirketinden daha fazlası vizyonunu da destekliyor. Şirket, alanında öncü bir teknoloji şirketi haline gelmek istiyor.
Mastercard kripto para ve Blockchain sektörüne hızlı giriyor
Fakat Mastercard kendi kripto para birimini çıkarmıyor. Bununla birlikte, endüstriyi daha iyi takip etmek için bir uzman ekibi oluşturmak istediklerini kabul ediyorlar. Şu an takım oluşturma sürecinin henüz ilk aşamalarında olduğu biliniyor.
Mastercard Başkan Yardımcısı Seth Eisen’e göre, ödeme şirketi değer yaratacak yeni yollar arıyor. Blockchain ve kripto para birimleri bu faaliyetlerin önemli bir parçası olacak.
Facebook’un kripto para birimi olan Libra’nın yetkililerce onaylanması halinde, şirket bir Libra node’u işletecek. Libra piyasaya sunulduğund, Mastercard’ın kripto para dünyasına ilk resmi girişi olacak. Ödeme devinin uzun vadeli Blockchain planları olduğu da biliniyor.
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.