featured

Altcoinlerde son gelişmeler: LTC ve BNB yükselerek gündemi belirliyor

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BNB ve LTC Haberleri: Kripto para piyasası, cuma günü açıklanması planlanan ABD istihdam verilerini beklerken dalgalı bir seyir izlemeyi sürdürüyor. Eylül ayına olumsuz bir sinyal ile başlayan Bitcoin fiyatı 59 bin dolarda tutunmayı sürdürürken altcoinler günlük dalgalı pozisyonlarda hareket ediyor. İkinci büyük kripto para Ethereum kırmızı bölgede işlem görüyor.

BNB, XRP ve Litecoin ise 24 saatte daha güçlü bir toparlanma göstererek kayıplarını telefi etmeye çalışıyor. XRP ve SOL yüzde 2’nin üzerinde yükselirken BNB ve Litecoin kendi ekosistemlerindeki özel gelişmeler ile destekleniyor. Genel kripto piyasa değeri, BTC fiyatındaki kıpırdanma ve altcoinlerdeki yükseliş ile son bir günde yüzde 1,15 yükseldi.

Piyasa düşerken dikkat çeken iki altcoin: LTC ve BNB token

Altcoinler yatay seyirde hareket ederken son 24 saate BNB token ve Litecoin piyasaya göre daha iyi bir performans sergiledi. BNB Chain, 1 Eylül’de 4. senesini kutlarken BNB akıllı akıllı zincir, Greenfield ve opBNB ağlarını entegre eden çoklu bir zincir ekosistemi başlattığını duyurdu. Bir raporla BNB ağı üzerinden duyurulan bu gelişmeler, Changpeng Zhao etrafında gelişen spekülasyonların etkisi altında kaldı. Yasal süreç devam ediyor ve henüz CZ’nın tahliyesi ile ilgili bilgiler kesin değilken Zhao’ya yönetilen suçlamaların düşürülme ihtimali gündeme gelmeye başladı.

BNB teknik grafik MACD ve RSI  Kaynak: CoinMarketCap

30 Ağustos’tan bu yana BNB fiyatı sürekli düşen bir kanal içinde hareket etmesiyle yatırımcı iyimserliğini düşürmüştü. Ancak 3 Eylül’de bir miktar toparlanma göstererek son 2 günde 501 dolar seviyesinden 538’e kadar yükseldi. İki günde başarılı bir toparlanma göstermesine rağmen 550 doların altında işlem görüyor. Günlük grafikte düşen kama modelinden çıkan kripto para önceki direnci test edebilir.

BNB teknik grafiğine bakıldığında dalgalı bir seyir izleyen altcoin, son iki gündür yeşil mum yakıyor. Fiyat 50 EMA sınırında yer alıyor ve MACD göstergesinde sinyal çizgisinin yükselmesi belirsizliği arttırıyor. RSI göstergesinde fiyat 50 çizgisine yaklaşarak nötr bölgede yer alıyor. BNB fiyatı bu aralıkta güçlenmeyi başarırsa eylül ayının sonuna doğru daha fazla toparlanabilir.

Litecoin fiyatı 65 doların üzerinde direnç gösteriyor

Son iki haftadır yüksek potansiyeli altcoinler arasında ele alınan Litecoin resmi hesabından yeni bir dönüm noktasına ulaştığını açıklaması ile güçlendi. Güncel verilere göre son bir yılda işlem sayısı yeni bir rekor kırarak ağ üzerinde 68 milyonuncu işlemin gerçekleştiğini paylaştı. Ayrıca geçen yıl (2023’te) bu rakam 67 milyondu. İşlem sayısının artması altcoinin benimsenme oranının yükseldiğini gösterir.

Kullanıcı benimsenmesi açısından bir avantaj yakalayan Litecoin, son 24 saatin başarılı performans sergileyen altcoinlerinden biri oldu. Durgun piyasa hissiyatına karşın yaklaşık yüzde 4’e yakın bir büyüme sergiledi. Geçtiğimiz yedi günün en yüksek seviyelerinden biri olan 66 doların üstüne çıkmayı başardı. Fiyatı ile birlikte işlem hacmi de yüzde 6 büyüyen altcoinin piyasa değeri yüzde 5 artış gösterdi.

Ltc
LTC teknik grafiği MACD ve RSI göstergeleri  Kaynak: CoinMarketCap

Bu yazının yazıldığı sırada 65,90 dolardan işlem gören Litecoin son 2 gündür Ichimoku Bulutu’nun üzerinde seyrediyor. Ayrıca fiyat 50 EMA ile kesişim noktasında. Yukarı yönlü trend sürerse EMA seviyesini geçebilecek olan altcoin yükseliş trendini güçlendirebilir.

Bunun yanında MACD ve RSI göstergeleri de olumlu sinyaller veriyor. MACD çizgisi, sinyal çizgisini yukarı yönlü keserek trendi güçlendiriyor. Göreceli Güç Endeksi (RSI) ise eylül ayının başından bu yana yükselişini sürdürerek 53 seviyesine ulaştı. Litecoin fiyatında son destek noktası 65 doların üzeri. Bu seviyede tutunmayı başarır ve trendi koruyabilirse ayın ortasından sonra artan iyimserlik ile 68 dolara ulaşabilir. Ardından ise 70 doların üzerini test etmesi olası.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.