featured

Litecoin boğaları güçleniyor: LTC fiyatı önümüzdeki haftalarda 85 dolara ulaşabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Litecoin, fiyatını ayın yüksek seviyesine çıkarmaya hazırlanıyor. Litecoin ağındaki aktivitenin büyük oranda artmasıyla fiyatın toparlanabileceğine yönelik umutlar yeniden yeşerdi. Popüler kripto para analistleri altcoin fiyatının yeniden 85 dolar seviyesine ulaşabileceğini tahmin ediyor.

Litecoin LTC

Yapılan son teknik analize göre Litecoin fiyatındaki düşüş trendinin sonu gelmiş olabilir. Bunun en büyük göstergesi, fiyattaki düşüşe rağmen ağdaki aktivite sayısının artmasıdır.

Santiment aracılığı ile elde edilen verilere göre LTC ile etkileşime giren benzersiz adreslerin sayısı son yedi günde 704,000’e ulaştı. Dolayısıyla bu artış, Haziran ayının ilk birkaç gününde Litecoin üzerindeki etkileşimin Mayıs ayının tamamından çok daha fazla olduğu anlamına geliyordu.

Litecoin boğaları geri döndü mü?

En son böyle bir olay meydana geldiğinde, LTC birkaç gün içinde 78,60 dolardan 84,63 dolara yükselmişti.  Ancak ağ etkinliğindeki artış, potansiyel bir sıçramayı destekleyen tek ölçüt değildir.

Göreceli Güç Endeksi (RSI) bu tahminle uyumlu olduğunu gösterdi. Litecoin’in 4 saatlik grafiğindeki RSI aşırı satış bölgesine yakındı. Fiyat açısından bu pozisyon LTC’yi 75 dolar seviyesine doğru götürebilir.

Bu noktada yatırımcıların takip etmesi gereken bir diğer önemli göstergesi ağ etkinliğidir. Çünkü ağ etkinliğinin artmasıyla birlikte gözde altcoin’in fiyatı sıçrayabilir. Bu durumda Litecoin’in sıradaki durağı 85 dolar olacaktır.

Sıradaki hamle ne olacak?

Litecoin’in Rezerv Riski metriğinin analizine göre de sıradaki hareketin yönünü tahmin etmek mümkün olabilir.

Bu yazının yazıldığı an itibarıyla Litecoin metriği 0,00050 dolar gibi düşük bir okuma seviyesindeydi ve bu da LTC satın almak için iyi bir zaman olabileceğini gösteriyor. Peki LTC’nin kısa vadede olası hedefleri nelerdir?

Bunu anlamak için tasfiye seviyeleri analiz edilebilir. Bu seviyeler tasfiye olaylarının meydana gelebileceği fiyat noktalarıdır.  Yazının yazıldığı sırada 80,20 dolardan 87,65 dolara kadar bir likidite kümesinin olduğu görülüyor.

Bu yüksek likidite alanları, fiyatın bu seviyelere doğru ilerleyebileceğini gösteriyor. Ayrıca Kümülatif Tasfiye Seviyeleri Deltası (CLLD) negatifti.

Bu, iyileşme yaklaştıkça Litecoin fiyatının gerileyebileceği anlamına geliyor. Durum böyle olursa gözde altcoin’in fiyatı önümüzdeki birkaç hafta içinde 85 doların üzerine çıkabilir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin