Lihtenştayn, Bank Frick, kripto para, kripto para haberleri
Bank Frick

Lihtenştayn bankası Bank Frick kripto para yatırım platformunu başlatıyor

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para birimlerine yakınlığı ile meşhur olmuş bir ülke olan Lihtenştayn halkı, yakında bir Bank Frick’den kripto para birimleri satın alabilecektir.

Kraliyet ailesinin varlık sınıfındaki gösterdiği ilginin ve kripto para birimi gelişimini benimsemenin genel isteği göz önüne alındığında, bu hareket aslında çok şaşırtıcı değil. Bank Frick tarafından yayınlanan bir basın açıklamasına göre, ticaret platformu çok çeşitli kripto paralar sunacak. Satın alınabilecek ilk kripto para birimleri arasında Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple ve Bitcoin Cash olacak.

Bankanın hedef kitlesinin büyük olasılıkla yüksek gelirli kişiler, kurumsal yatırımcılar ve halihazırda çeşitli bankacılık araçlarında büyük miktarda paraya sahip olan bireylerden olduğunu söyleyebiliriz.

Kullanıcılar için kripto para birimi borsaları veya platformları özellikle güvenlik açısından oldukça önemlidir. Bank Frick, tüm müşterilerinin kripto para varlıklarını soğuk cüzdanlarda ya da çoğunlukla internete kapalı bilgisayarlarda depolanacağını belirtti. Ancak diğer güvenlik özellikleri basın bülteninde ayrıntılı olarak açıklanmadı.

Bank Frick yatırım yapılacak paranın kaynağınıda araştıracak

Banka, halihazırda ülke ve AB seviyesindeki tüm müşteri bilinci ile ilgili yasalara uyan, tamamen düzenlenmiş bir bankadır. Bu nedenle, Bank Frick’den herhangi bir miktarda kripto para birimini satın almak isteyen yatırımcılar için aynı kimlik şartlarının yerine getirileceği sonucuna varabiliriz.

Banka aynı zamanda mevzuata uygunluğu şu şekilde teyit ediyor:

“Bank Frick’de kripto para birimi yatırımları, geleneksel finansal işlemler ile aynı katı yasal önlemlere tabidir. Müşteriler, tam olarak tanımlandıktan ve doğrulandıktan sonra kripto paraya yatırım yapabilirler. Doğrulama ve tanımlama süreci, onlara yatırım yapmak için kullanılan paranın kaynağını kontrol etmeyi de içerir.”

Bank Frick, esas olarak Lihtenştayn vatandaşlarına hitap eden bir finans kurumu olsa da, platformun bir Avrupa tüzel kişiliğine sahip olacağını açıkladı. Banka müşteri yetkilisi Huber Büchel şunları söyledi:

“Hizmetlerimiz, tüm Avrupa’daki şirketlerden talep görmektedir. Bunun nedeni, iş modellerini mevcut düzenleyici çerçeveye uygun olarak kripto para ve Blockchain uygulama konusunda güvenilir destek sunabileceğimizi bilmeleridir.”

Ayrıca banka, kripto para birimi varlıkları karşılığında yabancı para kabul edeceğini açıkladı. Yatırımcılar Amerikan Doları, Euro veya İsviçre Frangı ile işlem yapabilecekler.

Ccn

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir