Kripto Para Haber – ECB Başkanı, dijital euro ile ilgili olarak, tüketicilerin gizliliklerinin korunmasını istediklerini ve anonim olmasını istemediklerini belirtti.
Dijital Euro açıklaması
Merkez Avrupa Bankası Başkanı Christine Lagarde, AB vatandaşlarının dijital euroyu kullandıklarında gizlilik koruması istediklerini belirtti.
Lagarde, tüketicilere “tüketicilerin yararına çalışacak” dijital para birimleri sunmanın kendilerinin görevi olduğuna inanan dünya çapındaki en az 80 merkez bankasının görüşlerini dile getirdiğinden bahsetti.
DCBC’yi banknotlar gibi kullanılabilecek para birimleri olarak tanımladı, ancak banknotların sahip olduğu anonimlik derecesini sunmayacağını vurguladı.
Ancak, tüketiciler bu CBDC’nin anonim olmasını istemiyor.
Lagarde’a göre bu, yukarıda fikirleri dile getirilen kişilerin çoğunlukta olduğu birden fazla anketin sonucudur. Bu konuda yorum yapan Lagarde, tüketicilerin anonimlik risklerini anladıklarını, dolayısıyla yalnızca gizlilik korumasını tercih ettiklerini söyledi.
Dijital Euro hakkındaki yeni ECB raporu bununla ilgili. ABD’nin daha önce bildirdiği gibi, AB Merkez Bankası bir CBDC kullanmanın tüm risklerini, olası tasarımını ve kullanımını incelemeyi planlıyor.
Daha önce Christine Lagarde, ECB için CBDC’nin oluşturulması ve piyasaya sürülmesinin en az dört yıl sürebileceğini belirtti. Çin zaten dijital yuanını (DCEP) test ediyor ve diğer Avrupa ülkeleri de yakın gelecekte devlet odaklı dijital para birimlerini başlatmayı düşünüyor.
Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.