featured

5 Ağustos piyasa analizi: Kripto piyasası neden düşüyor, Bitcoin düşüşü ne kadar sürecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Haberleri: Küresel piyasalarda çöküşle birlikte kripto para piyasası ciddi bir kayıp yaşadı. 5 Ağustos Pazartesi piyasa değeri şaşırtıcı bir şekilde yüzde 17 düştü ve toplam piyasa değeri 1,78 trilyon dolara geriledi. Son dört haftada yaşanan çıkış 528 milyon dolara aştı. Bu düşüşlerin ortasında Korku ve Açgözlülük endeksi 31 seviyesine gerileyerek nötr seviyeden korku bölgesine geçti. Yükselen bu satış baskısının arkasında ise bir dizi neden bulunuyor.

Kripto piyasası neden düşüyor?

Yatırımcıda büyük bir panik yaratan düşüşün ardından hem Ethereum ETF’lerinde yaşanan çıkışlar hem de küresel gelişmeler vardı. Japonya Nikkei endeksinin gün içinde yüzde 13’ten fazla düşmesiyle başta ABD piyasası olmak üzere küresel piyasalarda panik yaşandı. Temmuz ayının başından bu yana yüzde 20’nin üzerinde kayıp veren Nikkei endeksi Bitcoin üzerinde önemli bir satış baskısı oluşturdu.

Bununla birlikte kripto para analisti Miles Deutscher, kripto piyasasındaki düşüşü; Trump’ın başkan olma ihtimalinin azalması, durgunluk korkuları, borsa düzeltmesi, Japon Yen’in gerilemesi, Jeopolitik gerginlikler, pozisyonların gerilemesi, gox dağıtımları, son zamanlardaki pump’ın tuzağa düşürdüğü yeni uzun pozisyonlar ve altcoinlerin dağılması gibi bir dizi nedenle özetledi.

Kaynak: X

Bu gelişmelerin üzerine acil Fed faiz toplantısı ve faiz indirim beklentileri kripto piyasasındaki düşüşü hızlandırdı. Analistler şimdilik 50 baz puanlık bir faiz indirimi bekliyor ve bu kripto para piyasasında daha ciddi kayıpları beraberinde getirebilir.

Yatırımcı paniği büyüyor: Bitcoin fiyatı 40 bin dolara düşer mi?

Bu yazının yazıldığı sırada 54 bin dolardan işlem gören Bitcoin fiyatı, gün için 49 bin dolar ile 51 bin dolar arasında bir seyir izledi ve son bir günde yüzde 17’lik bir düşüş yaşadı. Küresel pandemi krizinden bu yana en hızlı düşüşleri gören Bitcoin, yıllık bazda bakıldığında Şubat 2024’ten bu yana en büyük kaybını yaşadı. Ayrıca son 24 saate yaşanan bu düşüşün uzun pozisyonlarda yaşanması panik satışları daha da arttırdı.

Bitcoin
Bitcoin teknik grafik RSI ve DMI

Teknik grafiğe bakıldığında BTC DMI endeksi düşüş trendinin güçleneceğine işaret ediyor. Negatif DI, pozitif DI yukarı yönlü keserek 42 seviyesine ulaştı. Trendin gücünü gösteren ADX çizgisi ise son 24 saate 3 puan yükselerek 23’e ulaştı.

Bitcoin, kripto

Göreceli Gün Endeksi’ne bakıldığında ise 30 seviyesinin altında aşırı satış bölgesine 23’e indi. Coinglass verilerine göre Açık Faiz yüzde 18’lik bir gerileme ile 26.54B geriledi. Bu gösterge kısa sürede kaldıraçlı pozisyonların kapatıldığını gösterir.

Kayıplar ne kadar derinleşebilir?

Bitcoin 50 bin dolar seviyesinde tutunmaya çalışırken tarihi verileri esas alan analistler ağustos ayının kripto piyasası için durgun bir ay olduğunu düşünüyor. Buna karşın kripto analisti Ali Martinez, MVRV Oranı’nın Kasım 2022’den bu yana en düşük seviyeye indiğini açıkladı. Analiste göre bu nokta bir dip seviye ve yatırımcı için iyi bir alım fırsatı yaratıyor.

Son olarak kripto borsası Binance’in CEO’su Richard Teng’de ayı piyasasının kısa vadeli olduğuna dair iyimserliğini koruyor. Binance CEO son X paylaşımında dalgalanmaların önemini de hatırlattı.

“Kripto ve hisse senedi fiyatlarındaki son keskin düşüşler makroekonomik faktörlerden etkilenmektedir. Bunun uzun vadeli olumsuz bir eğilimin göstergesi olduğuna inanmıyoruz.

Fed’in olası faiz indirimleri ve jeopolitik dalgalanmalarla birlikte, piyasada dalgalanmalar için hâlâ önemli bir potansiyel var.”

Kripto piyasaları düşerken fırsat yaratan ön satışlar

Kripto para piyasası önemli bir kan kaybı yaşarken ön satış aşamasında olan yüksek staking ödülü altcoinler dikkat çekiyor. Bunlardan biri olan Shiba Shootout, yıllık 1094’lük bir getiri sağlıyor. Pasif gelir elde etmek isteyenler için fırsat yaratan oyna-kazan oyunu, Vahşi Batı kasabasında hız ve stratejiye dayanıyor. Bununla birlikte oyun içi etkinlikleri ile dikkat çeken ve token kazanma fırsatı veren Shiba Shootout şu ana kadar 878,406.91 USDT toplayarak dikkatleri çekti.

Shiba Shootout tokeni ziyaret edin

Lansman sonrası eğlenceli hikayesi ve ödül sistemi ile 100x potansiyelli altcoinler arasında girmeye aday olan Shiba Shootout projesinde 1 SHIBASHOOT tokenı 0.019 dolardan satılıyor. Ethereum ve USDT dışında kart ile de satın alınan tokenlar, erken alımda cazip avantajlar sunuyor.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *