featured

25 Temmuz piyasa analizi: Kripto para piyasası bugün neden düşüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

25 Temmuz Perşembe günü, kripto para piyasası Bitcoin’in düşmesi ve Ethereum ETF’lerinde yaşanan tasfiyeler ile sarsıldı. Toplamda 300 milyon dolar değerinde kripto para, piyasadan çekildi ve bu da önemli düşüşleri tetikledi.

Bitcoin 67 bin dolardan gerilerek 64 bin dolar seviyesine çekildi. Ethereum fiyatı ise 3,400 doların altına indi. Kurumsal yatırımcının ortaya çıkardığı düşüş, altcoinlerde yüzde 5 ile 8 arasında düşüşü tetikledi. Bununla birlikte ünlü ekonomist Peter Schiff kripto piyasalarındaki düşüşün artacağına vurgu yaptı.

Ethereum ETF’lerinde tasfiyeler kayıpları büyüttü

24 Temmuz’da Ethereum ETF’leri toplam 133,3 milyon dolar kaybetti. Önemli ETF başvurularından Fidelity, Bitwise ve Grayscale tarafında yaşanan çıkışlar piyasada tam bir karmaşaya neden oldu. Fidelity ETF’si 74 milyon dolarlık giriş kaydederek 204 milyon dolardan düştü.

Kurumsal satışlardaki artışın hızla yükselmesi stop ETF’lerde beklenen istikrarın sağlanmasını engellerken piyasadaki korku ve panik dalgasının büyümesine neden oldu. Analiz firması Coinglass verilerine göre tasfiyelerin yüzde 95’i uzun vadeli pozisyonlardan olurken kısa vadeli pozisyonlarla birlikte toplam 102 milyon dolarlık tasfiye gerçekleşti.

Ethereum fiyat analizi: ETH direnç noktalarının altında

Temmuz ayının başında 2,880 seviyesinden 3,130 yükselen Ethereum fiyatı, EFT girişlerinden aldığı destekle büyümeyi sürdürdü. Son 1 haftadır 3,400 doların üzerinde işlem gören altcoin, gün içinde yaşanan hızlı bir düşüşle yeniden 3.161 seviyesine geriledi. Son 24 saate yüzde 8’in üzerinde düşen Ethereum işlem hacmi yüzde 12 arttı. Altcoinin haftalık kaybı yüzde 9,44 olurken son bir ayda ise ETH yüzde 6,46 geriledi.

ethereum
Ethereum güncel grafik

Kripto piyasası: Bitcoin ve altcoinlerde kayıplar derinleşiyor

Bitcoin bu yazının yazıldığı sırada yüzde 4,19 kayıp yaşarken BNB, SOL, XRP ve ADA gibi en iyi altcoinler sırasıyla yüzde 3, yüzde 5, yüzde 3 ve yüzde 5,99 kayıp verdi. Özellikle AVAX coin, gün içinde en çok düşen kriptolardan biri oldu ve spekülasyonların da etkisiyle yüzde 10 geriledi.

Meme coin sektöründe ise daha keskin düşüşler yaşandı. DOGE coin yüzde 7 gerilerken Shiba Inu dolandırıcılık haberlerinin de etkisiyle yüzde 6 düştü.  Popüler meme coin PEPE yüzde 8,77 düşüşle 0,00001144 seviyesine geriledi.

Solana meme coinleri arasında BONK ve WIF ise yüzde 5’in üzerinde bir kayıp gösterdi. Son bir haftadır yüzde 100’ün üzerinde yükselişiyle dikkat çeken MEW coin ise gün içinde yüzde 23 kayıp yaşadı. Meme coin piyasa değeri toplam yüzde 7,80 düştü.

kripto
Güncel kripto para fiyatları

Buna karşın kripto piyasa değeri yüzde 4,52 düşerek 2,3 trilyon dolara geriledi. Korku ve Açgözlülük Endeksine bakıldığında ise geçtiğimiz 24 saat boyunca gerileyerek 60 seviyesinden 59 çekildi. Bu da piyasada korku duygusunun daha ağır bastığını işaret ediyor.

Piyasada kayıplar derinleşirken yeni çıkan ön satış aşamasındaki meme coinler, düşük fiyat ve yüksek avantajları ile dikkat çekiyor. Yeni çıkan meme coinlerden çoklu ağ özellikleri ile dikkat çeken Base Dawgz, avantajlı bir yatırım alternatifi hâline gelir.

Base Dawgz: Hız ve çoklu zincir özelliğine sahip meme coin

Base Dawgz, meme coin sektörüne hız ve çoklu ağ özelliğini getirir. BASE ağıyla birlikte ETH, SOL, BSC ve AVAX olmak üzere toplam 6 farklı zincir üzerinde işlem gören proje, birden fazla blok zinciri arasında sorunsuz ve hızlı bir çalışabilirlik sunar. DAWGZ tokenını merkeziyetsiz bir dünyada alım satım yapmaya imkân veren proje, topluluk açısından güçlenmek için airdrop ödülleri ile sosyal medyada büyümeyi hedefler.

Base Dawgz Ziyaret Edin

Staking avantajları ve yıllık pasif getiri imkânlarına da sahip olan Base Dawgz, yıllık güncel getirisi yüzde 1144’tür. Bu yazının yazıldığı sırada toplam bahis miktarı 147.775.417 token olan projede şu ana kadar yüzde 28 stake edildi ve DEX listelemesinden önce tokenlar talep edilebilir. Son olarak  bu yazının yazıldığı sırada 0,006725 dolardan satılan DAWGZ, yeni bir fiyat artışına gitmeden kolayca satın alınabilir.

 

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *