featured

Kripto piyasasında yükseliş sürecek mi? 6 Ağustos en iyi performans gösteren altcoinler

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altcoin haberleri: Kripto para piyasası 5 Ağustos Pazartesi yaşanan çöküşün ardından toparlamaya başladı. Japonya Nikkei endeksinde yaşanan hızlı düşüşle sarsılan piyasalar, 6 Ağustos Salı günü yüzde 8 yükseldi. Piyasa hacmi yeniden 1.96 trilyon dolara ulaşarak yaşanan kayıpları bir miktar telefi etmeyi başardı.

Bu süreçte 50 bin doların altını test eden Bitcoin, yüzde 8’lik bir artışla 55 bin dolara yeniden çıktı. Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi 34 seviyesinde korku bölgesinde yer alıyor. Kripto paralar üzerindeki satış baskısı bir miktar dağılmaya başlamışken jeopolitik gerginlikler hem geleneksel piyasalar üzerinde hem de kripto paralar üzerinde baskıyı arttırmaya devam ediyor.

Piyasa yükselişini sürdürebilecek mi?

İran-İsrail arasında yaşanan son gelişmelerin küresel piyasalar ve kripto paralar üzerinde nasıl bir etki yapacağı henüz bilinmemesine rağmen Bitcoin ETF çıkışlarının yavaşlaması ve Ethereum ETF’lerinde toparlanma görülmesi iyimserliği yükseltti. Ethereum ETF’lerinde net girişler yaklaşık yüzde 8 yükseldi. Piyasa iyimserliğini yükselten bu gelişmelere ek olarak bazı yatırımcılar düşüşleri bir alım fırsatı olarak değerlendirdi.

Bununla birlikte birçok analist pazartesi günü yaşanan çıkışların kısa vadeli bir düşüş olduğunu düşünse de Peter Schiff gibi Bitcoin eleştirmenleri Bitcoin’in ve altcoinlerin henüz dip seviyelere ulaşmadığını paylaştı. Benzer bir görüşü paylaşan Arthur Hayes, yakın zamanda kripto piyasasının ikinci bir çöküş dalgası ile karşı karşıya kalabileceğini açıkladı. Bu düşüş kısa vadeli bu iyileşmenin geçici olduğunu dile getirse de piyasa dalgalanmasının devam edeceğini düşündürüyor.

Altcoin ve meme coin fiyatlarında son durum

Piyasadaki son iyileşmeyle birlikte altcoinler yüzde 8 ile 15 arasında toparlandı. Ethereum yüzde 8,5’luk bir yükselişle 2,447 dolara yükseldi. İşlem hacmi yüzde 39 düşen altcoinin bir haftalık kaybı yüzde 26 oldu. En büyük dördüncü kripto para olan BNB coin, son 24 saat içinde yüzde 12 yükseldi ve bu yazının yazıldığı sırada 476 dolardan işlem görüyor. Göreceli Güç Endeksi 25 seviyesinden tam 30 sınırına yükselerek 29.13’de yer alıyor. Bununla birlikte Solana en çok yükselen kriptolardan biri oldu.

altcoin
Kaynak: CoinMarketCap

Günlük yüzde 20 yükselerek 138 dolara çıkan SOL coin, boğaların kontrolünde 140 dolara doğru ilerliyor. Toparlanma sürecinde başta Bitcoin olmak üzere birçok altcoinden daha iyi performans gösteren Solana’ya ait teknik grafikler karışık sinyaller veriyor. XRP fiyatı ise yüzde 12 yükselerek 0,50 yükseldi. SEC davasından son gelişmelerle birlikte karışık bir seyir izleyen altcoin, balina transferleri ile toparlanmayı sürdürebilir. Son olarak TON coin yüzde 10, Cardano ADA yüzde 12 yükseldi.

Meme coinler daha iyi performans gösteriyor

6 Ağustos Meme Coin piyasası

Meme coinler yüzde 14 ile yüzde 40 arasında bir toparlanma sergiledi. DOGE coin kaybının önemli bir kısmını telefi ederek yüzde 14’lük bir yükselişle 0,095 dolara yükseldi. Shiba Inu ve PEPE fiyatları ile yüzde 20’nin üzerinde toparlanma sergileyerek haftalık düşüşleri bir miktar toparlamayı başardı. BRETT ve MEW ise sırasıyla yüzde 51 ve yüzde 45 artış gösterdi. Bununla birlikte piyasaya yeni çıkan pasif gelir avantajları ile dikkat çeken PlayDoge, kripto piyasası belirsizliğini korurken değerlendirilebilecek meme coinlerden biri oldu.

PlayDoge Tokenı Ziyaret Edin

Doge temalı kriptolardan biri olan oyna-kazan kripto projesi PlayDoge, Tamagotchi tarzı sanal bir evcil hayvanın bakımına dayanıyor. Sanal evcil hayvan bakımını sürdürdükçe PLAY tokenları kazanmaya imkân veren proje, ön satış aşamasında 0.00526 dolara satın alınabilir. Ayrıca piyasa düşerken düzenli fiyat artışına giderek değer kazanan PLAY tokenları, staking avantajları ile pasif gelir kazanmayı mümkün kılar.

Yıllık pasif getirisi şu anda yüzde 78 olan PlayDoge projesi, lansman sonrası yükselerek en iyi altcoinlerden biri olma potansiyeli taşıyor. Ayrıca her yeni etapta fiyat artışına giderek değer kazanan PlayDoge projesi şu ana kadar 6,582,244 dolar toplayarak önemli bir başarıya imza attı.

 

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir