Kripto para piyasasındaki, kripto savaşları, kripto para, bitcoin, bitcoin cashi ethereum, litecoin, ripple, stellar
Kripto para piyasası

Kripto para piyasasındaki en büyük rekabetler

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasındaki son günlerdeki hareketlerle birçok şirketin ICO teklifleri ve üst sıraları kapmak isteyen şirketlerin rekabetini görüyoruz.

Şu anda tüm kripto para birimlerinin piyasa lideri Bitcoin ile doğrudan rekabet içinde olduğunu söylebiliriz.  Halen ulaşımı, piyasa değeri, birim değeri ve diğer birçok metrik açısından en büyük kripto para birimi olmasına rağmen Bitcoin, %85-90 pazar tekelini kaybetmiştir. Şimdi mevcut kripto ticaretinin %25 ila% 50’sini oluşturuyor.

Ancak, Bitcoin ile rekabetin yanı sıra diğer kripto paralarda birbirleri ile rekabete başladı. Bitcoin ve Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash, Ripple and Stellar rekabetleri, şuan kripto para piyasasındaki en bilinen rekabetlerdir. Tüm bu kripto pazarında üstünlük için mücadele ederken, bu eşleştirmeler bazı ilginç savaşları yaratıyor. Hatta bu savaşlar gelecekte para birimini yukarı veya aşağı itebilecek fiyat savaşlarına kadar varabilir.

Kripto para piyasasındaki en büyük rakipler

Bitcoin ve Ethereum

Şuanda Ethereum, Bitcoin’e meydan okuyan en büyük kripto para diyebiliriz. Ethereum piyasa büyüklüğü nadir olarak Bitcoin’in piyasasını geçtiği zamanlar bile olmuştur. Ancak bu hiçbir zaman uzun sürmedi. Ethereum, genellikle Bitcoin’de olmayan bir şeffaflık düzeyi ile yatırımcılar tarafından daha ​​meşru olarak görülüyor.

Litecoin ve Bitcoin Cash

Bitcoin Cash, Bitcoin’den hard fork ile ayrılmış bir kripto paradır. Bu fork gerçekleştiğinde, Bitcoin Cash taraftarları, orijinal Bitcoin değerini aşacak ve piyasa lideri olacaklarını tahmin etmişlerdi. Ancak, yakın rakibi Litecoin bu umutları oldukça azalttı. Litecoin, Gemini platform ve  Litepal’i piyasaya sürmesi ile 2018 yılında değerlenmesinin oldukça olası olacağı belirtiliyor.

Ripple ve Stellar

Ne Ripple ne de Stellar daha büyük rakipleripleriyle çekişmelerini kazanmamış olsalar da, her ikisi de 2018’de parlayabilir. Ripple, kripto para birime gerçek dünya kullanım durumları yaratmak için hem küçük girişimler hem de büyük finansal kurumlarla ortaklıklar kurmaya başladı. Stellar ise bu duruma karşı çok daha hızlı ve çok daha açık şekilde Ripple’a kafa tutmaya çalışıyor. 2018 yılı Stellar’ın yükseleceği yıl olabilir.

Cryptodaily

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir