Kripto para piyasasında kariyer

Kripto para piyasasında kariyer yapabilirsiniz

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasında kariyer seçenekleri, gün geçtikçe artıyor. 2008 yılında Bitcoin adı verilen tuhaf bir teknoloji, Satoshi Nakamoto takma isimli birisi tarafından dünyaya tanıtıldı. Sadece 10 yıl içinde bu teknoloji, tüm dünyada büyük ses getirdi ve trilyon dolarlık bir endüstri haline geldi.

Bu yazıyı yazarken şu an 1515 kripto para birimi bulunuyor. Ek olarak bu yıl sadece yüzlerce kişinin daha yeni para birimi yaratması bekleniyor. Bu para birimlerini çevrimiçi hale getirmek için, girişimler, enstitüler ve kar amacı gütmeyen kişilerin yanı sıra; mühendisler, analistler ve pazarlamacılar da büyük çabalar gösteriyor. Günümüzde Blockchain mühendisliği gibi meslekler, hızla büyüyen segment olarak ortaya çıktı. Ocak 2017’den beri, bu kategorideki profesyoneller için talep yaklaşık yüzde 700 oranında artış gösterdi. Kripto para dünyası bu yönüyle de insanlara yeni bir kariyerin kapılarını açıyor.

Kripto para piyasasında kariyer seçenekleri

Kripto para dünyasında çalışmak, genellikle aşağıda sayacağımız organizasyonlardan birinin içinde yer almak olarak tanımlanabilir:

  • ICO başlatmak.
  • ICO’ların ürününü piyasaya sürmesine yardım eden bir danışma hizmeti sunmak
  • Blokchain teknolojisi kullanan geniş bir teknoloji veya finansal hizmetler şirketinde yer almak
  • Bir enstitü veya kâr amacı gütmeyen bir araştırma için Blockchain uygulamaları hazırlamak

Peki iş kategorilerinden bahsetmek gerekirse hangi alanları öne çıkarabiliriz?

Teknik: Yazılım geliştiricileri, mühendisler, programcılar ve diğer IT uzmanları.

Yazı yazmak ve pazarlamak: Kripto para dünyasında en çok tercih edilen istihdam alanlarından birisi de yazı yazma ve pazarlama konusudur. Kaliteli ve teknolojiden anlayan kişiler içerik oluşturarak bunun karşılığında da para kazanırlar. Eğer iyi yazma becerisine sahip olursanız, bu alanda öne çıkabilirsiniz.

Danışma hizmetleri: Uzmanlar, yeni başlayan kişilere kripto dünyasını öğrenme konusunda danışmanlık hizmeti vermektedir. Bu da ülkemizde yeni yeni gelişen istihdam alanlarından birisidir.

Yasal: Kripto para piyasasında sıklıkla tartışılan konulardan birisi de yasal yöndür. Bazı hukuk firmaları ve avukatlar, Bitcoin ve altcoinler üzerinden yaşanan durumlarda danışmanlık hizmeti verebilmektedir.

Çoğu insan başlangıçta Blockchain ve kripto para dünyasına yabancı olduğunu düşünür. Ama daha sonra bu piyasaya girerek, yavaş yavaş kendini geliştirebilir. Bu durum sizlerin kripto para dünyasının geleceğini nasıl gördüğünüze bağlı olarak değişir. Size göre uzmanlaşma iyi bir fikir olabilir ya da olmayabilir.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir