IOTA ve NANO kripto paralarının detaylı incelemesi

IOTA ve NANO ücretsiz kripto para birimleri!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

IOTA ve NANO, “işlem ücretleri” kavramına sahip olmayan kripto paralar. Bu makale, her iki projeye de hızlı bir bakış sunacak.

IOTA ve NANO kripto paralarının detaylı incelemesi

Kripto para birimleri dünyasında, işlem ücretleri ayrılmaz bir rol oynuyor. Madencilerin işleme işlemleri, şebekeye destekleri karşılığında bu ücretleri ödüllendiriyor. Geçtiğimiz bir buçuk yıl içinde, ücret modellerinden tamamen kurtulan iki para birimi ortaya çıktı. Hem IOTA hem de NANO, işlem ücretlerini ağdan tamamen kaldırmakla gurur duyuyor. Bu makale IOTA ve NANO’yu karşılaştıracak ve nasıl çalıştıklarını gözden geçirecek.

2- Nano (NANO)

İlk aşamada piaysaya Raiblocks olarak sürülen NANO, fazlaca popülerlik kazandı. Venezuela’da bu günlerde, NANO’nun para göndermeyi ve almayı biraz daha kolaylaştırdığından dolayı çok popüler bir para birimi. İşlem ücretlerinin kaldırılması özellikle bu konuda ayrılmaz bir rol oynuyor.

Bu sıfır ücret kavramını sürdürmek, bu kadar kolay ve basit değil. Daha spesifik olarak, Nano, çoğu ana kripto para birimine kıyasla çok farklı bir algoritma kullanır. Geliştiriciler, bir düğümün çalıştırılma maliyetini neredeyse sıfır yapan hafif bir çözüm için kasıtlı olarak tercih ettiler. Tüm işlemler ücrete tabi değil ve bir UDP paketine yerleştirilebilir.

Çoğu uzman, bunun NANO Blockchain ve potansiyel bloğunu nasıl etkilediği merak edilir. Bu para biriminde, NANO her bir işlemi bağımsız olarak işler. Bu işlem, işlemler her X dakikada bir toplu iş yerine, bir eskisi gibi ele alındığından, blok boyutu ölçeklendirme ihtiyacını ortadan kaldırır. Bu para birimi için oldukça iyi çalışıyor gibi görünen ilginç bir model.

1- IOTA (MIOTA)

Kripto para meraklılarının çoğu, şu an itibariyle IOTA’nın ne olduğunu biliyorlar. Bu proje, Nesnelerin İnterneti’ni (IoT) daha sağlamlaştırmayı amaçlıyor, ancak bu özel girişimden ne tür bir gerçek dünya etkisi beklendiğini görmeye devam ediyor. IOTA’nın bir başka ilginç yönü de kripto para birimi sektörünü son birkaç aydır nasıl etkilediği.

NANO’ya benzer şekilde IOTA sıfır ücretli bir işlem modeli kullanır. Bu özel proje için oldukça iyi görünüyor. Dahası, ileriye yönelik IoT işlemleriyle uğraşmanın önemli bir yönü. Makineden makineye iletişimin her zaman hem ucuz hem de verimli olması gerekir. IOTA, bu konuda gerçekleşmesini sağlamak için çalışıyor.

Geleneksel bir Blockchain çözümünü kullanmamakla IOTA, bu bedelsiz işlemlerin kolaylıkla işlenmesini sağlar. Tüm IOTA ekosistemine güç veren bir teknoloji olan Tangle, tamamlanması bekleyen işlemleri emrediyor. Yayınlanmakta olan her işlemin önceki iki aktarımı doğrulaması gerekir. Bu nedenle, kullanıcılar ağa para göndermek için küçük bir miktar elektrik ödüyorlar, ancak resmi bir “işlem ücreti” yok.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir