IMF Başkanı Christine Lagarde, devlet destekli kripto paralar fikrini destekliyor. Ancak kripto para birimi şirketleri bundan mutlu olmayacak.
IMF Başkanı Christine Lagarde: “Dijital para verme olasılığını düşünmeliyiz.”
Kripto para endüstrisi, bir destekçi daha buldu. Uluslararası Para Fonu Başkanı Christine Lagarde, Blockchain teknolojisini “güvenli, ucuz ve potansiyel olarak yarı anonim” olduğu için övdü ve küresel merkez bankalarının kendi kripto paralarını vermeyi düşünmeleri gerektiğini söyledi. Lagarde, konuya yönelik şunları söyledi:
Dijital para birimi verme olasılığını düşünmemiz gerektiğine inanıyorum. Devletin dijital ekonomiye para sağlamada bir rolü olabilir.
Lagarde, “Değişim Rüzgarları: Yeni Dijital Para Birimi” başlıklı bir IMF makalesinin yayınlanmasından sonra Singapur Fintech Festivali’nde konuşma yaptı. Lagarde, dijital paranın finansal ve ekonomik katılımı destekleyebileceğine ve hem nakit hem de bankacılık hizmetlerine sınırlı erişime sahip uzak bölgeler için iyi çalışabileceğine inanıyor. Bunun dışında Lagarde, hükumetin özel finansal işlemler için dijital para oluşturmak için hızlı hareket etmemesi durumunda ortaya çıkan endüstrinin dolandırıcıların eline geçeceğinden endişe duyuyor.
Devlet destekli kripto paraların sektöre etkisi
Lagarde, konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:
Avantaj açık. Ödemeniz anında, güvenli, ucuz ve potansiyel olarak yarı anonim olacak. Ve merkez bankaları, ödemelerde kesin bir zemini koruyacaklar. Buna ek olarak, rekabet için daha iyi bir oyun alanı ve yenilik için bir platform sunacaklar. Bu arada bankanız ya da diğer girişimciler, en yeni teknolojilere dayanan dostça bir kullanıcı deneyimi sağlamış olacaklar.
2011’den beri eski bir avukat ve IMF Başkanı olan Lagarde’ye göre devlet destekli kripto paralar, geleneksel ödeme şirketlerinin tekellerinin zararlı etkilerini azaltabilir. Ana akım kripto para birimi şirketleri, dijital varlıkların ana akım finans sisteminin dışında yer alması gerektiğine inandıkları için Lagarde’nin fikrinden memnun olmayacaklar. Dahası, merkez bankalarının katılımı daha sıkı düzenlemelere yol açabilir, bu da işlemlerin daha maliyetli ve daha yavaş hale gelmesine neden olur. Ancak, iş süreçleri için Blockchain teknolojilerini kullanmak isteyen şirketler, IMF’nin konumunu ve merkez bankalarının potansiyel katılımını memnuniyetle karşılayacak.
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.