featured

Meme coin balinasından güçlü hareket: Piyasa düşerken bu 2 meme coin yeni bir ATH’yi test ediyor

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meme coin Haberleri: Kripto para piyasası 23 Ekim Çarşamba günü karışık bir seyir izliyor. Bitcoin 68 bin dolarda tutunamayıp sağlıklı bir geri çekilme ile 66 bin dolara geriledi ve altcoinler bunu takip ederek minimal düşüşler ile mevcut pozisyonlarını korumaya çalışıyor. Piyasa gerilerken meme coinler de değer kaybediyor. Ancak yüksek balina alımları ile Gigachad (GIGA) ve Goatseus Maximus (GOAT) önemli yükselişler yaşıyor.

Meme coin haberleri: GOAT ve GIGA balina hareketleri dikkat çekiyor

Simon’s Cat (CAT) coin ile birlikte gün içinde yükselen meme coinler arasında  Goatseus Maximus (GOAT) ve Gigachad (GIGA) yer aldı. Her iki meme coinde sırasıyla yüzde 52 ve yüzde 7 yükseldi. Simon’s Cat Binance sürekli sözleşmeler listelemesinin ardından yüzde 37’lik güçlü bir yükseliş sergilerken GOAT ve GIGA fiyat artışının ardından balina hareketleri olduğu düşünülüyor. Balina hareketleri ve birikimleri kripto paralar için arz ve fiyatı etkileyen bir gelişmedir. Özellikle arz dengesini değiştirecek olan büyük alımlar fiyatı olumlu etkileyebilir.

Balina alım satımlarını takip eden Lookonchain adresine göre son 24 saate GOAT ve GIGA etrafında çılgınca iki balina hareketi gerçekleşti. Lookonchain 23 Ekim’de paylaşılan verilerine göre yeni bir cüzdan oluşturan ismi belirsiz bir balina, meme coin satın almak için Binance üzerinde üç farklı işlem gerçekleştirdi. İlk olarak Binance’de 32.695 SOL coin çekti. Bu işlemin yaklaşık değeri 5,46 milyon dolardı. Yaklaşık 3 milyon değerinde 18.000 SOL token karşılığında 6,95 milyon GOAT tokenı satın aldı. GOAT tokenı 0,43 dolardan satın aldı ve ortalama 3,39 milyon dolar harcadı.

Balina ikinci işleminde 0,062 dolardan 2,08 milyon dolar değerinde 31,71 milyon dolarlık GIGA meme coin satın aldı. Bu işlem için yaklaşık 11.750 dolar SOL token harcandı. Kimliği belirsiz balinanın işlemleri bununla sınırlı kalmadı ve son olarak 2,900 SOL coin karşılığında 1,98 milyon FWOG token satın aldı. Bu işlemler meme coinler üzerinde iyimserliği yükselti.

GIGA ve GOAT meme coinleri tüm zamanların en yüksek seviyesini aştı

Piyasa listelemesi açısından 209. kripto para olan Gigachad (GIGA) son 24 saatte yüzde 8 yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,066 dolara ulaştı. Ardında kısa bir geri çekilme ile 0.062 dolara gerileyen meme coinin piyasa değeri 580 milyon doları geçti. İşlem hacmi yüzde 35 artan meme coinin fiyatı Bollinger Bantlarında üst çizgiyi aşarak aşırı alım ve yüksek volatilite yaşandığını gösterdi. Ancak mevcut trendin gücünü gösteren ADX seviyesi dikkat çekici bir şekilde yükseldi. Bu da piyasa eğilimin gücünün arttığını işaret ediyor.

gıga
GIGA teknik grafik BB ve RSI göstergeleri kaynak: CoinMarketcap

Mevcut trendin güçlü olduğunu gösteren endeks, meme coin fiyatının izlenmeye devam edilmesi gerektiği ile yorumlanabilir. Pozitif DI ise yukarı yönlü hareket ediyor. GIGA fiyatı 50 günlük kısa hareketli ortalamanın üzerinde işlem görüyor ve Göreceli Güç Endeksi (RSI) aşırı alım bölgesi 71’de yer alıyor. Bu, fiyatın aşırı değerlendiğini ve satışa açık olduğunu gösterir.

GOAT meme coin
GOAT fiyat grafiği

Goatseus Maximus (GOAT) ise son 24 saate yüzde 75 yükseldi ve tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) güncel olarak 0,64 dolardan ulaştı. Son bir ayda yüzde 555 yükselerek piyasa şartlarından bağımsız hareket eden GOAT coinin piyasa değeri 625 milyon dolara ulaştı.

Coinglass verilerine göre açık faiz (OI) oranı yüzde 75 yükseldi ancak açık ilgi ile hacim eş zamanlı yükselmedi ve hacim aynı zaman zarfında yüzde 99 geriledi. Goatseus Maximus’ta Bollinger Bantları genişlemeye devam ediyor ve bu da fiyat oynaklığının devam edebileceğini gösterir. Popüler meme coinin fiyatı güncel olarak yukarı yönlü hareket ediyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.