featured

AI tokenlar toparlanıyor: ICP ve FET fiyatındaki beklenmedik yükseliş yeni bir fırsat mı?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ICP ve FET Haberleri: Kripto para piyasası, Trump ve Kamala arasındaki tartışmanın ardından düşüşe geçti. Bitcoin 58 bin seviyesinin altına gerileyerek yeniden 56 bine düştü. Altcoinler ve meme coinler düşerken yapay zekâ tokenları, haftalık olarak altcoinlerden daha iyi performans sergiledi. Özellikle FET, INJ ve ICP haftalık çift haneli kazançlar elde ederek kripto para piyasasındaki düşüş eğilimine meydan okudu.

Internet Computer (ICP) fiyatı neden yükseliyor?

AI token ICP, geçtiğimiz dört gündür sürekli yükseliş eğiliminde hareket ederek son bir ayın en yüksek seviyesi olan 9 dolara ulaştı. Temmuz ayındaki piyasa çöküşünden bu yana en yüksek zirveye ulaşan altcoin, gün içinde 9,11 dolardan 8,60 dolara geriledi. Son bir haftadır piyasadan bağımsız hareket eden ICP fiyatındaki yükselişin ardında ise 11 Eylül Çarşamba başlatılacak Bridge 23 olarak bilinen zincir üstü web3 projesinin olduğu tahmin ediliyor.

Bridge 23, ICP zinciri üzerine inşa ediliyor ve bu da kullanıcıların verilerini doğrudan karşı tarafa iletmesini sağlayacak bir adım olacak. ICP token hakkında resmi duyuru paylaşımları yapan DFINITY X hesabına göre token, bir köprüye ihtiyaç duymadan diğer bir blok zinciri ile sorunsuz çalışabilirlik sunuyor. Zincir anahtarlarındaki tokenları saklayabilen ve sıfır maliyetle transferleri etkinleştirebilen bir platform olarak dikkat çekiyor.

ICP teknik grafik ve EMA Kaynak: Coinmarketcap

Güncel gelişmelerin yanında token yakma faaliyetlerindeki artış da fiyatın yükselmesine katkı sağlayan bir gelişmeydi. ICP token yakma oranı bir gün içinde yüzde 6’dan fazla artış göstererek 206.850’ye ulaştı.

ICP fiyatı 100 EMA seviyesinde işlem görüyor ve 100 günlük ortalamayı geçmesi ile yükseliş ivmesini güçlendirebilir. Son olarak ICP bu yazının yazıldığı sırada günlük yüzde 10 yükselerek 8,63 dolardan işlem görüyor. İşlem hacmi yüzde 200’ün üzerinde artan ICP Göreceli Güç Endeksi (RSI) 59 seviyesinde yer alıyor ve son bir gün içinde 64 seviyesinden düşmesi dikkat çekti.

FET ve INJ coinin haftalık kazancı artıyor

Yapay zekâ token piyasasında haftalık olarak FET, TAO ve INJ fiyatı çift haneli kazançlar elde etti. Injective (INJ) haftalık yüzde 13 yükselerek 18 dolara ulaştı. Teknik grafiklerinde al sinyali veren token, momentumu koruyabilirse ilk olarak 20 dolara ve ardından bir aylık en yüksek zirvesi 23 dolara çıkabilir.

Artificial Superintelligence Alliance (FET) fiyatı ise yüzde 5’lik bir yükseliş yaşadı. Bir süredir düşen kama modelinde hareket eden altcoin yeniden toparlanarak gün içinde en yüksek 1,36 dolara ulaştı. Ardından hızlı bir düşüşle yeniden 1.30 dolara geriledi. Haftalık yüzde 17 artan FET fiyatındaki yükselişin ardında ise ağdaki iyileştirmeler ve hafta başında duyurulan SingularityNET ve Ocean Protocol arasındaki ortaklık oldu. Bu gelişme, FET cüzdanı önemli iyileştirmeleri kapsıyor.

FET güncel fiyat analizi

FET fiyatındaki düşüş, balina faaliyetlerindeki artışla karşı karşıya kaldı. Coinglass verilerine göre FET Açik Faiz (OI) oranı son 24 saate yüzde 16 artarak işlem hacmi yüzde 78 yükseldi. Hacim ve OI artışı yatırımcı benimsenmesini yükseldiğini gösteriyor. Ayrıca FET uzun vadeli pozisyonlardaki artış da dikkat çekiyor. İşlem hacmi ise yüzde 30 yükselen kripto para Bollinger Bantlarında daralma fiyat hareketliliğinin yavaşladığına işaret ediyor.

AI token
FET teknik grafik ve EMA Kaynak:Coinmarketcap

Günlük mum grafiğinde fiyat 200 günlük EMA seviyesinde yer alıyor. Ayrıca mum grafiğinde fiyatın Ichimoku Bulutu’nun üzerinde işlem görmesi olumlu bir sinyal olarak ele alınıyor. Son olarak Göreceli Güç Endeksi (RSI) 50’nin üzerinde 60 seviyesinde yer alarak yükselişi destekliyor. FET fiyatı, piyasadaki iyimserliğin artması ile 1,34 dolara ve ardından bir ayın en yüksek seviyesin 1,40 dolara ulaşabilir. Ancak bir gerileme hâlinde 1 doların altına 0,70 dolara kadar düşebilir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.