Hyundai’nin madencilik havuzu saldırıya uğradı. Güney Kore’nin en büyük holdingi olan Hyundai BS&C tarafından yönetilen ve HDAC’ın sahip olduğu madencilik havuzu 24 Mayıs’ta hacklendi. Şirket tüm para çekme işlemlerini geçici olarak askıya aldı.
Hyundai’nin madencilik havuzu HDAC hacklendi!
TokenPost medyasına göre, HDAC’ın madencilik havuzu teknolojik sisteminde bazı hatalar yaşadı. Böylece, hackerlar dahili sisteme girerek, bazı değişiklikler yaptı. Bugün, şirket geliştiricilerin şirketin güvenliği konusunda çalıştıkları açıklandı. Böylece sistem güvenceye alıncaya kadar tüm para çekme işlemleri askıya alındı. Hyundai BS&C’nin bir başka yan kuruluşu olan HyundaiPay, yerel medya için şirketin maden havuzunun geliştirilmesi üzerinde çalışmış olsa bile, operasyonlarının saldırı ile hiçbir ilgisi olmadığını belirtti. HyundaiPay temsilcisi konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:
HDAC’ın kripto para maden havuzunun HyundaiPay ve girişleriyle hiçbir bağlantısı yok. HyundaiPay ekibinin güvenlik ihlali hakkında bilgisi yok ve madencilik havuzunun faaliyetlerine müdahale etmez. HDAC Blockchain’inin kendisi ihlalden etkilenmez. Şu anda, HDAC şifreleme madenciliği havuzunda 299 kişi var ve tüm katılımcılar etkilenmedi. HyundaiPay, hackin erişimiyle ilgili kesin ayrıntıları sağlayamazken, ekip madencilerin büyük çoğunluğunun etkilendiğini tahmin ediyor.
Hyundai 2017’den beri Blockchain tabanlı projelerde yer alıyor
Hyundai, Samsung, Hanwha ve Lotte dışında Güney Kore’nin en önemli oyuncularından biri. Şirket, otomotiv sektöründen gayrimenkul sektörüne kadar çeşitli faaliyetlerde bulunuyor. Hyundai devi, 2017’nin üçüncü çeyreğinden beri Blockchain teknolojisine dayalı projelerde yer alıyor ve bu teknolojiye dayanan çeşitli uygulamalar ve platformlar geliştiriyor.
HDAC, bir VeChain protokolü üzerinde çalışan bir Blockchain tabanlı maden havuzu. Böylelikle ağ, birden fazla girişimin veriyi depolamak ve aktarmak için Blockchain teknolojisinden ve nesnelerin internetinden (IoT) faydalanmasını sağlar.
Blockchain, dünyanın dört bir yanındaki işletmelerin dikkatini çekiyor
HDAC konuya yönelik şunları söyledi:
Teknoloji akıllı fabrikalara, akıllı evlere, akıllı binalara ve çeşitli sektörlere uygulanabilir. Ayrıca, rasyonel tüketimlerin ve işlemlerin mümkün olduğu bir platform oluşturmak için karşılıklı sözleşmeler ve IoT cihazları arasındaki işlem için M2M işlemi uygulanıyor. Ayrıca, Transaction Innovation’ı da uygulayabiliyoruz.
Kripto pazarında devam etmekte olan değişikliklere bakılmaksızın, Blockchain teknolojisi ve açık kaynak projeleri, nerede faaliyet gösterdikleri önemli olmaksızın dünyanın dört bir yanındaki işletmelerin dikkatini çekmeye devam ediyor.
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.