featured

ABD başkanlık seçimleri ve XRP SEC davasının geleceği: Kamala Harris bağışı neden tepki çekti?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hafta sonunda hareketlenme gösteren XRP coin, Kamala Harris’e yapılan bağışla topluluk arasında tartışmalara konu oldu. Yatırımcılar, büyük ses getiren bağışla ABD seçimlerinde Kamala Harris’in desteklenmesinin yanlış bir politika dolduğunu düşünüyor. Hafta başında 0,55 dolar seviyesinde kısa süreli bir yükseliş gösteren ancak bu seviyenin üzerinde tutunamayan yedinci büyük altcoinin seçim sonrası nasıl bir performans izleyeceği endişe yarattı.

Kamala Harris’e 10 milyonluk XRP bağış ne anlama geliyor

Ripple kurucu ortaklarından biri olan Chris Larsen, sona yaklaşan ABD başkanlık seçiminde Kamala Harris’i desteklemek için Future Forward USA’ya 10 milyon dolar değerinde XRP bağışladığını açıkladı. Bu, geçen ayki 1 milyon dolarlık bağışın ardından Ripple cephesinde Harris’e yapılan ikinci bağış oldu. Ancak bu bağışlar XRP topluluğunca hoş karşılanmadığı gibi önemli tartışmaları da tetikledi.

Topluluk Donald Trump kadar kripto para yanlısı bir siyaset izlemeyen Harris’e bağış yapılmasını sert bir şekilde eleştirdi. Seçimleri Harris’in kazanması hâlinde SEC davası hakkında endişelenen topluluk, daha önce Biden yönetiminde başlayan ve uzun yıllar Ripple üzerinde önemli baskılar oluşturan SEC Ripple davasını hatırlatarak yanlış bir karar olduğunu vurguladı.

Buna karşın Larsen X paylaşımında Kamala Harris’e bağış yapmasını şöyle açıkladı:

“Demokratların kripto da dahil olmak üzere teknoloji inovasyonuna yeni bir yaklaşım benimsemesinin zamanı geldi. İnanıyorum ki Kamala Harris Amerikan teknolojisinin dünyaya hakim olmasını sağlayacak, bu yüzden ona destek olmak amacıyla 10 milyon dolar değerinde XRP bağışlıyorum.”

Buna karşın Brad Garlinghouse ise bunun tamamen blockchain ve kripto inovasyonunu yönlendiren politikaları savunmakla ilgili olduğunu ifade etti.

Ancak genel olarak kripto piyasasının Trump’ın kazanması hâlinde daha fazla büyüyeceğine inanılıyor ve kripto para kullanım alanlarının genişleyeceği tahmin ediliyor. Seçim sonuçlarının ardından Bitcoin fiyatında bir toparlanma bekleniyor ve Trump’ın piyasa iyimserliğini yükseleceğine inanılıyor.

XRP
XRP 1 haftalık fiyat grafiği

Son olarak XRP fiyatına bakıldığında altcoin son 24 saate genel piyasa hissiyatıyla birlikte yüzde 3,39 geriledi ve 0,53 dolardan işlem görüyor. İşlem hacmi 1,18 milyar dolar olan altcoin momentum kaybediyor. RSI 43 seviyesinde nötr bölgede bulunuyor ve ADX seviyesi düşerek trendin güç kaybettiğini gösteriyor. Dar bir aralıkta sıkışan XRP fiyatında kısa vadede 0,5320 seviyesinin takip edilmesi gerekir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.