Sektörün en önemli firmalarından Skew yepyeni bir ürün duyurdu
Sektörün en önemli firmalarından Skew yepyeni bir ürün duyurdu

Haftanın kripto para düzenlemeleri: ABD, Çin ve Hindistan hükümetleri dikkat çekiyor

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz hafta, yetkililer tarafından Bitcoin ve kripto para pazarları ile ilgili çok fazla ilerleme kaydedildi. Geçen ay Facebook tarafından yapılan Libra ilanı, dünya çapındaki hükümetlerin dikkatini çekmeyi başardı.

Kripto paralar, bazı durumlarda bir varlık, emtia, para birimi ve hatta finansal menkul kıymet olarak düzenlenebilir. Bitcoin, henüz devletlerin kanunları tarafından tanımlanmayan yeni bir dijital varlık çağ başlattı. Daha sonra, Bitcoin’in popülaritesi artmaya başladıktan sonra birçok altcoin piyasaya sürüldü. Bu durum ise, bu yeni varlık türlerini düzenlemeye çalışan yetkililer için işleri daha da kötüye gitmesine neden oldu.

Kripto para ekosistemi ülkelerin gündemini meşgul etmeye devam ediyor

Kripto para piyasalarının toplam piyasa değeri, 290 milyar dolara yakın durumda. Son on yılda, bazı yasadışı faaliyetlerde kullanıldığı gözlendi. Ancak kripto paranın potansiyel faydaları ve bu sisteme olan inanç, bu tür kusur ve eksiklerin üzerine çıkmaya başlıyor.

Amerika Birleşik Devletleri ve Çin, dünyanın en büyük ekonomilerinden ikisi ve kripto pazarına en büyük katkı sağlayan ülkeler. Madencilik ekosistemi ile Çin ve projeleri ve yatırımcıları ile ABD, kripto para ekosistemine katkı sağlamaya devam ediyor.

Hindistan da dâhil olmak üzere her iki ülkenin hükümetleri uzun süredir kripto paraları çevreleyen yasadışı faaliyetleri uyarılarla engellemeye çalıştılar. Ancak bu hafta, önemli bir ilerleme kaydettiler.

ABD Senatosu Libra, Bitcoin ve altcoinler üzerine tartışmalar yaptı

ABD Senatosu duruşması, 16 ve 17 Temmuz’da Bitcoin ve kripto para birimleri için tarihi bir an oldu. ABD Senatosunun İki bölümü – Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi ve Mali Komite sorunu derinden ele aldı.

Görüşmeler, Facebook’un planları için iyi bitmemiş olsa da, Bitcoin ve bazı kripto paralar için büyük bir kazançtı. Her iki komite de acımasızca sorguladığı Facebook’un başında olduğu projeyi onaylamama konusunda kararlıydı.

Diğer yandan kongre üyeleri arasında Bitcoin ve kripto paralara sıcak bakanlarda vardı. Senatör Patrick McHenry’nin oturum kapanışındaki sözleri ise dikkat çekiciydi:

Bitcoin teknolojisinin doğası gereği, Hükümetler onu öldüremez ve dijital para birimlerini geniş ölçüde bitiremezsiniz.

Çin Bitcoin’i Yasal Olarak Tanıyor

Çin’in katı kripto para politikalarından dolayı dünya üzerinde birçok kişi Bitcoin’in Çin’de yasadışı olduğuna inanıyor. Çin, uzun süredir online kripto para borsalarının faaliyetine izin vermeyerek kripto para pazarlarının düzenini bozucu şekilde hareket etti. Son zamanlarda ise Çin, ülkedeki madencilik faaliyetlerini yasaklamayı da planladı.

Yıllar boyunca birçok haber, Çin’in dünyadaki madencilik endüstrisine hâkim olduğunu öne sürdü. Ayrıca, ülkedeki OTC piyasaları ve Borsa yasağı getirildiğinden bu yana WeChat’taki eşler arası değişim söz konusu.

Ülkede ilk kez Bitcoin ile ilgili mülkiyet anlaşmasını bozma durumu söz konusu. Çin’in Hangzhou İnternet Mahkemesi Bitcoin’i yasal bir sanal mülk olarak tanıdı. Bu karar, Bitcoin’e yatırım yapmanın Çin’de yasadışı olmadığını gösteren önemli bir durum

Hindistan: Bitcoin yasak mı değil mi?

Benzer durum Hindistan‘da da söz konusu. Hindistan’da, Bitcoin ve kripto para Borsaları pratik olarak mevcut değil ve bununla ilgili güçlü bir memnuniyetsizlik var. Ancak, son gelişmeler, olayın başka türlü olduğunu gösterir nitelikte.

Hindistan, uzun süredir Bitcoin ve kripto para fikrine karşı çıkıyor. 10 yıllık süreçte Hindistan, vatandaşlara ağır cezalar verse de Hükümet kendi merkez bankası dijital parasını Blockchain’de uygulamaya çalışıyor.

Bununla birlikte, yakın zamanda yapılan parlamentodaki Maliye Bakanı üyeleri ve diğer milletvekilleri ile yapılan oturumda, “çalışmaların halen devam ettiği” ortaya kondu.

Diğer yandan Fransa başkanlığında olan G7 Kripto Para Görev Gücü, kripto paralar ile ilgili yasaları geniş bir şekilde değerlendiriyor. Görev Gücü özellikle Libra’nın olası etkilerine ve sonuçlarına bakıyor. Ancak, bu tür tartışmalar, olayların etrafında tartışma ve bazı konuların netleştirilmesi için ciddi bir ortam oluşmasını sağlıyor.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir