Kripto para piyasalarına büyük destek
Kripto para piyasalarına büyük destek

Güney Kore’nin en büyük bankasından kripto para piyasalarına büyük destek!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzak Doğu Asya’nın güçlü ekonomilerinden Güney Kore, birçok açıdan kripto para piyasalarında lider konuma sahip. Güney Kore, blockchain patentleri konusunda en en yüksek başvuruya sahip 3’üncü ülke.

Güney Kore kripto para regülasyonları konusunda da en net mevzuatlara sahip ülkelerin başında geliyor. G20 ülkeleri kripto para piyasaları regülasyonları konusunda Güney Kore modelini örnek alıyor. G20 ülkeleri, dünya ekonomisinin %60’ından fazlasına hükmediyor.

Güney Kore kripto paraları değer değişim aracı, değer birikim aracı, emtia ve menkul değer sınıflandırmasına tabi tutuyor. Bu sayede kripto paralar legal konuma sahip oluyor. 2021 yılının 3’üncü çeyreğinden sonra Güney Kore, kripto paralar üzerinden elde edilecek gelirlerden vergi de almayı planlıyor.

Kripto para piyasalarına büyük destek!

Güney Kore hukuk sisteminde kripto paralar meşruiyet kazandıkça kripto para piyasaları ile geleneksel finansal piyasalar bütünleşiyor. Güney Kore’nin en büyük ticari bankası KB Kookmin Bank, kripto para piyasalarına gözetim sistemi sunacak. Kookmin Bank müşterileri adına kripto paraları saklayacak.

Kookmin Bank kripto para borsası Cumberland Korea ve Hashed ile ortaklık geliştirdi. Bu sayede Kookmin Bank müşterileri kolayca kripto paralara yatırım yapabilecek. Kookmin Bank, müşterilerinin kripto paralarını kendi soğuk cüzdanlarında güvenli biçimde saklayacak.

Geçtiğimiz günlerde ABD merkezli bankalar da kripto para piyasalarına gözetim hizmeti sunmaya başladı.

News.bitcoin.com

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir