featured

Grayscale raporuna göre 2024 son çeyreğinde yüksek potansiyelli en iyi 20 altcoin

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasası ekim ayı öncesinde toparlanma sürecine devam ederken Grayscale 2024’ün son çeyreğine dair piyasa raporunu paylaştı. Rapor, yılın üçüncü çeyreğinin kripto para piyasalarında yatay bir dönem olduğunu ortaya koyarken yapay zekâ tokenlarına ve meme coinlerin popülaritesine kadar birçok önemli konuya değindi. Ayrıca her yıl güncellenen Grayscale Research Top 20 kripto listesinde yeni coinlere yer vererek 2024’ün son çeyreğinde yüksek potansiyele sahip kripto paralar ele alındı.

2024 son çeyreğinde kripto trendleri değişiyor

2024 başından bu yana Bitcoin’in iyi bir performans gösterdiğini ancak Ethereum fiyat performansı ile mevcut trendi koruduğunu açıkladı. Ethereum yıllık yüzde 13 kârla getirilerini korumayı başarırken yükseliş sergileyemedi ve Ethereum’a karşı akıllı sözleşme platformları güçlenerek önemli bir rakip hâline geldi.

Akıllı sözleşme platformları arasında Solana’nın yanında Toncoin, Near ve Tron gibi rakiplerin yanı sıra son dönemde başarılı performansı ile öne çıkan Sui, güçlü rakipler arasında yükselmeye başladı. Buna karşın ücret geliri ve ağ güvenliği açısından Ethereum rakiplerinden açık bir farkla önde yer alıyor.

Akıllı sözleşme platformları- fiyatlandırma açısından sıralama Kaynak: Grayscale

Varlık likiditesindeki değişiklikleri ve piyasa performansının bu yılın başından bu yana yeniden dengelenme aşamasında olduğunu belirten rapora göre yapay zeka platformları yükselişe geçti. Ayrıca geleneksel varlıkları tokenleştirme projelerinin ve meme coinlerin bilinirliği arttı.

Grayscale raporu en iyi 20 altcoin listesi

Yılın son çeyreğinde en iyi yüksek performanslı altcoinleri listeleyen Grayscale, her yıl listede yer verdiği tokenların yanında bu yıl beş farklı kripto parayı ilk 20 listesinde ele aldı. Grayscale listesinde ilk beşte Bitcoin, Ethereum, Solana, Toncoin ve Chainlink bulunuyor. Ancak listede farklı olarak bu yıl Near, Uniswap, Sui, Bittonsor, Aave, Stacks coinlerini de büyüme potansiyeli yüksek altcoinler arasında ele aldı.

Yeni odaklanılan coinler, genel olarak kripto piyasasındaki yükseliş trandlerini yansıtıyor. Raporda Sui ve Optimism tokenlarını özellikle ele alan Grayscale, Sui Network için özellikle geçtiğimiz ay işlem hızını yüzde 80 arttıran ağ yükselmesinin benimsenme oranını asıl yükselten etken olduğuna dikkat çekti. SUI son bir haftada yüzde 13 büyüme kaydetti.

Grayscale
Grayscale ilk 20 kripto para listesi Kaynak: Grayscale

Helium’un ise sürdürülebilir gelirlere sahip projeler kapsamında verimli bir tercih olduğunu açıkladı. Helium’un kablosuz ağ kapsamında verimli kaynak kullanımı ile merkezi olmayan bir modelden yararlanarak DePIN sektöründe birinci sırada olmasının büyümesinde önemli katkı sağlayacağını ele aldı.

Bittensor için yüksek likidite sayesinde AI kategorisinde ele alındı. AI inovasyonunu kolaylaştırmanın yanında kripto ile AI arasında bir köprü noktasında bulunan bir role sahiptir. Son bir haftada yüzde 29 yükselen TEO dışında daha az bilinen ancak yüksek potansiyelli altcoinler arasında Celo ve UMA protokole de yer verdi. Piyasa değerine göre 161. sırada olan Celo, stablecoin ve ödemeler konusunda esnek bir kullanım sunduğu için öne çıkıyor.

ABD seçimleri kripto para piyasası için önemli bir risktir!

Kripto varlıkların yüksek risk içerdiğine değinen Grayscale, küresel olarak makroekonomik olayların piyasayı etkileyebileceğini açıkladı. Ayrıca siyası gelişmelerin de kripto sektörüne etkilerini ele alarak ABD başkanlık seçimlerinin kripto piyasası yüksek riskli olaylardan biri olduğunu değerlendirdi.

Kasım ayında yapılması planlanan seçimlerde Trump’ın kripto alanında net görüşlerini sahip olduğunu açıkken Harris’in yalnızca yapay zekâ ve yenilikçi teknolojilere destek sağlayacağına yönelik açıklamasını hatırlatarak seçimlerin kripto piyasası için risk içerdiğini belirtti.

Son olarak kripto para piyasası son bir günde yüzde 2,77 yükseldi ve piyasa değeri açısından 2,31 trilyon dolara ulaştı. Korku ve Açgözlülük endeksi 54 seviyesine yükselerek doğal bölgede kalmaya devam ediyor. Bitcoin 65 bin doları aşmaya çalışırken yüzde 2 ile 4 arasında kazanım elde etti.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.