FOMO kurumlara kaymaya başladı: Bitcoin fırsatını kaçırmak istemiyorlar!
FOMO kurumlara kaymaya başladı: Bitcoin fırsatını kaçırmak istemiyorlar!

Finans dünyasında Mayıs ayı: Bitcoin, Wall Street’i bakın nasıl solladı!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mayıs Bitcoin için kazanılan bir aydı, bunun hakkında hiçbir şüphe yok. Ay boyunca, kripto para biriminin fiyatı 3.000 ABD dolarından fazla yükseldi. Bu ay en büyük kripto para biriminin elde ettiği başarının küresel pazarlarda benzeri yok.

Mayıs ayı Bitcoin için önemli bir ay oldu

Şu anda BTC, 8.580 dolardan işlem görebiliyor ve şu an için önemli bir iyileşme olan %60’lık artışlarla değer artışının artması bekleniyor. Bu, kripto para biriminin Ağustos 2017’den bu yana sahip olduğu en uzun kazanılan zaman, bu nedenle  şu anda Bitcoin’in geleceği için heyecanlanmak için pek çok neden var. Bazı Wall Street yatırımlarının pazardaki üstünlüğünü kaybetmesine rağmen Bitcoin’in nasıl yükseldiğini görmek de önemli. Örneğin; S&P 500 endeksi ayı %6 aşağıda tamamladı. 

Ekonomik büyümeye duyarlı diğer varlıklar da şu anda iyi sonuçlar vermiyor. Örneğin, brent yağı ve bakır sırasıyla %11 ve %9 düştü. Çin Yuanı bile %3 düştü. Kötü bir ay yaşanıyor, çünkü ABD-Çin ticaret savaşı yeniden ateşlenmeye başlıyor ve birkaç yatırımcı bunun küresel piyasalar için kötü olabilecek yeni bir ekonomik durgunluğa yol açmasından korkuyor. Bununla birlikte, bazı uzmanlara göre Bitcoin bundan etkilenmeyecek ve aslında fiyatları, ekonominin daha da kötüleşmesiyle pozitif yönde ilişkili olabilir.

Bu durum Bitcoin’i “güvenli liman varlıklarından” biri yaptı

Bu durum BTC’yi “güvenli liman varlıklarından” biri yaptı ve şimdi Bitcoin yükseliyor. Altın fiyatı %1 artarken, ABD 10 yıllık hazine verimi %13 düştü. Ancak, Bitcoin’in bir ayda %60 oranında yükseldiğini düşündüğünüzde, bu kazanımlar açıkça yetersiz görünüyor. Altın yerine dijital altın kullanabiliyorken neden altına yatırım yapasınız ki? Bitcoin çok daha değerli ve çok daha hızlı transfer oluyor… Bu yıl, BTC’nin fiyatı zaten %127 arttı.

Geçtiğimiz yıl BTC fiyatları, hisse senedi piyasalarının sıkıntılarını taklit etmiş ve onunla birlikte düşerken, bu yıl BTC farklı görünüyor ve tekrar büyük kâr elde etmeye hazır. Yıl daha yeni başlıyor, bu nedenle büyüme için hala çok yol olduğu açık. Mayıs önemli bir aydı. Bitcoin’in liderliğini yeni dijital altın olarak sağlamlaştırmaya yardımcı oldu ve boğa koşusunun sonunda piyasadaki neredeyse herkes tarafından kabul edilmesini sağladı.  Gelecek ay daha da iyi mi olacak? Sadece bunu umut edebiliriz.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir